Bir güncelleme yapayım dedim. Şakaklara ve temple peaklere minoksidil uggulamada 3. ayımdayım. Şakakları ve templeyi ~1 cm ileri attı. İnce ama biraz uzun saç telleriyle nw1 diyebilirim. Sadece şakalara uygulamama rağmen saçın orta ve geri hattında da iyi bir sonuç verdi. Bu arada her bir taraftaki şakak ve temple peak’e 0.25 ml, genel toplamda günlük 0.5 ml kullanıyorum. Bu hafta eczaneden aldığım minoksidile geçtim. İlaç Takip Sistemine de kayıtlı, altındaki barkodu uygulamada okutup kayıtlı olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. 60 ml minoksidil için 360 tl biraz tuzlu ama günde 0.5 ml kullandığınızda 4 ay götürüyor sizi. Jinekomasti hassasiyeti dutasteridi ve yanında finasteridi bıraktıktan 3 ay sonra geçti. Bugün haftada 3 finasteride başladım. 2 günde 1 de kullanabilirim hala karar veremedim.
Bu arada redditte ve sitede oral minoxidil kullananları görüyorum. Oral minoxidil kullandığınızda %3 ölüm riskiniz var. Kalbin etrafında su toplayabiliyor ve ölümcül bir şey bu. Diğer yandan kullananların %90’ında ekg değerlerinin değiştiği görülmüş. Ben bile kullanmaya düşündüm ama kullanmayın. Bu riske değmez. %3 bile 1mg finasteridin yan etki(erektil d.) ihtimalinden yüksek.
Pyrilutamide’ı (kx-826) redditte kullanmaya başlayan çok kişi var. Onun da nasıl bir şey olduğunu tam olarak ocak-şubat gibi anlarız.