Selam arkadaşlar lafı çok fazla uzatmak istemiyorum. Hızlıca konuya giricem. 20 yaşındayım Yaklaşık 2 sene önce saç dökülmem başladı, başlarda pek önemsemedim daha sonra şiddetlenince ve durmayınca hastane hastane gezmeler tedaviler (prp mezo) ilaçlar vs derken son durumu sizlerle paylaşmak isterim. Son durum tepe bölgesi çok çok hafif seyreldi. Ön taraflar seyreldi. Ben seyreldi diyorum ama tonla saç dolu yine, eskiye göre kıyasladığım için seyreldi diyorum. Normalde beni gören arkadaşlarım falan hala aynısın bişey değişmemiş diyor. Saçın sahibi ben olduğum için kendi saçımı daha iyi tanıyorum 😅. Kullandığım ilaçlar şunlar dutasterid 0.5 mg birde minoxil. Haftada 1 dut içiyorum her gün sadece 1 kere 4 er fıs öne ve tepeye minox sıkıyorum. 6 aydır hiç dökülmem yoktu şu son 1 haftadır günlük 50-100 tel dökülmeye başladı ama çok fazla takmıyorum kafaya. Birde minox aşırı derecede kepek yapıyor. Vichy nin kepek önleyici şampuanını kullanmama ramen bana mısın demiyor. Hergün yıkamazsam kafayı kepekler gözle görülür hale geliyor. Birde arkadaşlar minox kullanıyorsanız mutlaka saçlarınızı kepeklerden arındırın. Yoksa sıktığınız ilaç saç derinize değil ölü deriye yani kepeklerinize yapışıyor derinize temas edemiyor boşu boşuna sıkmış oluyorsunuz. Bu şekilde saçınızı temizlemeden 1 hafta kullanırsanız faydasını kaybetmeye başlayacaktır. Birde size naçizane tavsiyem, dermaroller kullanın. Tabi kullanmadan önce iyice araştırın doktorunuza danışın. Faydası say say bitmez çok iyi faydalı bir alet. Düzenli bir şekilde kullanırsanız saçlarınızdaki artan hacmi gözlerinizle görebilirsiniz. Birde ben bu ilaçları kullanıyorum diye bana güvenerek kullanmayın. Dut çok ağır bir ilaçtır hormon bakımından. Mutlaka doktorunuza danışın bu ilacı, ben 1.5 senedir kullanıyorum çok şükür hiçbir yan etki görmedim. Ne meme sarkması ne cinsel isteklerde azalma vs… hiçbişey olmadı hala eskisi gibiyim. Finasterid biraz hafif kaldı ondan dut a geçtim dut daha ağır daha etkili.