Gönderen Konu: Saç ekimi neden başarısız sonuçlanır?  (Okunma sayısı 1928 defa)

Hair'lı Olsun

• Bu Alana Reklam Verilir.
  • Hero Member
Ynt: Saç ekimi neden başarısız sonuçlanır?
« Yanıtla #15 : 25 Mayıs 2022, 00:17:34 »
koray hocanın vıdeosu vardı konuyla ilgili bulamadım, bulsaydım paylaşacaktım... Özetle; her şey iyi olsa da (dönor, ekim alanı, vs.) bazen istenilen sonucu alamıyoruz sebebini bizde bilmiyoruz diyordu. (mealen aktarıyorum )

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 25 Mayıs 2022, 00:27:51 »
Evet kesinlikle,bilmedikleri bir sebep var ama ne..🤔
  • Yaşınız 31

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 25 Mayıs 2022, 00:39:55 »
 bir aralar deniliyordu herkeste tutmuyor once 100 150 ekip deniyoruz tutarsa ekiyoruz falan diye.ama herkeste tutmamasının sebebini solemiyorlardı
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #18 : 25 Mayıs 2022, 01:22:59 »
Travmatik cerrahi kurallara uyulmaması yine köklere zarar vererek ekilen saçların çıkmasını engeller. Lokal yara iyileşmesi problemleri olan bölgelerde nadiren de olsa o bölgelerde lokal olarak saç çıkmayabilir. Saç ekilecek alandaki saçlar tamamen dökülmüş ise deride incelme ve dolaşımda azalma görülebilir.
Böyle Bişey okumuştum

Ali Kemal

• Sr. Member
« Yanıtla #19 : 25 Mayıs 2022, 01:34:51 »
Evet kesinlikle,bilmedikleri bir sebep var ama ne..🤔

Asuman hair ,hakan doğanay ,serkan aygın ,sibel ulusan bunlara sormak lazım hocam nerdeyse çıkmayan ekimleri hiç yok bu merezlerin.
Demekki çözen çözüyor çıkmama sebeplerini.
Ayrıca çok safça düşünüyorsunuz trdeki ekim merkezlerinin yüzde 90 ı merdivenaltı ve sanki saç çıkartmak çok umurlarındaymış gibi burda kafa patlatmanız biraz komik oluyor bence  :)
Adamlar saç ekmeyi donerden greft alıp tepeye yerleştirmek gibi çok basit bir işlem zannediyorlar.
Greftler dışarsa süresi geçmiş ölmüş yada kafaya adrenalinli serumu gereğinden fazla enjekte etmiş falan umurlarında bile değil sonuçta bunlar doktorda değil çoğu sağlıkçı bile değil neyi tarışıyorsunuz siz.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #20 : 25 Mayıs 2022, 01:50:02 »
Asuman hair ,hakan doğanay ,serkan aygın ,sibel ulusan bunlara sormak lazım hocam nerdeyse çıkmayan ekimleri hiç yok bu merezlerin.
Demekki çözen çözüyor çıkmama sebeplerini.
Ayrıca çok safça düşünüyorsunuz trdeki ekim merkezlerinin yüzde 90 ı merdivenaltı ve sanki saç çıkartmak çok umurlarındaymış gibi burda kafa patlatmanız biraz komik oluyor bence  :)
Adamlar saç ekmeyi donerden greft alıp tepeye yerleştirmek gibi çok basit bir işlem zannediyorlar.
Greftler dışarsa süresi geçmiş ölmüş yada kafaya adrenalinli serumu gereğinden fazla enjekte etmiş falan umurlarında bile değil sonuçta bunlar doktorda değil çoğu sağlıkçı bile değil neyi tarışıyorsunuz siz.
Asuman Hair hariç diğerlerinin çıkmayan veya yüzdelik olarak kötü olan ekimleri var. Çözen çözüyor diye bir şey yok.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Ali Kemal

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 25 Mayıs 2022, 02:12:47 »
Hocam forumu iyi araştırdığına emin misin? Kimin yok çıkmayan ekimleri? 1-2 yıllık ekimci değil bunlar Hakan doğanayın bi sürü başarısız sonucu var,Sibel ulusanında,Serkan aygının da başarısız sonuçları var araştır biraz

Bir kaç tanesi istatisitiği bozmaz .Belki o kişiler ekim sonrası ayakta geçirdi süreçlerini yada ağır bir travma yaşadılar falan.
Her gün ekim yapıpta en fazla yüzde 30 saç çıkarma başarısı daha doğrusu başarısızlığı yaşayan merkezleri konuşalım.
Ayrıca forumda tepeden çekilmiş fotoğraflar paylaşılıyor bunlara bakıp aldanmamak lazım .Kötü dediğin sonuçlar günlük hayatta çok olumlu tepkiler alıyordur emin ol.
Burası er meydanı  :) iddiaya girerim şu bahsettiğim merkezlerin aldığı sonuçları sıradan ekim merkezlerinin yüzde 99 dan  fazlası alamıyor emin ol.

