Gönderen Konu: Seyrek saç - Tahmini ekim başarısı  (Okunma sayısı 1222 defa)

Ali Keser

• Yeni üye
  • *
Seyrek saç - Tahmini ekim başarısı
« : 10 Haziran 2022, 23:56:10 »
Merhaba arkadaşlar, merak ettiğim şey bu denli seyreklikteki bir saçı doğal yollarla toplama şansım var mı, eğer yoksa 2 planlı bir ekim memnun eder mi? Sülalemin hiçbirinde bu kadar ilerlemiş bir norwood vakası yok. Dayılarımda ve dedemde şakaklar açık ama orta ve tepe bölgesi bana nazaran çok iyi (abimde ve ikiz kardeşimde de aynı şekilde benden çok iyi durumdalar) buna da çok kafayı takıyorum. Aga ile birlikte olası bir vitamin eksikliği varsa vitaminleri yerine koyarak saç çıkarımı sağlayabilir miyim? Pek güneş görmeyen birisiyim ve yan etkilere bakarsak demir eksikliğinden de çok şüpheleniyorum. Yarın Kan tahlili de yaptıracağım zaten.

EDİT : YAŞ 23

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Ynt: Seyrek saç - Tahmini ekim başarısı
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2022, 23:57:53 »
Antiandrojen kullanmayı düşünüyor musunuz?
Finasterid ve Dutasterid gibi
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Ali Keser

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2022, 00:02:01 »
Hocam bir kere daha denk gelmiştim seninle o zamanlar kullanmak istemediğimi söylemiştim ama şimdi biraz daha pozitif bakıyorum. Yan etki konusunda hala daha çok şüphem var tabii.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2022, 00:05:03 »
Hocam bir kere daha denk gelmiştim seninle o zamanlar kullanmak istemediğimi söylemiştim ama şimdi biraz daha pozitif bakıyorum. Yan etki konusunda hala daha çok şüphem var tabii.
Dostum kimse sana net bir şey söyleyemez ama umut verebilir ve kıyaslama yapabilir. Çünkü mesela Dutasterid bile kullansan emilim ne derecede olur veya ne kadar işe yarar bilemeyiz. Yan etkisi de cabası elbet.

Forumda slade isimli bir üye var o başarı sağladı. Açıklıklar farklı ama umut ışığı olabilir sizin için.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Ali Keser

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2022, 00:11:37 »
Dostum kimse sana net bir şey söyleyemez ama umut verebilir ve kıyaslama yapabilir. Çünkü mesela Dutasterid bile kullansan emilim ne derecede olur veya ne kadar işe yarar bilemeyiz. Yan etkisi de cabası elbet.

Forumda slade isimli bir üye var o başarı sağladı. Açıklıklar farklı ama umut ışığı olabilir sizin için.
Son 1 aydır kafa derisi masajı yapıyorum. Yarın da vitaminlere baktıracağım. Sana da çok denk geliyorum forumda bilgili bir arkadaşsın gördüğüm kadarıyla. Bu konular hakkında bir öngörün var mı? Mesela bende aga var tamam ama gençlik yıllarında bakımsızlıktan veya vitamin eksikliğinden dökülen saç geri gelebilir mi? Dht'ye karşı duyarlı değilse mesela bu seyreklik alanındaki kıl folikülleri. Çünkü dediğim gibi ailede bu düzeyde bi açıklık yok çift yumurta ikiz kardeşimde de.

Ali Keser

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 11 Haziran 2022, 00:19:57 »
Ya şu vertexi toparlasam bile yeterli olacak kafasındayım artık. Işık altında tepsi gibi ben burdayım demese yanları 1e vururum üstler de seyrek kalır yapacak bir şey yok ekim dışında derim. İlaç kullanımı da /finasterid, minoksidil/ gelip geçici bir şey olduğu için heyecanlandırmıyor beni. Bi sıkıntıdan dolayı alamasam ilerde kendi getirdiklerini de götürecekler olanları da. Hormonlarla oynamak da kar kalacak yanımıza.   

