Tekrardan selamlar olsun umarım herkesin sağlığı keyfi yerindedir. Söz verdiğim gibi Allah nasip ettikçe konuyu sürekli güncelleyeceğim. Bu forumun değerli insanlarına çok şey borçluyum bir gün buluşup çay kahve içmek ümidiyle forumun değerli aydın insanları ve abilerim. Evet her neyse.
1.Ay Güncellemesi:
ROACCUTANE TEDAVİSİNDE (40 mg) Kütle ağırlığım: 85 kg
- 35. günün içerisindeyim bu süreçte herhangi büyük bir yan etki gözlemlemedim çok şükür sadece 15. 25. günler arası yoğun miktarda cilt soyulmaları ve sivilceler gözlemlendi sivilceler eskisi gibi büyük akneli olmayıp küçüktü ve iyileşme süresi roaccutane kullanmadan öncesine göre çok daha hızlıydı maksimum 1.5 günde iyileşti ve iyileştiklten sonra şaşırtıcı bir şekilde en ufak bir iz bile kalmadı o noktalarda.
- Cilt soyulmaları bugünlere nazaran çok daha azalmakla beraber hala devam etmekte.
- 2. haftanın bitiminden itibaren dudaklarda çatlama başladı ve hala da var burda yaptığım en büyük hata dudak için nemlendirici takviyesini çok ihmal etmem hatta hiç uygulamamam oldu artık çektiğim acılardan ve gün içindeki olur olmaz dudak kanamalarından ve insanların 'aaaa dudağına ne olmuışşşş' demelerinden derslerimi aldım ve nemlendiriciyi yoğun olarak kullanmaya başladım.
- En büyük yan etki trigliserit değerimin kan testini 17. günde yapmış olmama rağmen 190 dan 330 a çıkmış olmasıydı bunda her gün kebap ve ciğer tüketmemin sebep olduğunu düşünüyorum malum Urfalıyım
bunun üzerine bugün 35. günümdeyim hala diyetimi düzenlemedim kesinlikle en geç bayram sonrasında diyetimi düzenleyeceğim ve yağ yakımını da arttırarak hem yağlardan hem de kolestrol değerlerimden kurtulacağım bayram sonrası kan değerlerini ölçtürmeye gideceğim.
- Gelelim etkilere normalde insanlar ilk 3 ay ilacın sivilcelerini kustuğunu söylerler ama ben genel olarak ben 35 günlük süreç içerisinde sivilce çıkmaları olmuş olsa da böyle sivilce kusması diye nitelendirilecek bir şey yaşamadım aksine cildiğim altındaki bütün kızarıklıkların geçtiğini cildimdeki o sinir bozucu aşırı yağlanmanın gittiğini ve sivilcelerimin neredeyse hiç kalmadığını ve büyük oranda sivilce izlerimin gittiğini gözlemledim tabi ilerleyen aylarda durum ne olur bilemeyiz.
DUTASTERİD TEDAVİSİ
- 1 Aylık süreçte ilk 'Avodart' kutumu bitirdim bu kutudaki 30 kapsül içerisinden 28 tanesini içtim 1 tanesinin içini merak edip keyfi olarak kesip kafama sürdüm ilk zamanlarda diğeri de son kapsülü atarken yere düştü. Bugün yeni ilacımı aldım 2. kutuya geçiyorum son 5 gündür 2 günde ve 3 günde 1 dutasterid aldım sebebi son kapsülü yere düşürmem.
-1 Ayda yan etki olarak şimdi hocam burda açıksözlü olalım her konuda insanlara yardımcı olacağım
her neyse yan etki olarak sadece menide sıvılaşma gözlemledim bunun haricinde başka herhangi bir yan etki durumu söz konusu değil ejekülasyon ve erektil disfonksiyon da herhangi bir problem yok libido artmadı eskisi gibi makina rayında çalışıyor.
- Etkilere gelecek olursak zaten 2018-2019 yılındaki şakak dökülmemden beri saçlarımda aktif herhangi bir dökülme yoktu belki bu noktada verteks biraz açılmış olabilir ama malesef bunu bu 3 yılda çok gözlemleyemedim ama genel olarak dökülmem ondan sonra hiçbir şey kullanmamış olmama rağmen durdu ve saçlarım normal seyrinde devam ediyordu saçlarımın en büyük sorunu olan inflamasyon ve yağlanmaya gelince de dutasterid ve roaccutane kombinasyonuyla beraber hiç bir şekilde genel vücut, cilt ve saçımda yağlanma olmuyor normalde 1.5 günde duş alan ben bugün 3. günümdeyim ve o kadar temizim ki duşa girmek gelmiyor inanın içimden bunun dışında 6 ay öncesinden konazol şamğuana başlamıştım roaccutane öncesi açıkçası inflamasyon ve yağlanmaya oda çok iyi gelmişti kararında kullanırsanız çok iyi bir şampuandır tavsiye ederim ama tabi ki de bu etkiler sizin saç ve cilt yapınıza göre de değişebilir alıp deneyimlemeniz lazım.
-Saç olarak dediğim gibi zaten aktif dökülmem yoktu şimdilik herhangi bir saç çıkışı gözlemlemedim acelemde yok fakat ben nedense şakaklardaki ince tüylerin ve etraflarının çok iyi bir şekilde gelişip norwood 0 a minoksidil kullanmadan geleceğime inanıyorum bakalım zaman ne gösterecek her şeyden önce ki ilk amacım saçlarımı Allah nasip ederse inşallah ömür boyu upuzun yıllar koruyacak olmam neden bilmiyorum ama buna gerçekten inanıyorum
İLERLEYEN ZAMANLARDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE. SELAMETLE.