Ben kendini geliştiren veya geliştirmeye devam eden bir ekim merkezi şu ana kadar görmedim. Dünya genelinde ünlenmiş ekimcilerimiz bile standartlarını düşürdü. Kimisi 3K greft ile şakak kapatmaya, 5K greften aşağıya ekim yapmamaya başladı. Orta segment ekim yerleri ise hala ön bölgelere çiftli greft ekiyorlar. Yan taraflar yani temple peakleri ise aşağıya doğru değil geriye, arkaya doğru ekiyorlar. Bu da doğallığı bozuyor. Tabi sürekli bir istek olduğu için kimse çıkıp da sert bir şekilde eleştirmediği için, eleştirenlerin de sayısının az olduğundan kendilerini geliştirmediklerini düşünüyorum. Ne de olsa günün sonunda ceplerine para giriyor. Ekimi yaptıran bakıyor saç tutmuş tamam diyor bu başarılı. Ama ön taraflar full çiftli greft dolu, donör bölgesine dikkat edilmemiş, temple peakler ise ters ekilmiş. Bunun sebebi de bilgisizlikten kaynaklanıyor. Ekim yaptırmak isteyen kişi neyin ne olduğunu bilse ve bu taleplerde bulunsa bu durum böyle olmayacak. Bu yönde talep olmadığı için kendilerini geliştirmiyorlar.
Bu ekim mesleğinin nereden baksan bir 25-30 yıl yaşam süresinin kaldığını düşünüyorum. Yan etkisi hiç olmayan ya da önemsenmeyecek kadar olan saç ilaçları çıktıkça ekime ihtiyaç duyulmayacak. Bu kadar yazmışken bu konuya da değiniyim.
Çin menşeili Kintor firmasının geliştirdiği topikal olarak kullanılan Pyrilutamide (KX-826) ciddi bir yan etkisinin olmadığı ve standart saç dökülmesi ilaçlarından da daha iyi bir ilaç olabilecek bir bileşen. Şu an bu alanda ilgili olanların gözdesi diyebilirim. Geçmiş senelerde umulduğu gibi çıkmayan bileşenlerle karşılaştıracak olursak, breezula’dan yaklaşık 120 kat daha güçlü bir bağlanma katsayısına sahip. Çok bilinen RU58841’den ise 6-9 kat daha güçlü bir ilaç. Saç dökülmesine neden olan hormon DHT’den ise 2 kat daha güçlü bağlanma katsayısına sahip. Yani saç köküne DHT’ten 2 kat daha güçlü bağlanıyor. Sızdırıldığı iddia edilen KX-826 sonuçlarına bakacak olursak, şu ana kadar en güçlü ve güvenli bir şekilde ağız yoluyla alınabilecek günlük 2.5 mg dutasteridden %50 daha fazla saç çıkışı sağlıyor. Haziran veya Eylül gibi bu ilacın da akıbeti belli olur. Yani yeni ve yan etkisiz bir tedaviye çok da uzak değiliz.
Dostum ekim yaptıracak kişilerde çok hata olduğunu düşünmüyorum,her istediğin şeyi herkese yaptıramıyorsun burdaki çoğu kişi bi araba parasına saç ektiremez 2-3 elit doktora.Doğal olsa çıkış başarı riskli olabiliyor,bazen de tam tersi.Hem istikrarlı sonuç alan hem doğal eken pek yer yok,şahsen foruma girip başta doğal olmadığı için direk elediğim bi firmayı şimdi tekrar düşünmeye başladım mesela,çünkü diğer tarafta da 3000 şakak ekip yine de seyrek bırakanlar var,4000 greft saç ekip görüntüde değişiklik yaratmayanlar var,hatta kendi saçından edenler var,insanlar nasıl eleştirsin? Ölümü görünce sıtmaya razı oluyor millet,işi kalburüstü yapan firmalar daha da tutulup seni sallamaz hale geliyorlar şımarıyor zaten,eleştirsen ne?
Ayrıca kx olayını tam bilmiyorum ama her sene çıkar böyle şu olacak,bu çıkacak,kellik tarih olacak muhabbeti,2011 de de kök hücreli saç ekimi geliyordu eli kulağındaydı sözde benim hatırladığım,11 sene olmuş 😃
İlaveten bu bilimsel araştırmalar 'yok fin cm de şu kadar saç çıkarır,yok dut şu kadar çıkarır' dese de tedavi forumunda araştırırsan realitede dökülmeyi durdurmada bile yetersiz kalabildiğini göreceksin çoğu kişide.