Merhaba sevgili dostlar. Uzun zamandır forumu takip ediyorum, yaptığım araştırmalar sonucu ve psikolojik durumum sebebiyle bu sene ekim yaptırmaya karar verdim. Forumda 100 e yakın sonuç inceledim ve hem ekonomik durumum hem de saç tipimden ötürü Medeks ve Asuman Hair arasında kaldım.
İki merkez de ekimlerde gayet başarılı, sonuçlar da birbirine benzer. İki merkezle de temasta bulundum ve iki merkez de 2 ekim olacak şekilde planlama yaptı. Yaşım çok genç olduğundan öncelikli amacım şakak kısmındaki geniş kel bölgenin kapanması açıkçası. 2.ekimde de vertexi kapatma ümidim var. İki merkezin de kendimce belirlediğim artıları ve eksileri var sizlerle paylaşacağım, durumuma göre hangi merkez benim için daha uygun olur tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Takviye konusundaki bakış açım da şu, finasterid kullanma konusunda pek istekli değilim, xpecia, biotin ve minoxidil şeklinde gitmeyi düşünüyorum. Minoxidili ömür boyu kullanmaya razıyım etkisini kaybetmeyecek ve döngüye girmeyecek isem. Xpeciayı da bir yan etki görmediğim takdirde uzun süre kullanabilirim. Finasterid ise yan etki görmesem bile dht baskılama oranı ciddi miktarda olduğu için uzun zaman kullanımda her türlü sıkıntı yaratacağını düşündüğümden kullansam da uzun zamanlı kullanacağımı düşünmüyorum. Gelelim artı ve eksilere:
Asuman Hair
Artılar:
- Forumdaki başarılı sonuçlar
- Doğal ön çizgi planlaması
- Ön bölgede çok fazla greft kullanılmadan başarılı sonuçlar alması
- İşlem sonucunda donör bölgeyi fazla hırpalamamaları
- Güven veren tutum
- Hijyenik ameliyat sahası
- Ekim sonrası süreçte ilgi alaka
Eksiler
- Fiyat 25.000 TL dendi, aslında bu bir eksi değil ama Medekste sonuçlar yakınken arada 15k gibi bir fiyat farkı var. Daha başarılı sonuç alacaksam tabiki bu miktarı dert etmem ama bu konuda soru işareti var kafamda
- Asuman Hanım’ın söylenenlere göre ekimlere eskisi kadar aktif müdahale etmemesi
- Takviye olarak Asuman Hanım finasterid öneriyor genelde, bu da ekim sonucunda etkili ama kullanılması ne kadar doğru bilemiyorum
- Asuman Hanım donör bölgemi zayıf bulduğundan finasterid öneriyor bence de donör bölgem zayıf fakat forumda daha zayıf donörlerden çok başarılı sonuçlar alınmış ve saçım kıvırcık olduğundan kapatıcılıkta etkili olur diye düşünüyorum, bundan finasteride uzağım
Medeks
Artılar
- Forumdaki başarılı sonuçlar
- Doğal ön çizgi çalışması
- Maksimum greft alınmasına rağmen donördeki çabuk toparlanma ve donörün hırpalanmış gözükmemesi
- Fiyata göre (10.000 TL) aşırı f/p sonuçlar. Bu konu kafamı çok kurcalıyor, bu kadar başarılı bir merkez 10k ya bu işlemi yapıyorsa altından bir bit yeniği çıkar mı diye şüphe ediyorum
- Gökhan Bey donörümün iyi olduğunu, daha kötü donörlerle başarılı sonuçlar aldıklarını söylemesi
- Gökhan Beyin de saç ektirmiş bir kişi olmasından durumumu daha iyi anlaması
- Finasterid ve minoxidil önerilmiyor bu merkezde, tercihe bırakılıyor. Buna rağmen sonuçlar gayet başarılı ve Gökhan Bey bu ilaçları önersek belki de sonuçlar 2 kat daha iyi olur diyor.
- Medeks de sorularımın hepsini cevapladi ama ekim sonrası ilgi alakaya ilişkin elimde bir veri yok
Eksiler
- Çok fazla greft ile çalışılması ve yan şakaklardan da greft alınması ( Bu kişinin tercihine göre değişir tabi fakat benim açıklık geniş, yanlar da ense bölgesi kadar alıma müsait değil dolayısıyla ense ile bu işi halletmem gerek)
- Hijyenik olmadığı söylenen daha çok iş odaklı bakılan ameliyat sahası
- Asuman Hair’e göre daha az profesyonel çalışma ( şahsi yorumumdur)
- Bu merkezde sanki son zamanlarda bir performans patlaması var gibi geliyor, sanki önceki ekimleri şuankiler kadar başarılı değil gibi geliyor bu da kafamı kurcalayan son husus.
Konu biraz uzun oldu, neticesinde düşüncelerime göre bana en uygun merkezi seçmem konusunda yardımcı olacak dostlara şimdiden teşekkürler. Hintell hocam sizin yorumunuz da çok önemli, lütfen yorumlarını esirgemesin tecrübeli dostlar. Herkese sevgiler. Saçlarımın fotoğrafını konuya ekliyorum.