Gönderen Konu: Finasterid ve Peniste His Kaybı  (Okunma sayısı 3083 defa)

Cardozoo

• Hero Member
Ynt: Finasterid ve Peniste His Kaybı
« Yanıtla #15 : 26 Eylül 2022, 15:33:39 »
Ben 2 aydır oral min kullanıyorum herhangi bir yan etki görmedim umarım da görmem.Size göre biraz daha fazla doz alıyorum.Saç derisine uyguladığınız minoxil de kana karışıp kalbe ulaşıyor

Kalp her çalıştığında vücudun tüm damarlarına kan pompalar saç derisindeki damarlar da dahil :)
Topikal olarak 1ml %5 minoksidil kullandığınızda %0.5-2 dozu kana karışıyor. Yani 0.25 mg kana karışıyor diyebiliriz. Oral olarak 2.5 mg doz almış oluyorsun. Bu yan etki risklerini ben demiyorum klinik deneyler diyor. Buraya gelip de bir yerimden element uydurmuyorum. Eğer ingilizcen varsa alttaki oral minox ile ilgili yapılmış videoyu izleyebilirsin. Youtube da saç dökülmesi konusunda en iyi araştırmayı yapan kişi olur kendisi.

DARBELi HAYDAR

• Sr. Member
« Yanıtla #16 : 26 Eylül 2022, 15:37:25 »
Topikal olarak 1ml %5 minoksidil kullandığınızda %0.5-2 dozu kana karışıyor. Yani 0.25 mg kana karışıyor diyebiliriz. Oral olarak 2.5 mg doz almış oluyorsun. Bu yan etki risklerini ben demiyorum klinik deneyler diyor. Buraya gelip de bir yerimden element uydurmuyorum. Eğer ingilizcen varsa alttaki oral minox ile ilgili yapılmış videoyu izleyebilirsin. Youtube da saç dökülmesi konusunda en iyi araştırmayı yapan kişi olur kendisi.

peki dostum topikal de saca etkiyi veren dediğin kana karışan 0.25 mg mi?
Güncel Tedavi:
Dutasterid(günde1)
Xpecia ( günde 1 )

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 26 Eylül 2022, 15:38:46 »
peki dostum topikal de saca etkiyi veren dediğin kana karışan 0.25 mg mi?
Değil. Kana karışan miktarı oral olarak alsan fayda göremezsin. Saç derisinde etki veriyor.
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

DARBELi HAYDAR

• Sr. Member
« Yanıtla #18 : 26 Eylül 2022, 15:54:42 »
Değil. Kana karışan miktarı oral olarak alsan fayda göremezsin. Saç derisinde etki veriyor.
anladım teşekkürler
Güncel Tedavi:
Dutasterid(günde1)
Xpecia ( günde 1 )

DARBELi HAYDAR

• Sr. Member
« Yanıtla #19 : 26 Eylül 2022, 16:23:00 »

sabah 5 akşam 5 fıs 2.5mg ye mi eşit oluyor yani dostum bunun yerine sadece akşamları 2.5mg oral olarak alsak aynı etkiyi gösterir mi acaba ? veya eşit dengede olması için kaç mg oral olarak almamız gerekiyor
Güncel Tedavi:
Dutasterid(günde1)
Xpecia ( günde 1 )

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 26 Eylül 2022, 18:34:23 »
sabah 5 akşam 5 fıs 2.5mg ye mi eşit oluyor yani dostum bunun yerine sadece akşamları 2.5mg oral olarak alsak aynı etkiyi gösterir mi acaba ? veya eşit dengede olması için kaç mg oral olarak almamız gerekiyor
Oral olarak 2.5 mg topikalden çok daha güçlü ama yan etkileri ölümcül. Yanlış hatırlamıyorsam 1 fıs 10 mg’a denk geliyordu. Redditte sabah akşam 2.5 mg oral minoxidil kullananı gördüm. Saçı fullemiş hatta alnında bile saç çıkartmış. Çok etkili ama ölüm riskini almaya değmez. Bir kalp krizine gidersin valla. Mesela zamanında dermaroller ile topikal kullanmayı denedim kalpte çarpıntı yapmıştı. Saç önemli ama öldükten sonra ne yapacaksın saçı :D
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 26 Eylül 2022, 18:36:44 »
Bir güncelleme yapayım dedim. Şakaklara ve temple peaklere minoksidil uggulamada 3. ayımdayım. Şakakları ve templeyi ~1 cm ileri attı. İnce ama biraz uzun saç telleriyle nw1 diyebilirim. Sadece şakalara uygulamama rağmen saçın orta ve geri hattında da iyi bir sonuç verdi. Bu arada her bir  taraftaki şakak ve temple peak’e 0.25 ml, genel toplamda günlük 0.5 ml kullanıyorum. Bu hafta eczaneden aldığım minoksidile geçtim. İlaç Takip Sistemine de kayıtlı, altındaki barkodu uygulamada okutup kayıtlı olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. 60 ml minoksidil için 360 tl biraz tuzlu ama günde 0.5 ml kullandığınızda 4 ay götürüyor sizi. Jinekomasti hassasiyeti dutasteridi ve yanında finasteridi bıraktıktan 3 ay sonra geçti. Bugün haftada 3 finasteride başladım. 2 günde 1 de kullanabilirim hala karar veremedim.

