Gönderen Konu: TEDAVİYE BAŞLIYORUM (SİVİLCE) 30.05.2022 (ÖNCE YAĞLANMA VE SİVİLCE SONRA SAÇ )  (Okunma sayısı 1815 defa)

Andrea

• Hero Member
KONU BİRAZ UZUN ÇAYINIZI DEMLEYİN GELİN.

Herkese Merhabalar tekrardan geri döndüm  umarım herkesin keyfi yerindedir forumu yaklaşık 5 yıldır takip ediyorum 2 yıldır da aktif olarak bu hesap üzerindeyim söz verdiğim gibi  artık vakit geldi hikayemi anlatmadan öncelikle bu zor zamanlarımdaki süre zarfında bana desteklerini esirgemeyen  ve her türlü sorunumda bana yardımcı olmaya çalışan başta:

Hintell, slade23, emekli kel, onizuka eikichi, zweig, Xeth, Whatever Sc, athena, Kıvanç Saçlıtuğ, Jasonkenn gibi değerli insanlara abilerime , kardeşlerime ve daha ismini sayamadığım birçok forum üyesine duygulanarak teşekkürlerimi iletmek istiyorum ve gerçekten canı gönülden bu teşekkürü bir borç biliyorum hakkınız ödenmez gerçekten ödenmez.

23 yaşındayım  herkesin bir hikayesi olduğu gibi benim de bir hikayem var tabiki de çok uzatmadan 2014 yılının Mayıs ayında yani bundan tam 8 sene önce kansere yakalanıp Allah'a şükürler olsun ki bundan 1.5 yıl sonra da kanseri yenmiş ve son 6-7 yıldırda kontrollerini aksatmayan hayatının bir kaç yılını kaybetmiş ve düşündüğü konumda potansiyeline  henüz ulaşmış  olmasa da çabalayan eskisinden çok daha güçlü bir şekilde sanki bu hastalığı geçirmemiş bir şekilde çok şükür ki sporunu yapan okuluna giden kendi kişisel gelişimini önemseyen bir üniversite öğrencisiyim. Lafı çok uzatmadan konuya ufaktan girelim.

Hastalığımın  tedavilerinden sonra vücutta herhangi bir iz olmasa da malesef  bu ilaçların belirli başlı yan etkileri kendini sonradan gösterebiliyor özellikle sivilce ve yağlanma bozukluğu ve hormonlarımdaki dengesizlikler (Troid hormonum t4 değeri yükekliği) genetiğe bağlı saç dökülmeside beraberinde bununla birlikte saçlarda incelme  benim şu anda boğuştuğum sorunlar arasında artık kontrollerimle beraber doktoruma da danışmış olduktan sonra söz vermiş olduğum gibitedavi sürecimi başlatıyorum.

Normalde saç ve cilt tedavilerimi beraberinde götürecektim ama hem sorularıma cevap alamadığımdan (dutasterid ve roaccutane birlikte kullanımı sakincalı mı ?) hem de emin adımlarla gitmek istediğimden ilk olarak ciltteki ve saçtaki yağlanma üzerinden tedavime başlıyorum hem böylece 24 yaşıma girmeden önce 1 yıl boyunca roaccutane ilacının saçımda nasıl bir etki yaptığını ve 1 yıl içerisinde saçlarımın daha ne kadar geriye gidebileceğini gözlemlemiş olacağım.

TEDAVİ: ROACCUTANE TEDAVİSİ 10 AY KADAR SÜRECEK AMAÇ SAÇ VE CİLTTEKİ İNFLAMASYONU, CİLTTEKİ KIZARIKLIK, İLTİHAP, SİVİLCE VE

İÇERİĞİ 1.AY HER GÜN 20 MG AKNETRENT + ALOPECİA BİOTİN 2500MG 60 TABLET (BİOTİN AKNETRENTİN SEBEP OLABİLECEĞİ İNCELMELERE ÖNLEM AMAÇLI)
            2.AYDAN İTİBAREN  HER GÜN 20 MG X 2 AKNETRENT +ALOPECİA BİOTİN 2500 MG 60 TABLET

Günel cilt ve saç fotoğrafları aşağıya bırakıyorum: (Duştan çıktıktan sonra çekilmiştir. Yoğun ışık altında odanın spot ışıklarda dahil bütün ışıkları açıkken çektim.)
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2022, 23:47:28 Gönderen: ALONE45 »

GÜNLÜK 0.5 MG Avodart Dutasterid
GÜNLÜK 2 AGA E TABLET
GÜNLÜK 2 ADET 40MG ROACCUTANE (AKNETRENT)

BİZ BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK KARDEŞ.
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Güzel kardeşim canını yerim sağolasın.

