Gönderen Konu: RİSK ALIYORUM ROACCUTANE İLE DUTASTERİDE BERABER KULLANIYORUM  (Okunma sayısı 5122 defa)

Andrea

• Hero Member
Ynt: RİSK ALIYORUM ROACCUTANE İLE DUTASTERİDE BERABER KULLANIYORUM
« Yanıtla #16 : 13 Temmuz 2022, 23:58:17 »
Çok teşekkür ederim DIM dediğiniz şey tam olarak nedir hocam ?

GÜNLÜK 0.5 MG Avodart Dutasterid
GÜNLÜK 2 AGA E TABLET
GÜNLÜK 2 ADET 40MG ROACCUTANE (AKNETRENT)

BİZ BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK KARDEŞ.

treatmenter

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 14 Temmuz 2022, 00:15:31 »
Çok teşekkür ederim DIM dediğiniz şey tam olarak nedir hocam ?

folat cilt sağlığı ve epitel iyileşmesi için önemli olduğundan, inek sütünün neden ortalama bir insanda akneye neden özellikle bu kadar eğilimli olduğunu açıklayabilir.
Hocam öncelikle inek sütünü 6 boyunca terk etmenizi tavsiye ediyorum folatı inhibe etmesi deri yenilenmenizi engelliyor

Akne sadece karbonhidrat ve hormon atığı ve bunlardan üretilen bağırsak mikrobiyom disbiyozudur. Zayıf veya yüklü karaciğer fonksiyonu atıkları temizleyemez, bu nedenle eliminasyon organı olan deri yoluyla atılırlar.

Dahileye gidip folat değerinizi baktırmanızı tavsiye ederim değere göre aşağıdaki listeye folatı ekleyebilirsiniz

- Çörek otu yağı
 - Magnezyum
 - kalsiyum-d-glukarat
 - Astragalus

Hepsi oral yolla tüketilecek topikal veya krem olarak hiçbir şey yok

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 14 Temmuz 2022, 00:37:56 »
folat cilt sağlığı ve epitel iyileşmesi için önemli olduğundan, inek sütünün neden ortalama bir insanda akneye neden özellikle bu kadar eğilimli olduğunu açıklayabilir.
Hocam öncelikle inek sütünü 6 boyunca terk etmenizi tavsiye ediyorum folatı inhibe etmesi deri yenilenmenizi engelliyor

Akne sadece karbonhidrat ve hormon atığı ve bunlardan üretilen bağırsak mikrobiyom disbiyozudur. Zayıf veya yüklü karaciğer fonksiyonu atıkları temizleyemez, bu nedenle eliminasyon organı olan deri yoluyla atılırlar.

Dahileye gidip folat değerinizi baktırmanızı tavsiye ederim değere göre aşağıdaki listeye folatı ekleyebilirsiniz

- Çörek otu yağı
 - Magnezyum
 - kalsiyum-d-glukarat
 - Astragalus

Hepsi oral yolla tüketilecek topikal veya krem olarak hiçbir şey yok

Kardeşim senin konunda biraz karşıt düşsek de tamamen mikrobiota kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüğüm sedef hakkında bilgin Ya da düşüncen var mıdır? Ne tavsiye edersin yatışması ya tedavisi için?

Alone konunu kirletiyorum kardeşim hakkını helal et :)
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=21990.0

treatmenter

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 14 Temmuz 2022, 00:56:31 »
Kardeşim senin konunda biraz karşıt düşsek de tamamen mikrobiota kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüğüm sedef hakkında bilgin Ya da düşüncen var mıdır? Ne tavsiye edersin yatışması ya tedavisi için?

Şuraya üyeliğiniz olsaydı aslında mükemmel olurdu ama neyse https://www.medscape.com/viewarticle/956706

Kısaca özetleyeyim hocam sedef/seboroik dermotit/egzema birbirine benzer ve birine benzer sonuç gösteren hastalıklar hepsi otoimmün saldırı kaynaklı bunlar için en garanti yol FMT tedavisi ama Türkiye için şimdilik bu pek mümkün görünmüyor o yüzden 21 günX 3 defadan Ketojenik diyetle %80-90 bandında sonuç alınabiliyor
Keto diyetin 6 ay’a kadar uzaması durumda tamamen yok olan hastalarda var
Ama şunun eklenmesi faydalı keto diyete probiyotik+probiyotik oranı yüksek kısa tüketimli ürünler eklemeli ki mikrobiota çeşitliliği arttırılabilsin

treatmenter

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 14 Temmuz 2022, 01:00:17 »

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/1346-8138.14647
Şunun verdiği sonuçları inceleyebilirseniz dediğimi daha iyi anlayabilirsiniz

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 14 Temmuz 2022, 14:25:28 »
Şuraya üyeliğiniz olsaydı aslında mükemmel olurdu ama neyse https://www.medscape.com/viewarticle/956706

Kısaca özetleyeyim hocam sedef/seboroik dermotit/egzema birbirine benzer ve birine benzer sonuç gösteren hastalıklar hepsi otoimmün saldırı kaynaklı bunlar için en garanti yol FMT tedavisi ama Türkiye için şimdilik bu pek mümkün görünmüyor o yüzden 21 günX 3 defadan Ketojenik diyetle %80-90 bandında sonuç alınabiliyor
Keto diyetin 6 ay’a kadar uzaması durumda tamamen yok olan hastalarda var
Ama şunun eklenmesi faydalı keto diyete probiyotik+probiyotik oranı yüksek kısa tüketimli ürünler eklemeli ki mikrobiota çeşitliliği arttırılabilsin

kardeşim çok teşekkür ederim ilgine keto ve probiyotik üzerinden gideceğim dediklerini araştırarak. gaita transferi zor dediğin gibi beslenmeyi düzenleyerek düzelirse inşallah süper olur. takıldığım yerlerde rahatsız ederim :)
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=21990.0

KrAlex1907

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 30 Temmuz 2022, 09:59:29 »
alone hocam bende fin ve vitaminler kullanmak istiyorum. sizin de bir çok takviyeniz var

ben yeterli miktarda günlük su içimi olursa bu takviyeler böbrek karaciğer yormaz diye düşünüyorum. doğru mu düşünüyorum?

