Sevgili forum kullanıcıları,
12 yıldır dünyada neredeyse bütün forumları takip eden ve hastaları olan bir hekim olarak, Türkiye’de de her şeyin detaylı konuşulabildiği bir aktif forum olmasından dolayı memnuniyetimi belirtmek isterim. Birkaç konuyla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum…
Her gün 200 tane farklı hastanın gönderdiği maillerdeki fotoğrafları inceleyip değerlendirmelerde bulunmaktayım. Aynı zamanda, tahmin ettiğiniz gibi her detayını kontrol etmekle yükümlü olduğum operasyonlar da yapmaktayız. Ayrıca kongreler için sunumlar hazırlamakta ve saç ekimiyle ilgili Amerikan ve Asya merkezli iki farklı textbook için makaleler hazırlamaktayım. Gönderdiğiniz maillere geri dönüşlerdeki aksaklıklarla ilgili şikayetlerin arttığını fark ettim. Öncelikle bunun için özür diliyorum. Gereken tedbirleri alarak, daha iyi bir hizmet kalitesi vermeye başlayacağız.
Bir saç dökülmesinin doğru değerlendirilmesi ve doğru graft sayılarının verilebilmesi için; kişinin ortalama saç kalınlığı, cm²’deki folikül sayısı, total donör kapasitesi, folikül başına düşen saç teli ortalaması ve tahmini graft başına düşecek saç teli ortalaması gibi kriterlerin bilinmesi gerekir. Bu rakamları ancak hastalarımla yüz yüze yaptığım konsültasyonlarda verebilmekteyim. Ama her değerlendirme talebinde bulunan hastamızla da görüşme şansım olamıyor. Fotoğraflarla, tecrübelerime dayanarak tahmini graft sayıları vermeye çalışıyorum. Ayrıca, bu fotoğraflarla, ilerideki saç dökülme paterninin de nasıl olacağını değerlendirmek zorundayım. Aslında gerçek bir değerlendirme sadece hasta ile yüz yüze olduğum zamanda verilmekte, diğer verilen bütün rakamlar tahmini rakamlar olmaktadır.
Bildiğiniz gibi Asmed Klinik olarak önümüzdeki 5 aylık operasyon günlerimiz tamamen dolu ve sizlere maalesef daha fazla vakit ayırma şansı bulamamaktayım. Ama sadece yabancı hastalara odaklanmış bir klinik izlenimi de, başta bana olmak üzere, tüm çalışanlarıma haksızlık duygusu yaşatmaktadır.
Bildiğiniz gibi hafta sonları çalışmamaktayım, ama sizlere verdiğim değerin bir göstergesi olarak bazı Cumartesi günlerimi sadece Türk hastalarımız için konsültasyon yapmak üzere ayırmaya karar verdim. Mümkün olduğu kadar fazla insana ulaşmak ve kafalardaki soruları cevaplandırmak, sizlere karşı olan yükümlülüğümü daha iyi yerine getirebilmek kararındayım.
Anlayışınız için çok teşekkür ederim…
Dr. Koray Erdoğan