Maşallah sana kardeşim, zorlu yolculukta güç şeyler paket edilmiş bile.

Şimdi de yağlanma ve sonra saç, ki bence saçın toparlanmaya çok müsait.

Konularını hatırlıyorum. Araştırdığımda internette de tatmin edici bir cevap olmadığı için maalesef cevapsız kaldı. Biri A diyor diğeri B.

Bekliyoruz gelişmeleri bakalım.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

dejavuu86

• Sr. Member
Sivilce tedavi den sonra saçları guclendirirsin bu arada senin saçın norwood 3 değil seyrelme var tepe bolgende ama değil bence neye göre karar verdin buna  :)

Virtüöz

• Hero Member
Ya hazır konusu açılmışken bende bir şey sorucam.Bende sivilce yok fakat daha önceden geçen sivilcelerin izleri ve çukurları var.Bunları nasıl giderebilirim?
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
Ya hazır konusu açılmışken bende bir şey sorucam.Bende sivilce yok fakat daha önceden geçen sivilcelerin izleri ve çukurları var.Bunları nasıl giderebilirim?
Eskiden Benzamycin diye bir krem vardı.
Çok deli manyak bir kremdi.
Sadece dermotolog reçetesi ile alınırdı.
Eskiden dediğim de 2018.

Sivilce izleri için birebirdi.
Şimdi gittiğimde aynı etken maddeli başka bir şey yazdı ve işe yaradı bende.

Çukurlar için yapacak bir şey yok diye biliyorum, ya dolgu ile dolduracaklar ki sonuçta bir operasyon bu.

Ya da dolgu maddesi alıp her gün makyaj yapıp devam.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Andrea

• Hero Member
Öncelikle sivilce izleri konusunda Zweig doğru önerilerde bulunmuş kesinlikle bu ilacı bende çok duydum bunun haricinde de sana bir krem önereceğim yakacak biraz yüzünü ama sabret buna benzer bir krem var sana tavsiyem kesinlikle al adı Zorante bu kremi minumum 3-4 ay boyunca düzenli şekilde kullan bunun yanında 50 faktörlük bir güneş kremi ve haftada 2 defa kil maskesi yap yüzünü soyucak bu krem bir sabırlı olmalısın ve bu dediklerimi de düzenli olarak uygula net şekilde diyorum 4 ay sonra bak bakayım yüzünde iz miz kalıyor mu daha sonrasında da  çukurlar içinde izlerin geçmiş olacağı için ve de yüzünde aktif sivilcenin olmadığını söylemişsin bu yorumu dediğinden yola çıkarak yapıyorum her neyse sivilcen de olmayacağı için  yüzündeki çukurlara gelecek olursak onu her türlü lazer tedavisiyle, dolguyla olsun net şekilde kapatırsın gerisi hikaye bu dediklerimin üzerini atlamamanı tavsiye ederim eğer iz ve çukur konusunda maksimum noktaya ulaşmak istiyorsan.

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

Virtüöz

• Hero Member
Eskiden Benzamycin diye bir krem vardı.
Çok deli manyak bir kremdi.
Sadece dermotolog reçetesi ile alınırdı.
Eskiden dediğim de 2018.

Sivilce izleri için birebirdi.
Şimdi gittiğimde aynı etken maddeli başka bir şey yazdı ve işe yaradı bende.

Çukurlar için yapacak bir şey yok diye biliyorum, ya dolgu ile dolduracaklar ki sonuçta bir operasyon bu.

Ya da dolgu maddesi alıp her gün makyaj yapıp devam.

