Gönderen Konu: finasterid hangi yaş aralığında daha iyi sonuçlar veriyor ?  (Okunma sayısı 2109 defa)

emekli kel

• Hero Member
Ynt: finasterid hangi yaş aralığında daha iyi sonuçlar veriyor ?
« Yanıtla #30 : 10 Haziran 2022, 16:42:44 »
 minoxidilin eskiden bilinmiyordu calısma mekanizması.dolaylı yoldan olduğu dusunuluyordu son yıllar arastırmalar sonucu direk damarları açarak fayda verdiği solenmişti sonra ne dendi bilmiyorum.agayı vucuda tanıtmamaya calısan dr var.aga tamam var o insanda ama ilaçlarla vucudu kandırıyormuş.

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #31 : 10 Haziran 2022, 17:02:34 »
Fibrosiz parlama bende var saçlarımı yeni yıkadığımda bile saç derim parlıyor. Bununla ilgili neler kullanabilirim? Fibrosiz olayını rica etsem detaylandırabilirmisiniz biraz.
Evet reis ya buna bir çözüm lazım , çözüm olmalı yani finas kullanıyorum yanma ağrılar azaliyo ama bazı zamanlar çok aziyo saç derisi parliyo falan
Her gün 1/4 proscar 
Alpecin C1 şampuan ( her gün )

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #32 : 10 Haziran 2022, 18:26:43 »
Bununla ilgili konuları forumda açacağım ama genel olarak en basitinden şöyle diyeyim kolojen miktarının vücutta artmasıyla olur hatta minoxidil kolojen parçalayarak saç çıkarır

GÜNLÜK 0.5 MG Avodart Dutasterid
GÜNLÜK 2 AGA E TABLET
GÜNLÜK 2 ADET 40MG ROACCUTANE (AKNETRENT)

BİZ BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK KARDEŞ.

titanic5

• Hero Member
« Yanıtla #33 : 10 Haziran 2022, 18:36:33 »
Bununla ilgili konuları forumda açacağım ama genel olarak en basitinden şöyle diyeyim kolojen miktarının vücutta artmasıyla olur hatta minoxidil kolojen parçalayarak saç çıkarır

Ben şu an Kolajen takviyesi alıyorum. Bir ihtimal ekimden sonra da alabilirim belki bilmiyorum

Ayrıca 2 yıldır Fin kullanıyorum

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 10 Haziran 2022, 21:40:01 »
Şimdi abi şöyle söyleyeyim kolojen alıp saçım dökülür diye bir kanıya burdan varılamaz yani kolojen miktarı fazla olan bir bireyin de saçı genetik olarak kesin dökülür gibi bir algıda çıkarılamaz buna şöyle bir örnek vereyim adam vardır testosteron hormonu takviyesi alıyordur saçı dökülmüyordur ya da adam vardır dht testi yaptırır dht oranı kel olan birinden bile daha yüksek çıkar ama saçları sakalları vücut kılları birbirine karışmıştır bunun sebebi tamamen sizin vücuttaki bu hormona duyarlı reseptörler ile alakalı bir durumdur eğer sizin vücudunuz genetik olarak dht ye ve kolojene duyarlı değilse isterseniz bu hormonlarınız zirveye oynasın yine saçının dökülmez eğer vücutta duyarlılık varsa hormon 1 olsun yine de fayda vermez dht ve kolojeni düşürmek ha şimdi ben bunları yazdım o zaman şu soru aklınıza takılacak:

Madem genetik duyarlılıkla alakalı neden finasterid alıyoruz ve neden kolojen miktarını da düşürmeliyiz ?

Şöyle açıklayayım genetik olarak duyarlılığınızın yanında eğer hormon düşümünde tedaviye cevap veriyorsanız ve her şey yolundaysa zaten muhtemelen genetik varyasyonun yanında bu yöntemle yola devam edilebiliyor ya yazarken pek anlatılamıyor konu çok uzun araştırmaları bir konuda ben açacağım ve paylaşacağım ordan detaylı okumanızı tavsiye ederim ama şunu bilin gerçekten araştırırsanız ve okursanız ve bunları uygulamaya geçirirseniz emin olun sonunuz kellik olmaz kelliği görmezsiniz bile o kadar çok yöntem var ki asla pes etmeyin ve şimdiden başlayın sizlere umut olması açısından birkaç şey paylaşmak istiyorum:

-DHT blockerlardan korkmayın yan etki görürseniz ilacı kesmek yerine doz azaltımını deneyin (yan etkilerin çoğu plasebo)

-Araştırmalar oral minoxidilin (loniten adlı ilaç) uzun süreli kullanımlarda (dozaj minimum seviyede 2.5mg veya 5 mg) dht blockerlarla beraber kullanılıp kesildiğinde kalan saçların çoğunu koruduğunu gösteriyor en azından bu kazanımlarınız eski haline göre çok daha iyi bir halde olmuş olacak.

