Finasterid’in serum DHT oranını %70 baskıladığı söyleniyor. Mantıken 500 pg olsa 150 pg’ye düşmesi lazım. Her türlü referans değerinin altına düşmüş olur. Fin’i bırakmak gerekmez çünkü zaten düşürmek için kullanılıyor.
Testosteron’a gelince benim anladığım kadarıyla saçı dökülenlerin ya da DHT’si yüksek olanların testosu düşük oluyor. Yanlış biliyor da olabilirim bilmiyorum. DHT’yi baskılayınca testo DHT’ye dönüşemediği için östrojene dönüşüyor ve Estradiol seviyesi yükseliyor. Prolaktin hakkında bilgim yok.
Şunu da ekleyim herhangi bir tıp eğitimim yok. Mantık yürütmeye çalıştım.
Bildikleriniz yanlış ve sınırlı.
Serum oranındaki Dht seviyesinin düşmesinden ziyade önemli olan saçlı derideki Dht baskılanmasının ne oranda olduğu.
Ayrıca Dht oranı azaldığında, Dht ye dönüşemeyen Testo miktarındaki artış Total Testoyu yükseltiyor. testo yükseldiğinde vücut bunu dengelemek için östrojeni arttırıyor. Östrojen arttığında ise buna bağlı olarak prolaktin ve progesteron artıyor.
Hatta Finas kullanıldığında görülen yan etkilerin çoğu testo artışından değil, bilinenin aksine prolaktin ve progesteron artışından kaynaklıdır.