Arkadaşlar 6500 az uz bir rakam değil, genel anlamda işçilik/maliyet gibi kriterlere göre hesaplansa görülür.
Bu sektörde talep arzdan fazla olduğu için fiyatlar uçuk, 6 7 bin uygun gibi görünüyor.
Bana göre ortalama saç smilasyonu 500 1000 tl, saç ekimi 3-4 bin tl arası olmalı.
Ve en önemlisi aynı yerden 2. Ekim yaptıranlara firmalar %50 indirim sağlamalı. Şahin hoca öncü olabilir sektörde
- konu burada konuşuluyor diye buraya yazıyorum; Şahin bey özelinde değildir.
Valla Burak, eğer bu iş ismi lazım değil bazı yerler gibi fabrikasyon günde 10 kişiye yapılmayacaksa bu iş 3-4 bin tl ye mümkün değil ;
Haftada bir gün izin ile iş gününü aylık 26 sayalım.
*
10 bin tl kira (adam gibi bir bölgede, eli ayağı düzgün bir klinik için)
* 4 ameliyat personeli; kişi başı 250 tl diyelim.(
25 bin tl bu personele aylık)
* Bir sekreter, bir temizlik personeli sigortalı, asgari ücret bile versen ayda
8 bin tl. * her ay en az bir gününü fire say (iptal vs)
4 bin tl * her ay
bin tl amortisman (yani masa, sandalye, ışık, şu bu yenileme ücreti)
* su, ısınma, soğuma, elektrik, aidat, reklam, iletişim vs
iki bin tl.
* yüzde 95 başarılı olsan, her ayın bir gününü, yüzde 5 lik revizyona kalsa
4 bin tl. * yılda 10 gün tatil yapsan; ayda bir güne denk gelir;
4 bin tl. * ameliyat giderleri vs hiç saymıyorum.
aylık, hiç sürpriz olmaz; tamamiyle full geçirirsen 58 bin tl sabit giderin var. Ki bu giderler minimun tutulmuş durumu; yani aylık iptal sadece 1, faturalar falan minimun tutulmuş.... 4 bin tl den yaparsa bu işi; aylık geliri 100 bin tl.
Sence 6 yıl tıp fakültesi okumuş + uzmanlığını estetik alanında yapmış biri (ki tıpta en yüksek puan estetik vb bölümlerde); 42 bin tl için, firesiz olduğunu varsayılırsa ayda 24 kişiyle uğraşır mı?
Ha herkes doktor mu diyeceksin? O zaman doktor ismi kullanması gerekiyor, ki bu da el maliyet demek.
Yanlışım varsa söyle