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #6 : 11 Haziran 2022, 00:23:27 »
Son 1 aydır kafa derisi masajı yapıyorum. Yarın da vitaminlere baktıracağım. Sana da çok denk geliyorum forumda bilgili bir arkadaşsın gördüğüm kadarıyla. Bu konular hakkında bir öngörün var mı? Mesela bende aga var tamam ama gençlik yıllarında bakımsızlıktan veya vitamin eksikliğinden dökülen saç geri gelebilir mi? Dht'ye karşı duyarlı değilse mesela bu seyreklik alanındaki kıl folikülleri. Çünkü dediğim gibi ailede bu düzeyde bi açıklık yok çift yumurta ikiz kardeşimde de.
Estağfurullah

Aslında kıl köklerimiz tam bir makinalı silah gibi hocam. Şimdi bacağınızdan kıl çekmeye çalışın, canınız yanacak ama o kıl oradan ayrılmayacak.

Keşke DHT de işe bulaşmasaydı da saçlarımız da bu şekilde olsaydı.

Dökülen saçın altında mutlaka bir saç daha geldiği için o saç dökülür normal bir insanda. Kısaca yeni gelen saç ittiriyor önceki saçı.

Vitamin eksikliği ve saç bakımsızlığı kalıcı dökülen saçların ana nedeni maalesef değil hocam. O yüzden gereksiz yere umut aşılamak istemiyorum.

Ailende görülmemesi fakat sende görülmesi garip. Doktor teşhis koysun bakalım beklemedeyiz hocam.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #7 : 11 Haziran 2022, 00:26:16 »
Ya şu vertexi toparlasam bile yeterli olacak kafasındayım artık. Işık altında tepsi gibi ben burdayım demese yanları 1e vururum üstler de seyrek kalır yapacak bir şey yok ekim dışında derim. İlaç kullanımı da /finasterid, minoksidil/ gelip geçici bir şey olduğu için heyecanlandırmıyor beni. Bi sıkıntıdan dolayı alamasam ilerde kendi getirdiklerini de götürecekler olanları da. Hormonlarla oynamak da kar kalacak yanımıza.   
Çok zor bir durum maalesef.

Kullansak bir dert diğer türlü ayrı dert.
Allah bu problemle uğraşanlara sabır versin. Her yiğidin harcı değil bence.

Bazı kel insanlar var antiandrojenin ne demek olduğunu bilmiyor. Acaba hiç araştırma yapmadılar mı ki bilemiyorum. Saç sevilmez mi...

Ali Keser

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 11 Haziran 2022, 00:28:54 »
Çok zor bir durum maalesef.

Kullansak bir dert diğer türlü ayrı dert.
Allah bu problemle uğraşanlara sabır versin. Her yiğidin harcı değil bence.

Bazı kel insanlar var antiandrojenin ne demek olduğunu bilmiyor. Acaba hiç araştırma yapmadılar mı ki bilemiyorum. Saç sevilmez mi...
O kadar gamsız olsak yeterdi de gamsız olsak genç yaşta bu hale dönüşmezdik zaten xd

Ali Keser

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 11 Haziran 2022, 00:31:03 »
Estağfurullah

Aslında kıl köklerimiz tam bir makinalı silah gibi hocam. Şimdi bacağınızdan kıl çekmeye çalışın, canınız yanacak ama o kıl oradan ayrılmayacak.

Keşke DHT de işe bulaşmasaydı da saçlarımız da bu şekilde olsaydı.

Dökülen saçın altında mutlaka bir saç daha geldiği için o saç dökülür normal bir insanda. Kısaca yeni gelen saç ittiriyor önceki saçı.

Vitamin eksikliği ve saç bakımsızlığı kalıcı dökülen saçların ana nedeni maalesef değil hocam. O yüzden gereksiz yere umut aşılamak istemiyorum.