Hocam ben zamanında o benzamycini kullanmıştım evde kendim hazırlayıp pek bir etkisini görememiştim.Benim izler böyle nasıl desem sanki renkli çukur.Deriye dövme yapılmış gibi.Acnelyse, kimysal peeling hepsini denedim.Acnetrentte kullandım.Yok geçiremedim.Hiç bir şey yapmayınca daha iyi oldu.Çukurlar içinde fraksiyonel lazer diyorlar 7-8 seansta halloluyormuş.Ama siz öyle diyince umutsuzlaştım.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Andrea

• Hero Member
Norwood konusunda da öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim fotoğrafları duştan hemen sonra ve yoğun ışık altında çektim ama onun haricinde de önlerden çekilmiş bir fotoyuda şimdi paylaşayım hemen hiç problem değil. Aslında bakarsanız ben de dahil çoğu dökülmesi ilerlememiş arkadaşlarda bu durumları yaşarlar saçları çok incelemeye başladığımız için saçlar bir gün gür bir gün önler daha geriye çekilmiş gibi gelir tabi ışıklı ışıksız alanlarda çektiğimiz çeşitli fotoğraflarda bu yargılarımızı sürekli değiştirir aslında çokta kasmamak lazım zaten artık eskisi gibi takmıyorum kafaya bilmiyorum belki de norwood 2-3 sklasaındayımdır ama uzun lafın kısası  şu an çok öenmli bir şeye değineceğim.

4-5 yıldır bilinçli bir şekilde 2017 den beridir bu forumu takip ederim o zaman saçlarda açıklık yoktu ama saç bakımı konusunda da bana çok şey kattı gerçekten bu foruma çok ama çok şey borçluyum çok eski hesaplardan da zamanında vardım forumda ama girmeye girmeye açtığım hesapları unuttum foruma neden çok şey borçluyum hemen anlatayım eskiden beri tanıdığım değerli abilerim bir kaçını kaç yıl oldu konularını halen halen takip ederim bu güzel insanlar özellikle arkadaşlar bakın saç dökülmesi konusunda bize bilinçli bir şekilde yol izlemeyi gösterdiler çok uzatmadan hemen açıklayayım şöyle ki

Benim yaş 19 o zamanlar direkt dutasteride başlayacaktım abi bakın bilinçli ve öncesi sonrasını düşünürek forumunda etkisiyle sorunlara mantıklı çözümler üretmeyi gerçekten öğrendim bir kere 21-22 yaşından önce DHT blocker kullanımı önerilmez sebebi 22 li yaşlardan önce DHT hormonunun cinsiyet ve cinsellik üzerindeki etkisinin sağlanması vücut kas iskeletinin oturmasına kadar öneminden gelir dolayısıyla bugün çoğu cildiye doktorlarının cahil kaldıkları konularda bu forum bizleri aydınlatıyor gerçekten kıymetini anlamalıyız bugün insanlığın en büyük sorunlarından evet belki hayati değil ama bu kadar yaygın bir sorun hakkında doktorlar bile cahil size de komik gelmiyor mu dolayısıyla bu foruma çok şey borçluyum 18 yaşımdan beri ve şimdi üzerime düşeni yapma sırası bende konumu açtım 4-5 yıldır kendimce edindiğim bilgilerle her türlü insana yaşıtım olsun abim olsun elimden geldiğince yardımcı olmaya da çalışacağım

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

Virtüöz

• Hero Member
Öncelikle sivilce izleri konusunda Zweig doğru önerilerde bulunmuş kesinlikle bu ilacı bende çok duydum bunun haricinde de sana bir krem önereceğim yakacak biraz yüzünü ama sabret buna benzer bir krem var sana tavsiyem kesinlikle al adı Zorante bu kremi minumum 3-4 ay boyunca düzenli şekilde kullan bunun yanında 50 faktörlük bir güneş kremi ve haftada 2 defa kil maskesi yap yüzünü soyucak bu krem bir sabırlı olmalısın ve bu dediklerimi de düzenli olarak uygula net şekilde diyorum 4 ay sonra bak bakayım yüzünde iz miz kalıyor mu daha sonrasında da  çukurlar içinde izlerin geçmiş olacağı için ve de yüzünde aktif sivilcenin olmadığını söylemişsin bu yorumu dediğinden yola çıkarak yapıyorum her neyse sivilcen de olmayacağı için  yüzündeki çukurlara gelecek olursak onu her türlü lazer tedavisiyle, dolguyla olsun net şekilde kapatırsın gerisi hikaye bu dediklerimin üzerini atlamamanı tavsiye ederim eğer iz ve çukur konusunda maksimum noktaya ulaşmak istiyorsan.

