Gönderen Konu: Minoxill önermeyen doktorum  (Okunma sayısı 882 defa)

prmgnc112

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Minoxill önermeyen doktorum
« : 31 Mayıs 2022, 20:06:59 »
Arkadaşlar bugün artık şu saçım dökülüyor mu? İnceliyor mu? Seyreliyor mu? sorularına kesin cevap vermek için Denizlide ki en iyi dermatoloji uzmanı prof. Dr Berna Şanlı ya gittim. Kendisine gitmeden önce kan tahlillerimi devlette yaptırıp gittim sonuçlar normal. Neyse kafamı beyaz led ışığa sokup elleri ile muayane etti ve ciddi bir dökülmem olmadığını söyledi. Sonra aile geçmişimi sorguladı. Ve dedi ki şuan saç çizginde ve tepede bariz açılman yok. Genetik dökülme başlangıcı bu yüzden diyemiyorum ama olmaz da demiyorum dedi. Korkulacak seviyede bir şeyin yok dedi. Minyatürleşme olayını sorduğumda ise hiçbir hekim bunu gözü ile görüp tanı koyamaz. Bunu diyebilmek için saç kökünün çapları incelenmeli ama senin saçlarında geri çekilme yok dedi. Birde günlük 100 tele kadar saç dökülür bu normaldir dedi. Ayrıca sohbet edince benim çok pinpirik (takıntılı) olduğumu anladı ve stresin de çok rahat saç dökeceğini söyledi. Hatta benim genel stresmdenn dolayı pskiyatrıye gitmemi söyledi. Gelelim doktor netice de bana ne önerdi. Mazoterapi ve Prp Söyledi ama ne dedi biliyor musun döküleni çıkarır vs diyemem zaten AGA olsaydı ise hiç faydası olmaz. Ama mevcut saçları koruruz dedi. Sonra xpecia tabletim yanımdaydı onu gösterdim evet bu ilaç güzel bunu kullan dene dedi. Sonra losyon veriyorum dedi. Dedim ki minoxil mi hocam? Hayır ben minoxil vermiyorum onlar geçici ve devamlı kullanım istiyor dedi. (Döngü olayını kast ederek) sonra TRİCHOS losyon ve şampuan verdi. Açıkcası ilk defa bir doktor beni dinledi ve tatmin etti. Bu arada hoca babamın oğlu değil reklam amacım yok. Fakat kadın PAMUKKALE ÜNİ. de cildiye hocası. Tavsiye ederim
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

Spencer

• Hero Member
Ynt: Minoxill önermeyen doktorum
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2022, 05:55:51 »
Trichos dediği ürün bildiğin procapil genetik dökülme tanısı koymadığı için bunu vermiş olmalı. Xpecia yı onaylamış tipik xpecia hair Forte kombini işte.

Saçın çapını ölçmek için dijital mikroskop gerekli ve sanırım hocada bu yoktu, bu yüzden gözle muayene etmiş.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

prmgnc112

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2022, 14:05:53 »
Trichos dediği ürün bildiğin procapil genetik dökülme tanısı koymadığı için bunu vermiş olmalı. Xpecia yı onaylamış tipik xpecia hair Forte kombini işte.

Saçın çapını ölçmek için dijital mikroskop gerekli ve sanırım hocada bu yoktu, bu yüzden gözle muayene etmiş.

Evet cihaz olmayabilir. Siz hangi şampuanı kullanıyorsunuz hocam?

miralaycevdet

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 02 Haziran 2022, 00:28:44 »
İşte beni böyle doktorlara emanet edin. Minoxil önermemesine çok şaşırdım genelde hangi dermatologa gitsen kapıdan girerken minox diye başlıyorlar. Bence sürecini aynı hoca ile kontrollü olarak devam ettir.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2022, 05:05:39 »
Evet cihaz olmayabilir. Siz hangi şampuanı kullanıyorsunuz hocam?

5 günde bir konazol

Diğer günler Clear limon özlü maksimum ferahlık şampuanı

Gerek kepek gerek yağlanmaya iyi geliyor ve saçı iyi temizleyip arındırıyor. Ayrıca dolgun gösteriyor :)Bir sampuandan daha ne beklenir? Pahalı şampuanlar kullanmayın şampuanların hiçbiri saç dökülmesine %1 bile etkili değil. Saç tipine uygun bir şampuan kullanman yeterli
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2022, 11:09:15 »
Bende aksine en iyi verimi monoxilden alıyorum

Kemal88

• Full Member
« Yanıtla #6 : 02 Haziran 2022, 18:05:01 »
beni türk cildiyecilere emanet etmeyiniz.

Facebook Twitter Instagram