Ege'nin belkide köylü nüfusu en çok ilçesinde yaşıyorum ve köy kökenliyim,şahsen köyümde ve çevre köylerde yaşananları film yapıp Teksas'ta yayınlasam Teksas halkı maaşallah çeker,Allah'a avuç açar,tövbe eder 'rabbim bizi helak etme' der.
Ahlaksızlık her çağda vardı lakin Sosyal Medya-Reklamcılık-Televole kültürüyle insanların yaşam felsefesi haline geldi şekilcilik-lüksçülük-pratik ve keyifli hayat-en güzele en kolay yoldan ulaşma bilinçaltına ilmek ilmek işleniyor herkesin..
Eskiden TV yaygın değildi,internet,sosyal medya yoktu herkes herşeyi göremiyor,mütevazi hayatı kabulleniyordu lakin en lüks şeyler gözünün içine sokuluyor artık herkesin,son model arabalar,lüks evler,yatlar,katlar,eğlenceler,partiler,ekranlarda taş gibi erkekler,kadınlar.
Benim borçtan,parasızlıktan neredeyse kaçak
hayat yaşayacak seviyede tanıdıklarım var,sahillerde jack danielslarla pozlar veriyor instada,güneş gözlükleri,imajı görsen sanki katalog çekimine gelmiş gibi,moda kıyafetler vs.
Hele kadın milleti biraz da bakımlıysa hiç sorma,herkeste zaten sosyal medya var az da bakımlıysa zaten talep akıyor resmen mesajlarda.İnsanoğlu zaten fırsatçıdır yapısı gereği,fırsatı olup değerlendiremediği her şeyi de kerizlik sayar..E bu hanımkızlarımızda hazır elinin altında (bacağının arasında) fırsat varken ortam da müsait ise değerlendirmeyi seçiyorlar malumunuz,yani bunun köyü-şehiri yok,fırsat bulanı ya da bulamayanı var..
Bana sorarsanız gidişat şuan olduğundan daha kötü seyredecek,neden mi?
Alım gücünün git gide düştüğü,dünyanın krize girdiği,yoksulluğun,yoksul sayısının arttığı,gelir adaletsizliğinin arttığı buna parelel olarak ta lüksün,teknolojinin,özel tüketim ürünlerinin arttığı dünyada;yoksulluktan kafasını kaldıramayan halk ekranlarda gördüğü o büyülü,şaşalı hayatlara ulaşma adına daha çok şeyden taviz vermek,daha çok özelliklerin vazgeçmek zorunda kalacak.
Allah herkesin kalbine göre versin.