Eyvallah tavsiyelerin için uzunca yorumda bulunmuşsun zahmet olmuş.Zorante kremi araştıracağım.Peki bu fraksiyonel lazer çukurlara kesin iyi geliyor mu? Bazısıda iyi gelsede kalıcı değil diyor.Kalıcı olmuyor mu? Dolgu herhalde geçici çözümdür.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Andrea

• Hero Member
Şimdi bakın gerçekten işin ehli bir yerde yaparsanız neden olmasın ünlülerden bile yaptıranlar var kalıcı olmuyormuş iyi gelmiyormuş diyenlerin yorumlarına aldanmayın her daim araştırmanızı yapın araştırmanız olumsuz sonuçlansa bile en azından elinizden gelenizi yapmış oldunuz içiniz rahat olsun şimdi buna şöyle bir örenek vereyim en basitinden saç ekimi içinde yok doğal değil yok o yok bu yok dökülüyor yok kapatıcılığı kötü oldu gibi yorumlar var e adama bakıyoruz abicim adam gitmiş 5 bin liraya kafaya 3000 graft ekmiş bir de dönüyoruz bugün ülkeye büyük oranda döviz getiren ASMED in kurucusu Koray Erdoğan'ın ekimlerine bakıyoruz e hani kardeşim saç ekimi çözüm değildi hani doğal durmuyordu değil mi onun için biz biz olalım asla kulaktan dolma bilgilerle harelet etmeyelim araştırılırsa çabalanırsa e imkanda varsa bilgi çağında yaşıyoruz her şeyin imkanlar dahilinde bir çözümü bulunur.

Uzun yazmam konusunda da eskiden beri genellikle lafları uzatıyorum :D detaylara değiniyorum hatta bir kaç şikayet bile almıştım zamanında ama napalım yapımız bu abicim zaten bu yazı yazma konusunda da bilmiyorum hatırlar mı Hintell abiye danışmıştım bayağı oldu foruma güzel bir yenilik gerekli bakalım ileride bununla ilgili bir konu daha açacağım az kaldı çok yakın zamanda :)

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

Andrea

• Hero Member
Ynt: TEDAVİYE BAŞLIYORUM (SİVİLCE) 30.05.2022 DUTASTERİD+ROACCUTANE
« Yanıtla #10 : 03 Haziran 2022, 23:01:42 »
KONU BİRAZ UZUN ÇAYINIZI DEMLEYİN GELİN.

Herkese Merhabalar tekrardan geri döndüm  umarım herkesin keyfi yerindedir forumu yaklaşık 5 yıldır takip ediyorum 2 yıldır da aktif olarak bu hesap üzerindeyim söz verdiğim gibi  artık vakit geldi hikayemi anlatmadan öncelikle bu zor zamanlarımdaki süre zarfında bana desteklerini esirgemeyen  ve her türlü sorunumda bana yardımcı olmaya çalışan başta:

Hintell, slade23, emekli kel, onizuka eikichi, zweig, Xeth, Whatever Sc, athena, Kıvanç Saçlıtuğ, Jasonkenn gibi değerli insanlara abilerime , kardeşlerime ve daha ismini sayamadığım birçok forum üyesine duygulanarak teşekkürlerimi iletmek istiyorum ve gerçekten canı gönülden bu teşekkürü bir borç biliyorum hakkınız ödenmez gerçekten ödenmez.

23 yaşındayım  herkesin bir hikayesi olduğu gibi benim de bir hikayem var tabiki de çok uzatmadan 2014 yılının Mayıs ayında yani bundan tam 8 sene önce kansere yakalanıp Allah'a şükürler olsun ki bundan 1.5 yıl sonra da kanseri yenmiş ve son 6-7 yıldırda kontrollerini aksatmayan hayatının bir kaç yılını kaybetmiş ve düşündüğü konumda potansiyeline  henüz ulaşmış  olmasa da çabalayan eskisinden çok daha güçlü bir şekilde sanki bu hastalığı geçirmemiş bir şekilde çok şükür ki sporunu yapan okuluna giden kendi kişisel gelişimini önemseyen bir üniversite öğrencisiyim. Lafı çok uzatmadan konuya ufaktan girelim.

