Baba tarafı veya anne tarafı olarak olaya bakmayın.Benim amcalarım ve babam dahil 50 li yaşlarında bile dökülmeleri yok,ufak tefek seyrelmeleri var,hatta büyük amcam 58 yaşında saçlarına fırça girmez öyle bir saça sahip.Bayram dolayısıyla anne tarafına ziyarete gittim,1 sene önce dökülme problemim olmadığı için dayılarıma ve oğullarına dikkat etmiyordum saçlarına bu gidişimde saç takıntım olduğu için dikkatlice inceledim.En büyük dayımın 2 oğlu var,birisi 24 yaşında saçları kıvırcık ve bir gram gerilemesi yok çocuk nw0 diğeri ise 18 yaşında ve babası yani dayımın saçları gibi şakaklarında yarı yarıya saçı yok.Muhtemelen 20 li yaşlarının başında şakaklarında hiç saçı kalmayacak.5 tane dayım var,4 ünün şakaklar hariç her yerinde saç var,sadece bir tanesinin kafasında 1 tel bile saç çıkmıyor.Yani bu durum genetikten ziyade bence insanın kendi yapısıyla alakalı gibi geliyor bana.Sen şuan yolun başındasın,herkes bu forumda peynir ekmek gibi finasteride ve dutasteride öneriyor,yanlış anlaşılma olmasın tabi ki önerilecek çünkü malesef bu işin bu ilaçlardan başka çözümü yok.Herşeye çözüm bulabilen,hatta kanserin bile önüne geçebilen tıp,erkek tipi dökülmeye halen çare bulamamış.Senin yaşın malesef henüz çok genç,18 e kadar bu saçın kafanda kalır sonrasında agresifleşir muhtemelen.Ben 23 yaşındayım,bundan 6 ay öncesine kadar bir gram saç problemim yoktu,şuan malesef yaşıyorum.