- Her şeyi geçtim saçlarınızın durumuna göre önlere ve tepeye hatrı sayılır bir  ekim kalan bölgelerede bacak sakal ve gögüs kıllarıyla ekim yaptırarak çok iyi kapatıcılık sağlayabilirsiniz (Koray Erdoğan hoca bu yöntemi naturellik açısından benimsemiyor ama yurt dışında hatrı sayılır şekilde çok iyi sonuçlar var gerçekten hatta Türkiye'de de Hakan Doğanay sakal ve vücut kılı greftleriyle fena olmayan iyi işler çıkartıyor bu konuda forumda saglam78 abinin efsane ekimi var göz atın derim forumun eskilerindendir kendisi.)

-Bütün bu aşamaları sabırla geçtiniz diyelim en kötü seneryoda Fatih Serdaroğlunda ölçülü güzel bir şekilde 5 yıl süren kalıcı saç dövmesini yaptırırsınız ekim saçlarınızla da beraber  dipleri gerçekten belli etmez ve sırma gibi görünürsünüz zaten o kadar yakından da kimse gelipte saçınızı kurcalamaz

Ha bütün bunlar para diyorsanız da açıkçası bu süreçler uzun yıllar gerektirdiği için 3-5 birikim yapıp bir şekilde halledilebilir diye düşünüyorum her şeyin en iyisi en pahalısı olacak diye bir şey yok ya :D

Umutla yaşamamız dileğiyle :)

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #35 : 10 Haziran 2022, 23:52:52 »
Minox dışında kolojen parçalama şansımız var mı fibrozis için ne yapabiliriz peki ?
Her gün 1/4 proscar 
Alpecin C1 şampuan ( her gün )

titanic5

• Hero Member
« Yanıtla #36 : 11 Haziran 2022, 10:04:20 »
2 yıl önce Fin'e başlamadan önce saçlarım fena dökülürdü. Şimdi ise banyoda saçı şampuanlarken bile saçım dökülmüyor
Lakin genetik dökülmeden dolayı en incelen saçları düzeltemedi Fin. Sorunlu bölgeleri de ekimle hallederim umarım

Bu Kolajen'i ben saç, cilt, eklemler vs bir sürü etken için kullanıyorum. Hoş ne zamandır kullanmadım ama evde var kutularım şimdi tekrardan başlayacağım

Bu arada bu Minoxil ben de yan etki yapmıştı
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2022, 19:43:15 Gönderen: Pier »

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #37 : 11 Haziran 2022, 12:25:10 »
Minoksidil için dozajı azaltmayı denediniz mi ? Eğer saçlarınızı ekimle sizi tatmin edici bir seviyeye getirebildiyseniz minoksidil kullanmanız dezavantaj olacaktır ama bunun dışında minoksidilden fayda sağlamak istiyorsanız keşke yan etki gördüğünüz zamanda bırakmak yerine doz alımını azaltmayı deneseydiniz ama yine de minoksidilin zaman içerisinde etkisini yitirmesi gibi  nedenler dolayısıyla bulaşmayın derim.

Abi fibrosize iyi gelen etmenler arasında Dht hormonunun azalması başta olmak üzere kesinlikle ama kesinlikle günde 2-3 defa 15-20 dk kalık saç derisine masajlarla (bu üniversitelerin makalelerinde bile var ) bu masaj çok öenmli bir olay hatta belki inanmayacaksınız ama çoğu şampuan vb bu saç dökülmesi pazarında ürün pazarlayan firmalar bu masajın etkisinin bilinmesini bile istemiyorlar gerçekten bir de bu masaj esnasında belirli zaman dilimlerinde eğer tansiyon şeker vs. gibi kronik rahatsızlığınız yoksa kafanızı 10-15 dk kadar ters çevirmekte kan akışını tersine çevireceğinden çok faydalı yöntemler arasında.

Bunun haricinde dediğim gibi zaten minoksidil burda kolajenleri parçalayarak dokular arasındaki bağları genişletiyor ve bu da saç çıkışında ve  saçların korunmasında çok büyük bir role sahip yine damar genişletici ilaçlar kullanabilirsiniz ama ölçüyü korumak şartıyla zira bu ilaçlar genellikle kronik kalp ve tansiyon ilaçları kategorisinde oluyor.

Loniten (Oral Minoksidil) ağizdan hap olarak alındığında uzun süreli kullanımdan sonra vücuttaki kolajen miktarını çok etkili bir biçimde azaltarak çok çok öenmli miktarlarda saç çıkışı sağlıyor.

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

Facebook Twitter Instagram