Merhaba arkadaşlar,
Bugün ekim üzerinden 334 gün geçti, fotoğrafa baktığımda 195. günde paylaştığım fotoğrafla çok bir fark göremedim açıkçası. Verteks bölgesinde kapanma mevcut değil maalesef. İltihaptan kaynaklı açıklıklar doktorun söylediğinin çok üzerinde oldu. Kendisi bir tükenmez kalem çapı kadar açıklık olur dediği yerde 1 Lira çapında açıklık mevcut. Saç yönlerim normale döner mi diye bekledim bu aylara kadar ancak hala saçlar gökyüzünü delecek gibi çıkmakta ısrarcı. Ekilen ve ekilmeyen bölgenin kesiştiği yerde çok saçma bir görüntü ortaya çıkıyor böyle olunca. Bir taraf kalk gidelim, diğer taraf otur halt yeme pozisyonunda yani.
Benim açımdan bu ekim ulaşabileceği son noktaya ulaştı açıkçası. Büyük bir heyecan ve umutla, araştırarak(tabi biraz da risk alarak) girmiştim bu ekim işine ancak sonuçtan memnun değilim. Memnuniyet puanım 4/10 seviyesinde diyebilirim. İlhan hoca ile ekim öncesinde konuşmuş rahatlamıştım baya ancak geldiğimiz noktada muhabbetin arkası boşmuş diyorum. İlhan hoca ekim öncesi baya ilgiliydi ancak ekim sonrasında ne arama, ne sorma hiçbir şey yok, yolda görse tanımaz muhtemelen. Kendisi 6 aylık kontrolden sonra eksik kalan bölgeler için bi ara gel 15 dakikada eker gönderirim demişti. Bu kadar kısa bi zaman verince açıkçası vazgeçtim. Sonuçta deneme tahtası değiliz ve donör rezervi kısıtlı. İşine gerçekten özen gösterse ön hazırlık safhasının bile ondan uzun olacağını hesaba katarak böyle bir cümle kurmazdı diye düşünüyorum. Şimdiye kadar 12 aylık süreç tamamlanmadığı için ve İlhan beyin de hakkına girmemek adına sert bir eleştiride bulunmamıştım. Ancak süre dolduğu ve sonuç ortaya çıktığı için rahatça bunları söyleyebiliyorum.
Şimdi böyle bir kaza oldu diye illa ağlayıp sızlamayı düşünmüyorum, o yüzden sizlere birkaç sorum olacak.
1- Ekimden kalan boşluklar, ekilmeyen bölgelerin durum göz önüne(saç telleri mevcut ancak çok ince) alındığında yeni bir ekim yaptırmak mantıklı olur mu?
2- Donör bölge değerlendirilirse kaç greftlik bir ekim yaptırmalıyım?
3- Göğüs kılları ve sakaldan ekim ile sıklaştırma nasıl sonuç verir?
Şimdiden yorum ve cevaplarınız için teşekkür ederim.