Hastalığımın  tedavilerinden sonra vücutta herhangi bir iz olmasa da malesef  bu ilaçların belirli başlı yan etkileri kendini sonradan gösterebiliyor özellikle sivilce ve yağlanma bozukluğu ve hormonlarımdaki dengesizlikler (Troid hormonum t4 değeri yükekliği) genetiğe bağlı saç dökülmeside beraberinde bununla birlikte saçlarda incelme  benim şu anda boğuştuğum sorunlar arasında artık kontrollerimle beraber doktoruma da danışmış olduktan sonra söz vermiş olduğum gibitedavi sürecimi başlatıyorum.

Normalde saç ve cilt tedavilerimi beraberinde götürecektim ama hem sorularıma cevap alamadığımdan (dutasterid ve roaccutane birlikte kullanımı sakincalı mı ?) hem de emin adımlarla gitmek istediğimden ilk olarak ciltteki ve saçtaki yağlanma üzerinden tedavime başlıyorum hem böylece 24 yaşıma girmeden önce 1 yıl boyunca roaccutane ilacının saçımda nasıl bir etki yaptığını ve 1 yıl içerisinde saçlarımın daha ne kadar geriye gidebileceğini gözlemlemiş olacağım.

TEDAVİ: ROACCUTANE TEDAVİSİ 10 AY KADAR SÜRECEK AMAÇ SAÇ VE CİLTTEKİ İNFLAMASYONU, CİLTTEKİ KIZARIKLIK, İLTİHAP, SİVİLCE VE

İÇERİĞİ 1.AY HER GÜN 20 MG AKNETRENT + ALOPECİA BİOTİN 2500MG 60 TABLET (BİOTİN AKNETRENTİN SEBEP OLABİLECEĞİ İNCELMELERE ÖNLEM AMAÇLI)
            2.AYDAN İTİBAREN  HER GÜN 20 MG X 2 AKNETRENT +ALOPECİA BİOTİN 2500 MG 60 TABLET

Günel cilt ve saç fotoğrafları aşağıya bırakıyorum: (Duştan çıktıktan sonra çekilmiştir. Yoğun ışık altında odanın spot ışıklarda dahil bütün ışıkları açıkken çektim.)

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

Andrea

• Hero Member
GÜNCELLEME !!

2-3 GÜNDÜR YAPTIĞIM ARAŞTIRMALAR NETİCESİNDE 1 YIL BEKLEMEK YERİNE ROACCUTANE SİVİLCE TEDAVİMİN YANINA DUTASTERİD EKLEDİM YARIN YANİ 3 HAZİRAN CUMARTESİ 2022 GÜNÜ İLK DUTASTERİD İLACIMI ATACAĞIM EKSTRA OLARAKTA ROACCUTANE TEDAVİMDE 5 GÜNÜ BİTİRDİM ŞİMDİLİK SADECE CİLTTE BİR KAÇ SİVİLCE OLUŞUMU GÖZLEMLEDİM BUNUN HARİCİNDE HERHANGİ BİR ETKİ VEYA YAN ETKİ YOK AMA HENÜZ ERKEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
Hadi bakalım hayırlısı kardeşim.

Virtüöz

• Hero Member
İkisi birden çok ağır olur.Zaten dht ile yağ salınımı düşücek birde üzerine roccutane mahveder.Karaciğer ve böbreklerde de sorun olur.Yan etkileri söylemiyorum bile.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Andrea

• Hero Member
Farkındayım ama 1 yıl daha geç başlamak istemedim bakalım zaman ne gösterecek dutasteride karaciğeri etkilesede dht blockerlar karaciğeri tek başına yoran ilaçlar değiller bakalım hatta şu an aç karnına ilk dutasterid ilacımı attım her ayrıntısına kadar tedavi sürecimi burada paylaşacağım yan etki görsem de söyleyeceğim ama yine de kişiden kişiye değişebilir konuyu takip edersiniz

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

Facebook Twitter Instagram