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 30 Temmuz 2022, 13:59:23 »
Çok iyi bir yere değindiniz yakınlarda forumda bu konu ile ilgili konu açacaktım ben de esinlikle doğru düşünüyorsunuz su içmeniz metobilizmanızı hızlandıracaktır özellikle iç organlar karaciğer böbrek ve bağırsak gibi organların sağlıkları açısından her anlam ilaçları kullanırken su içmek yan etkiyi en aza indiriyor ben yazın çelik su termosumla her yere gidiyorum o olmadan dışarıya bile çıkmıyorum kaldı ki abartmıyorum yazın günde 10-15 litreyi buluyor su tüketimim kışında minimum 5-10 litre arasında su tüketen birisiyim zaten günlerim bayağı hareketli geçiyor aktif olarak sporcuda olduğum için çok su tüketiyorum.

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 30 Temmuz 2022, 15:06:19 »
Çok iyi bir yere değindiniz yakınlarda forumda bu konu ile ilgili konu açacaktım ben de esinlikle doğru düşünüyorsunuz su içmeniz metobilizmanızı hızlandıracaktır özellikle iç organlar karaciğer böbrek ve bağırsak gibi organların sağlıkları açısından her anlam ilaçları kullanırken su içmek yan etkiyi en aza indiriyor ben yazın çelik su termosumla her yere gidiyorum o olmadan dışarıya bile çıkmıyorum kaldı ki abartmıyorum yazın günde 10-15 litreyi buluyor su tüketimim kışında minimum 5-10 litre arasında su tüketen birisiyim zaten günlerim bayağı hareketli geçiyor aktif olarak sporcuda olduğum için çok su tüketiyorum.
Agaa 10-15 litre nasıl iciyon la
Her gün 1/4 proscar 
Alpecin C1 şampuan ( her gün )

dejavuu86

• Sr. Member
« Yanıtla #25 : 30 Temmuz 2022, 16:17:31 »
15 kilo hakikaten nasıl iciyon bende merak ettim hergun bir damacana su içiyorsun yani  ben maksimum günde 2.5 -3 litre su içerim oda yazın  vallah 15 kilo su hiç aklıma yatmadı  :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 30 Temmuz 2022, 16:23:10 »
Hintell abi senin dediğin gibi kullanmayı düşünüyorum bakalım peki sence haftada 2 kere dutasterid alsam etkisi olur mu saça fayda sağlar mı ? Elbette dutasterid yarılanma ömrü uzun fakat DHT de günlük salgılanan bir hormon bu soruyu ondan soruyorum.

Hafta bir diğer günler fin al estikisi olur çok abartma
Ya da ilk 3 ay haftada 2 sonra 1 düşür

Bu arada sivilcen varsa git solaryuma gir 3 kere birtane kalmaz:)
Global Moderator

Mehmet Alaycı

• Full Member
« Yanıtla #27 : 30 Temmuz 2022, 16:49:11 »
8 saat uykuyu çıkarırsak saat başı neredeyse 1 litre su içiyorsunuz sanırım. Böbrekler ise saatte ortalama 0,8-1 litreden fazla suyu idrarla atamazlar, çoğu kişi için ölümcül olabilir, 5 litreyi bile geçiyorsa doktora başvurmanız bence faydalı olabilir.

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 31 Temmuz 2022, 10:10:32 »
:D solaryuma şimdi giremem abi ama onu da deneyeceğim üye olduğum spor tesisinde sıcak oda seansları var roaccutane kullandığım için ona bile giremiyorum sen düşün dutasteride gelecek olursak abi direkt başladım ya bakalım 2. ay bitimine az kaldı kullanıyorum bırakmıyorum zamanında senden aldığımız biliglerin de ışığında devam ediyoruz bakalım sana çok şey borçluyum baş tacısın.

Su konusuna gelecek olursakta eskiden edindiğin bir alışkanlık zaten gün içerisinde de çok spor yapıp çok yemek yediğim için midem geniş :D iştahım çok yani bir de onun haricinde de zamanında kanseri atlattığım ilk zamanlarda tedavinin yan etkisinden dolayı ağız kuruluğu çok olurdu ordan da bu alışkanlığımı arttırarak sürdürdüm Allah'ıma çok şükür şimdi ne hastalık kaldı ne de yan etkiler o ağız kuruluğu da geçti zımba gibiyim maşallah çok şükür zındık gibiyiz :D uzun lafın kısası irade meselesi ya bir de bizim bu Urfa sıcak abicim sen gel sen alışmamışsındır bu sıcaklara sen belki 20 litre içersin o kadar söyleyeyim :)

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 31 Temmuz 2022, 11:48:49 »
Ben dudasterid pek sevmem ama dostum ağır bir ilaç ha kimine göre finasterid daha ağır ama bana sakat bir ilaç olarak geliyor. O yürden erime süreside 1 haftaya yakın haftada 1 tane yeterli.

Ve kanaer gibi bir hastalık atlattıysan bu tarz ilaçları aman doktora sormadan kullanma
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram