Dün itibariyle saç ekimi işlemimi Medeks Hair Center'da gerçekleştirmiş bulunmaktayım. Süreç hakkında bilgi edinmek isteyenler için biraz uzun yazacağım.
Konya'da yaşıyorum, ekim için bir arkadaşla beraber İstanbul'a gittim. Tren bileti kalmamıştı, otobüs de hayli pahalı olduğundan otostop uygulamasından İstanbul'a giden bir tırcı dayı bulup onunla gittik ve geldik.
Ekim saatini 10.00 olarak belirlemiştik. Biraz geç kaldık. Gökhan Bey Kübra Hanımı göndererek bizi aldırdı ve ekim merkezine ulaştık.( Mutlaka Gökhan beyden konum isteyiniz). Fotoğraflarım çekildi hat çizimini Gökhan bey yaptı.Şakakların ekim olduğu belli olabileceğinden şakaklara ekim yaptırmamaya karar verdik. 12.000 tl ekim ücreti ödedim ve ekim odasına geçtik.
Saçları tamamen kestikten sonra anestezi işlemine başladık.İşlemi Beyza Hanım gerçekleştirdi. Saç ekimi sürecinin can yakan tek işlemi anestezi işlemiydi. İğne ile sıvıyı her basışında acı ile karışık yanma hissi oluşuyor. Fakat dayanılmayacak bir acı değil. Ense ve kulak üstü bölgeler uyuşturulduktan sonra İlker Bey kök alma işlemi için odaya geldi. 3 saat süren kök alma işlemi sonunda bir yemek molası verildi. Yemekten sonra alın ve tepe bölgesine tekrar anestezi yapıldı ve Elif Hanım tarafından kanal açma işlemim gerçekleşti, bir saate yakın sürdü. Ekim için Deniz Bey ve Destan Hanım geldiler. Süreç içersinde Gökhan Bey kontrol için arada yanımıza uğradı. 3 saat süren bir işlemden sonra saç ekimi sürecim sonlandı. Bütünüyle 7-8 saat sürdü. Donör bölgeme pansuman yapıldı. Antibiyotik, ağrı kesici ve bazı ilaçlar verildi. Ekim merkezinden çıktım.
Konya'ya geri dönüş için Gebze'ye gitmem gerekiyordu. Marmaray kullandım. Ekimden bir buçuk saat sonra kafamın tamamında şiddetli bir ağrı ve bu ağrıya ek yanma hissi oluşmaya başladı. Ağrı kesiciyi Konya'ya dönünce almayı planlamıştım bu yüzden atamadım ve ağrı gittikçe dayanılmaz hale geldi. Marmarayda seyahat eden yolculardan ağrı kesici bulduk ve attıktan 15 dakika sonra ağrı azaldı ve tıra binip Konya'ya döndük.
Eve gelince pansuman (donör bölgedeki sargı bezleri) çıkarma işlemini gerçekleştirmemi söylemişlerdi. Bu işlemi de hafif su püskürterek yaptık fakat yapıştığı için acı verdi.
Dipnotlar; ekimden sonra tişört giyemiyorsunuz gömlekle gidin gömlek giyin.
Hiçbir süreç dayanılmaz halde değildi. Tekrar ekim yapılcak olsa yine yaptırabilirim yazdıklarım sizi korkutmasın.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.