Ailende görülmemesi fakat sende görülmesi garip. Doktor teşhis koysun bakalım beklemedeyiz hocam.
Haberdar edecem burayı hayırlısı bakalım. Tedaviyi de şimdilik saç masajı ve vitamin eksikliğim falan varsa onunla devam edecem hiç toparlamayacaksa bile korur/kalınlaştırır ekime daha iyi hale getirir.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2022, 01:39:11 »
 vitaminsizlik agayı hızlandırır.eğer aga olmasa sadece vitaminsizlik olsa vitamin geri getirirdi.hem aga hem vitamin olunca minyaturleşmeye etki etmez ama vitaminsiz kalmış saçı güçlendirir bu gürlük sağlar.finasterid ve prp veya igf mezoterapi ile 3 ay deneyebilirsin yada 6 ay gürleşme olucaktır ama ne kadar tatmin eder biraz ortada kalır gibi geliyor iş bana .bakarsın ekime gerek yok dersin o zaman gozune birden ekime gerek varmış gibi gelebilir derken ektirmeye karar verirsin sonra ne gerek var diyebilirsin saç işi tuhaf iş nereden bakarsa tersini goruyor insan.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Ali Keser

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 11 Haziran 2022, 01:43:47 »
vitaminsizlik agayı hızlandırır.eğer aga olmasa sadece vitaminsizlik olsa vitamin geri getirirdi.hem aga hem vitamin olunca minyaturleşmeye etki etmez ama vitaminsiz kalmış saçı güçlendirir bu gürlük sağlar.finasterid ve prp veya igf mezoterapi ile 3 ay deneyebilirsin yada 6 ay gürleşme olucaktır ama ne kadar tatmin eder biraz ortada kalır gibi geliyor iş bana .bakarsın ekime gerek yok dersin o zaman gozune birden ekime gerek varmış gibi gelebilir derken ektirmeye karar verirsin sonra ne gerek var diyebilirsin saç işi tuhaf iş nereden bakarsa tersini goruyor insan.
Tabii insan hep bi tık üstünü istiyor. Ailede norwood 7 yok ben olursam yaşama isteği kalmaz herhalde. Çıkıp kimse hayat güzel vs. de demesin lütfen bu saç işi kadar can sıkan başka bir şey yok.

baldLion

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 12 Haziran 2022, 14:38:15 »
Tabii insan hep bi tık üstünü istiyor. Ailede norwood 7 yok ben olursam yaşama isteği kalmaz herhalde. Çıkıp kimse hayat güzel vs. de demesin lütfen bu saç işi kadar can sıkan başka bir şey yok.

Böyle düşünüyorsan iyi bir yerde ekim yaptır yoksa daha çok psikolojin bozulur.

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 12 Haziran 2022, 23:45:10 »
İlaçlarla vitaminlerle saçların baya toparlar diye tahmin ediyorum. Denemelisin. 
7 ay falan kullanma sonunda netice görebilirsin.
Şimdilik ekim yapmani önermem.
Sadece vertex değil, ustlerde de düzenli bir dökülmen mevcut.

Ali Keser

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 13 Haziran 2022, 09:54:26 »
İlaçlarla vitaminlerle saçların baya toparlar diye tahmin ediyorum. Denemelisin. 
7 ay falan kullanma sonunda netice görebilirsin.
Şimdilik ekim yapmani önermem.
Sadece vertex değil, ustlerde de düzenli bir dökülmen mevcut.
detumescence ve haftalık 1.5mm dermaroller/Dermastamp tedavisine de başlayacam Allah izin verirse. Kafa kan gölüne dönecek de yapacak bir şey yok. Teşekkür ederim ilgilendiğin için :)) Güneş görmediğim için d3 vitaminin de aşırı düşük olduğunu düşünüyorum kan vermek nasip olmadı daha 10-12 saat bir şey yiyip içmemek gerekiyormuş yarına kaldı.

Facebook Twitter Instagram