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 25 Mayıs 2022, 02:55:55 »
Güzel kardeşim sen olayı yanlış anladın biz burda dediğin isimlerle merdiven altı merkezleri kıyaslamıyoruz,tam aksi merkezleri kendileriyle kıyaslıyoruz ve gerçek sorunu arıyoruz.Ki birkaç tane olduğunu nerden biliyorsun? Bu klinikler hergün ekim yapan klinikler ve sanki bu klinikler tüm ekim sonuçlarını burda paylaşıyor yani,git diğer sayfaları ara,buraya da bak hayatı kayan adamlar da var..bi merkez 7 ekim yapıyorsa 2 si tutmuyorsa ben derim 'bu 2 si niye sıkıntılı? Be de o 2 kişiden 1 i olur muyum? Ya da nasıl olmamalıyım?' greft sınırlı,ekim süreci sancılı,çoğu kişinin 1 bilemedin 2 atım kurşunu var zaten..yan etki oranı %3 olan ilacı bile BELKİ deyip kullanmıyor insanlar,ekim başarısız olur,greft boşa gider mi,psikolojim çöker mi,daha kötü görünür müyüm diye tabi ki tartışacak burda neyi tartışmayalım?
  • Yaşınız 31

Karakutu

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 25 Mayıs 2022, 03:12:40 »
Bence başarılı veya başarısızlığın en önemli nedeni kök alımında ve bekletme sürelerinde. Köklerin ne kadar hasar almasıyla ilgili. Birçoğu da belkide rahmetli olmuş olarak ekiliyor. Gerisi yüzde olarak daha sonra geliyor.

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 25 Mayıs 2022, 03:33:19 »
Bence başarılı veya başarısızlığın en önemli nedeni kök alımında ve bekletme sürelerinde. Köklerin ne kadar hasar almasıyla ilgili. Birçoğu da belkide rahmetli olmuş olarak ekiliyor. Gerisi yüzde olarak daha sonra geliyor.
O da çok güzel cevap,ama yerine göre DHİ ekimde çok titiz şekilde kökleri bekletmeden al ek yapıp başarısız sonuç alanlarda var (ahd,esma-serkan) yerine göre 10 12 saat ekim yapıp başarılı sonuç alan da (sibel ulusan) 😃
  • Yaşınız 31

Hair'lı Olsun

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 25 Mayıs 2022, 11:07:52 »
Asuman Hair hariç diğerlerinin çıkmayan veya yüzdelik olarak kötü olan ekimleri var. Çözen çözüyor diye bir şey yok.

Başarı oranları yüksek olsa da... Asuman hair'in da asmed'in de revize yapmak durumunda kalınan sonuçları da mevcut forumda. Koray hoca'nın da dediği gibi  1 veya birkaç parametre var ekimi etkileyen; ve ne olduğu konusunda hiç bir fikirleri yok.
Saç Sağlığı Discord : https://discord.gg/RJrwv4h7

Finansteride
Omega 3  -  Biotin 5000
Keçiboynuzu özü
Masaj - Magnezyum yağı  
D3 vitamin  -  B12 vitamin

Robert

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 25 Mayıs 2022, 11:15:53 »
Asuman hair ve Sibel ulusanin hemen hemen tüm ekimleri 11-12 saat sürüyor.Ama genel olarak başarılari ortada.Dmek ki bunlar doğru bir yöntemde greftleri bekletiyorlar.Bence nedeni bu değil

Arabatutkunu

• Full Member
« Yanıtla #27 : 25 Mayıs 2022, 14:30:24 »
Cok guzel bir konu acilmis.
Benim fikrimce kellik sorununa kesin care bulunamadi.
Sac ektiriliyor.ama buyuk risk.
Ilerde ne olacagi mechul.
Ektirdikten sonra ortaya nasil bir tablo cikacak bilinmiyor.
Ekim merkezi burun estetigindeki gibi diyeniliyor mu bir resim cizip bu  sekilde olacak diye.hayir tabiki.
Ben yillar once burun estetigi yaptirdim.cok guzel ve dogal bir burun oldu.
Ama sac ekimi isine hala bir turlu giremedim.
Cunku ne olacagi belli degil!

Hair'lı Olsun

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 25 Mayıs 2022, 14:53:12 »
Cok guzel bir konu acilmis.
Benim fikrimce kellik sorununa kesin care bulunamadi.
Sac ektiriliyor.ama buyuk risk.
Ilerde ne olacagi mechul.
Ektirdikten sonra ortaya nasil bir tablo cikacak bilinmiyor.
Ekim merkezi burun estetigindeki gibi diyeniliyor mu bir resim cizip bu  sekilde olacak diye.hayir tabiki.
Ben yillar once burun estetigi yaptirdim.cok guzel ve dogal bir burun oldu.
Ama sac ekimi isine hala bir turlu giremedim.
Cunku ne olacagi belli degil!

kesin care bulunamadi ve bir 10 yıl da kelliğin çözümü yok...

Saç Sağlığı Discord : https://discord.gg/RJrwv4h7

Finansteride
Omega 3  -  Biotin 5000
Keçiboynuzu özü
Masaj - Magnezyum yağı  
D3 vitamin  -  B12 vitamin

titanic5

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 25 Mayıs 2022, 15:07:44 »
Ben 2 yıldır Fin kullanıyorum ve dökülme yok yani neredeyse tamamen durdu dökülme yanılmıyorsam
Saçlarım ortalama 2 cm şu an. Bakalım 4-5 cm olunca nasıl olacak yani kopmalar falan olur mu bilemem saçı tararken ve şampuanlarken

İlginç yanı tüyleşmiş, incecik saçlarım da hala direniyor tamamen dökülmemek için. Bu yüzden tepe ortası ve ön tarafa komple aralara girilmesi gerekiyor bende. Bu yüzden DHI tekniğini tercih edeceğim
Şansıma donör bölgesi ve vertex'de hiç açılma yok

Fin kullanıyorum, vitamin takviyeleri alıyorum. Ekimden sonra da bunları aksatmamaya özen gösteririm. Losyon da düşünüyorum kullanmak için. Buna rağmen sıklaştırma kötü olursa eğer yazık olur

Facebook Twitter Instagram