Şimdi abi şöyle söyleyeyim kolojen alıp saçım dökülür diye bir kanıya burdan varılamaz yani kolojen miktarı fazla olan bir bireyin de saçı genetik olarak kesin dökülür gibi bir algıda çıkarılamaz buna şöyle bir örnek vereyim adam vardır testosteron hormonu takviyesi alıyordur saçı dökülmüyordur ya da adam vardır dht testi yaptırır dht oranı kel olan birinden bile daha yüksek çıkar ama saçları sakalları vücut kılları birbirine karışmıştır bunun sebebi tamamen sizin vücuttaki bu hormona duyarlı reseptörler ile alakalı bir durumdur eğer sizin vücudunuz genetik olarak dht ye ve kolojene duyarlı değilse isterseniz bu hormonlarınız zirveye oynasın yine saçının dökülmez eğer vücutta duyarlılık varsa hormon 1 olsun yine de fayda vermez dht ve kolojeni düşürmek ha şimdi ben bunları yazdım o zaman şu soru aklınıza takılacak:
Madem genetik duyarlılıkla alakalı neden finasterid alıyoruz ve neden kolojen miktarını da düşürmeliyiz ?
Şöyle açıklayayım genetik olarak duyarlılığınızın yanında eğer hormon düşümünde tedaviye cevap veriyorsanız ve her şey yolundaysa zaten muhtemelen genetik varyasyonun yanında bu yöntemle yola devam edilebiliyor ya yazarken pek anlatılamıyor konu çok uzun araştırmaları bir konuda ben açacağım ve paylaşacağım ordan detaylı okumanızı tavsiye ederim ama şunu bilin gerçekten araştırırsanız ve okursanız ve bunları uygulamaya geçirirseniz emin olun sonunuz kellik olmaz kelliği görmezsiniz bile o kadar çok yöntem var ki asla pes etmeyin ve şimdiden başlayın sizlere umut olması açısından birkaç şey paylaşmak istiyorum:
-DHT blockerlardan korkmayın yan etki görürseniz ilacı kesmek yerine doz azaltımını deneyin (yan etkilerin çoğu plasebo)
-Araştırmalar oral minoxidilin (loniten adlı ilaç) uzun süreli kullanımlarda (dozaj minimum seviyede 2.5mg veya 5 mg) dht blockerlarla beraber kullanılıp kesildiğinde kalan saçların çoğunu koruduğunu gösteriyor en azından bu kazanımlarınız eski haline göre çok daha iyi bir halde olmuş olacak.
- Her şeyi geçtim saçlarınızın durumuna göre önlere ve tepeye hatrı sayılır bir ekim kalan bölgelerede bacak sakal ve gögüs kıllarıyla ekim yaptırarak çok iyi kapatıcılık sağlayabilirsiniz (Koray Erdoğan hoca bu yöntemi naturellik açısından benimsemiyor ama yurt dışında hatrı sayılır şekilde çok iyi sonuçlar var gerçekten hatta Türkiye'de de Hakan Doğanay sakal ve vücut kılı greftleriyle fena olmayan iyi işler çıkartıyor bu konuda forumda saglam78 abinin efsane ekimi var göz atın derim forumun eskilerindendir kendisi.)
-Bütün bu aşamaları sabırla geçtiniz diyelim en kötü seneryoda Fatih Serdaroğlunda ölçülü güzel bir şekilde 5 yıl süren kalıcı saç dövmesini yaptırırsınız ekim saçlarınızla da beraber dipleri gerçekten belli etmez ve sırma gibi görünürsünüz zaten o kadar yakından da kimse gelipte saçınızı kurcalamaz
Ha bütün bunlar para diyorsanız da açıkçası bu süreçler uzun yıllar gerektirdiği için 3-5 birikim yapıp bir şekilde halledilebilir diye düşünüyorum her şeyin en iyisi en pahalısı olacak diye bir şey yok ya
Umutla yaşamamız dileğiyle