KONU BİRAZ UZUN ÇAYINIZI DEMLEYİN GELİN.
Herkese Merhabalar tekrardan geri döndüm umarım herkesin keyfi yerindedir forumu yaklaşık 5 yıldır takip ediyorum 2 yıldır da aktif olarak bu hesap üzerindeyim söz verdiğim gibi artık vakit geldi hikayemi anlatmadan öncelikle bu zor zamanlarımdaki süre zarfında bana desteklerini esirgemeyen ve her türlü sorunumda bana yardımcı olmaya çalışan başta:
Hintell, slade23, emekli kel, onizuka eikichi, zweig, Xeth, Whatever Sc, athena, Kıvanç Saçlıtuğ, Jasonkenn gibi değerli insanlara abilerime , kardeşlerime ve daha ismini sayamadığım birçok forum üyesine duygulanarak teşekkürlerimi iletmek istiyorum ve gerçekten canı gönülden bu teşekkürü bir borç biliyorum hakkınız ödenmez gerçekten ödenmez.
23 yaşındayım herkesin bir hikayesi olduğu gibi benim de bir hikayem var tabiki de çok uzatmadan 2014 yılının Mayıs ayında yani bundan tam 8 sene önce kansere yakalanıp Allah'a şükürler olsun ki bundan 1.5 yıl sonra da kanseri yenmiş ve son 6-7 yıldırda kontrollerini aksatmayan hayatının bir kaç yılını kaybetmiş ve düşündüğü konumda potansiyeline henüz ulaşmış olmasa da çabalayan eskisinden çok daha güçlü bir şekilde sanki bu hastalığı geçirmemiş bir şekilde çok şükür ki sporunu yapan okuluna giden kendi kişisel gelişimini önemseyen bir üniversite öğrencisiyim. Lafı çok uzatmadan konuya ufaktan girelim.
Hastalığımın tedavilerinden sonra vücutta herhangi bir iz olmasa da malesef bu ilaçların belirli başlı yan etkileri kendini sonradan gösterebiliyor özellikle sivilce ve yağlanma bozukluğu ve hormonlarımdaki dengesizlikler (Troid hormonum t4 değeri yükekliği) genetiğe bağlı saç dökülmeside beraberinde bununla birlikte saçlarda incelme benim şu anda boğuştuğum sorunlar arasında artık kontrollerimle beraber doktoruma da danışmış olduktan sonra söz vermiş olduğum gibitedavi sürecimi başlatıyorum.
Normalde saç ve cilt tedavilerimi beraberinde götürecektim ama hem sorularıma cevap alamadığımdan (dutasterid ve roaccutane birlikte kullanımı sakincalı mı ?) hem de emin adımlarla gitmek istediğimden ilk olarak ciltteki ve saçtaki yağlanma üzerinden tedavime başlıyorum hem böylece 24 yaşıma girmeden önce 1 yıl boyunca roaccutane ilacının saçımda nasıl bir etki yaptığını ve 1 yıl içerisinde saçlarımın daha ne kadar geriye gidebileceğini gözlemlemiş olacağım.
TEDAVİ: ROACCUTANE TEDAVİSİ 10 AY KADAR SÜRECEK AMAÇ SAÇ VE CİLTTEKİ İNFLAMASYONU, CİLTTEKİ KIZARIKLIK, İLTİHAP, SİVİLCE VE
İÇERİĞİ 1.AY HER GÜN 20 MG AKNETRENT + ALOPECİA BİOTİN 2500MG 60 TABLET (BİOTİN AKNETRENTİN SEBEP OLABİLECEĞİ İNCELMELERE ÖNLEM AMAÇLI)
2.AYDAN İTİBAREN HER GÜN 20 MG X 2 AKNETRENT +ALOPECİA BİOTİN 2500 MG 60 TABLET
Günel cilt ve saç fotoğrafları aşağıya bırakıyorum: (Duştan çıktıktan sonra çekilmiştir. Yoğun ışık altında odanın spot ışıklarda dahil bütün ışıkları açıkken çektim.)