Bu arada redditte ve sitede oral minoxidil kullananları görüyorum. Oral minoxidil kullandığınızda %3 ölüm riskiniz var. Kalbin etrafında su toplayabiliyor ve ölümcül bir şey bu. Diğer yandan kullananların %90’ında ekg değerlerinin değiştiği görülmüş. Ben bile kullanmaya düşündüm ama kullanmayın. Bu riske değmez. %3 bile 1mg finasteridin yan etki(erektil d.) ihtimalinden yüksek.
Pyrilutamide’ı (kx-826) redditte kullanmaya başlayan çok kişi var. Onun da nasıl bir şey olduğunu tam olarak ocak-şubat gibi anlarız.
Konuya yeni gelenler için tekrar paylaşıyorum. Güncel durumum bu şekilde.
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

DARBELi HAYDAR

• Sr. Member
« Yanıtla #22 : 26 Eylül 2022, 19:23:30 »
Oral olarak 2.5 mg topikalden çok daha güçlü ama yan etkileri ölümcül. Yanlış hatırlamıyorsam 1 fıs 10 mg’a denk geliyordu. Redditte sabah akşam 2.5 mg oral minoxidil kullananı gördüm. Saçı fullemiş hatta alnında bile saç çıkartmış. Çok etkili ama ölüm riskini almaya değmez. Bir kalp krizine gidersin valla. Mesela zamanında dermaroller ile topikal kullanmayı denedim kalpte çarpıntı yapmıştı. Saç önemli ama öldükten sonra ne yapacaksın saçı :D
çok teşekkür ederim dostum bu bilgiler için flood atmak yerine güncel sağlıklı bilgileri veren herkese teşekkürler
Güncel Tedavi:
Dutasterid(günde1)
Xpecia ( günde 1 )

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 27 Eylül 2022, 02:20:46 »
Konuya yeni gelenler için tekrar paylaşıyorum. Güncel durumum bu şekilde.

Başarı sağlamış olmana sevindim. Minoksidille 5. Yılı geride bıraktım, dilersen konuma bakabilirsin. Son 6 - 7 aydır gün aşırı kullanıyorum ve böyle devam edeceğim.

Haftada 3 gün finasterid deneyimini merak ediyorum. Etkisi yan etkisi ne ölçüde olacak veya olacak mı? Bununla ilgili ara ara fırsat buldukça güncelleme yapmanı rica ediyoruz.

Teşekkür ederim
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 27 Eylül 2022, 19:50:03 »
Başarı sağlamış olmana sevindim. Minoksidille 5. Yılı geride bıraktım, dilersen konuma bakabilirsin. Son 6 - 7 aydır gün aşırı kullanıyorum ve böyle devam edeceğim.

Haftada 3 gün finasterid deneyimini merak ediyorum. Etkisi yan etkisi ne ölçüde olacak veya olacak mı? Bununla ilgili ara ara fırsat buldukça güncelleme yapmanı rica ediyoruz.

Teşekkür ederim
Finas kullanırken genelde peniste his kaybı oluyor. Tabi bu kilomla da alakalı. Yağ oranım düştüğünde daha iyi bir hale geliyor. Bu yüzden diyete başladım geçen hafta ideal kiloma ulaşmaya çalışıyorum. Bu arada minoxta dökülme döngüleri yaşadınız mı? Yaşadıysanız daha gür mü çıktı yoksa eskisi gibi mi çıktı?
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 29 Eylül 2022, 02:03:40 »
Finas kullanırken genelde peniste his kaybı oluyor. Tabi bu kilomla da alakalı. Yağ oranım düştüğünde daha iyi bir hale geliyor. Bu yüzden diyete başladım geçen hafta ideal kiloma ulaşmaya çalışıyorum. Bu arada minoxta dökülme döngüleri yaşadınız mı? Yaşadıysanız daha gür mü çıktı yoksa eskisi gibi mi çıktı?

Dönem dönem duşta ve sonrasında tarama esnasında aşırı dökülme oluyor ancak saç geriye gitmiyor. ( Belki de gidiyor ancak çok minimal olduğu için farketmiyorum.) Bu döngü mü değil mi bilmiyorum zira minoksidil kullanmayan birisi de dökülmede dönem dönem artış ve azalış yaşıyor.

Ben daha çok haftada 3 gün kullanmamızı, aylar sonra etkisini ve yan etkisini merak ediyorum.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Facebook Twitter Instagram