Bağırsak florasının düzenlenmesi dht yi neden düşürsün ki kelliğe sebep olan ayrı bir dht türü mü var ya da erkekliğin oluşması ve ikamesi için lazım olan dht ayrı mı? Düzenli olarak ergenliğe ve gençliğe geçiş yapan milyarlarca erkek arasında düzgün beslenen bağırsak florası düzgün olan şanssızlar düşen dht yüzünden sıkıntı mı çekiyor? Ya da bağırsak florası dht mizi düşürüyorsa düşen dht yüzünden antiandrojenlerden yan etki gören binlerce insan gibi florası düzgün olan da mı yan etki görecek?
Yarı kanıtlanmış sonucun ne demek olduğunu hiç sormayacağım.
Bir örnekle kendimce konuna itirazımı açıklamaya çalışıp bitiriyorum.
İnsanın yaşaması için en büyük öncelik oksijendir buna kimse itiraz etmez sanırım. Şimdi oksijensiz bir ortamdayız ama susadık da bir yandan. Litre litre su içmeniz size ne fayda sağlar ne kadar süre fayda sağlar?
Sonuç olarak agada temel sebep bir hormondur. Kırmızı ışıkla yağla magnezyumla demlenmiş biberiye çayıyla bağırsakla sadece tamamlayıcı tedavi yapabiliriz. Duyarlı kökleri öncelikle dht den kurtarıp üstüne yağıydı vitaminiydi minoxuydu kırmızı ışığıydı çayıydı hepsini kullanabiliriz bunu ben de yapıyorum ama oksijen olmadan su içebiliyor olmanız boğularak ölene kadar fayda sağlar…
Umarım herkese anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.
Bağırsak florasının düzelmesi sonucu vücut hormonları ve sağlığı da düzelecek ve vücuttaki olması gereken testesteron östrojen dengesi korunacak, vücutta testesterondan daha güçlü diye DHT üretmekten vazgeçecek ve saç dökülmesi, kalp ve dolaşım sistemi sorunları yaşanmayacak, kalp sorunları ile saç dökülmesi arasında bağlantı olduğunu sürekli tartışılıyor.
Tour de France adlı dünyanın en zorlu spor aktivitesi olan bisiklet yarışındaki güncel gençlere bakın, saçı kel olan neredeyse kimse yok, çünkü aşırı sağlıklı durumdalar... Adamlar şans eseri mi DHT salgılamıyor veya bu hormon onlara zarar vermiyor, biz de şans eseri mi kel kalıyoruz.
Adamın baştan beri iddiası kelliğin kesin nedeninin tek bir hormon olmadığı, bir süreç olduğu... Kafasına yağlar sürüp, vitaminler alarak da bunu bir açıdan en azından kendine kanıtlamış, vücudunda DHT engellemeden sonuç almış, sizin tamamlayacı dediğiniz şeylerle, tek de değil. Adamın iddiası ortamda yeterince oksijen olduğu, fakat siz su içmediğiniz için ölüyorsunuz, ölüm sebebinizi de boğulma zannediyorsunuz, aslında susuzluktan ölüyorsunuz.