Merhabalar 9 ay boyunca 1 mg finasteride aldım . Fakat son 2 aydır gözlerimde aşırı kuruluk hassasiyet şikayetleri neticesinde bulunduğum ülkede göz doktorlarına gözüktüm.
Kendileri ilaç kullanıp kullanmadığı mı ailede şeker hastalığı başta olmak üzere glokom göz tansiyonu vs olan biri olup olmadığını sordular bende bu hastalıkların kimsede olmadığını belirttim . Gerçekten spor yapan yağ şeker her şeyden uzak duran biriyim, yapılan göz topografi sonucu retina da incelme 482 mm (sağlıklı insanın 500 üzeri) göz arka damarlarında kuruma ve göz yağ torbalarında hasar meydana geldiğini tespit ettiler.
28 yaşındayım endokrin doktorları da göz doktorları ile aynı fikirde. 2 aydır finasteride kullanmıyorum iyileşme olarak gram ilerleme yok
Doktorlar bunun sebebini hormonal dengenin bozulmasına bağlıyor , ameliyat öneriyorlar fakat ameliyat kesin çözüm değil . Suni göz yaşı damlası ve takviye haplar kullanıyorum geçme durumunun zor olduğunu söylediler. Son 3 aydır hayatım zindan olmuş durumda .
Sizlere sormak istediğim benim gibi göz kuruluğu yaşayan var mı forumda bir kaç kişi bahsetmiş ama sanırım ağır bir durum yaşamamışlar. Yabancı forumlarda finasteride yan etkisi olduğuna dair yorumlar gördüm hatta reddit forumda biri benim durumumda .
Keşke hiç kullanmasaydım diyorum şimdi, siz değerli forum üyelerinin tavsiyesini bekliyorum.