Gönderen Konu: Saç ekimi neden başarısız sonuçlanır?  (Okunma sayısı 1924 defa)

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekimi neden başarısız sonuçlanır?
« : 24 Mayıs 2022, 03:33:55 »
Evet arkadaşlar herkese faydalı olacağını düşündüğüm bi konu olacak sanırım,herkes tecrübelerini yorumlarını aktarırsa çok faydalı olur.
Aslında cevabı 'merkez kötü ekerse başarısız olur' denecek kadar basit değil.
Forumda genel olarak baktığımızda her merkezin başarılı sonucu olduğu kadar başarısız sonuçları da var,En pahalı merkezlerin,kök alımında ekiminde en titiz merkezlerin,zaten dht bloker kullanıp ekime girenlerin başarısız sonuçları var.
Olağan üstü başarılı ekimleri olan merkezlerin bazen azımsanmayacak derecede başarısız ekimleri var.
bu farkı yaratan nedir sizce?

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Ynt: Saç ekimi neden başarısız sonuçlanır?
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2022, 04:33:35 »
Bildiğim kadarını yazacağım.

1) Greft alınırken mikromotorun fazla devirde çalıştırılması. Hakan Doğanay saatte 1400 üzerini önermiyordu mesela. Fazla devirde çalışınca makine ısınıyor. Isınınca greftleri alırken sıcaklığı ile greftleri murdar ediyor. Ee haliyle çıkmıyor.

2) Greftleri çok derine veya çok sığ yere yerleştirme.
Saç kökleri yalnızca yağ dokusunda büyüyor. Tam oraya yerleştirilmeli ki beslensin.

3) Greftleri alırken babasının malı gibi serseri serbest stil çalışmak. Greftlerin ucuna çok dikkatli davranılması gerekiyor.

4) Sadece para için donör kalitesine bakılmaksızın yapılan ekim.

5) Ekim yapılan kişinin uçkuruna 1 hafta sahip çıkamaması. Çünkü ilişki esnasında hem insan terler hem de ekim yapılan yere dokunulma ihtimali yüksektir.

"Çok sıkı ekme" falan demeyeceğim. Juan Couto, Zarev gibi adamlar ektiği gibi çıkıyor.
Veya medya bizim öyle düşünmemizi istiyor.

Aklıma gelenler bunlar şimdilik.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2022, 14:55:41 »
Zweig gerçekten faydalı bilgiler,tabiki saydıkların yüzünden başarısız olan ekimler çok fazla ama bakıyorsun,zaten düşük devirde mikromotor kullanan,gretleri fazla bekletmeden eken ve bu işte başarılı sonuçlar da yakalamış ekimcilerin de bazı ekimleri tutmuyor,yağ dokusu desen zaten bence bi ekimci bu konuyu bilip ya dikkat ediyordur ya da etmiyordur ama ortası yoktur diye düşünüyorum,donörü yeterli,kurallara dikkat eden kişiler de bazen tutmuyor,zaten bu işi yaptıran adama saç çıksın deseler gerekirse amuda kalcak çoğu.Yani bakıyorsun her şart uygun gibi ama tutmuyor.
Yani söylemek istediğim şey İSTİKRARSIZLIK..Aslına bakarsan bi firma ya bu işi biliyor olmalı,ya da bilmiyor..Ama bakıyorsun bi muazzam sonuçlar,daha sonra bakıyırsun rezalet ekim..aynı firma,aynı ekip,aynı kişi ve bu firma seçimi yapmayı çok zorlaştırıyor
  • Yaşınız 31

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2022, 15:41:41 »
Zamanında bir yorum yapmıştım çoğu kişi karşı çıkmıştı fakat saç ekimi robotlar tarafından yapılmalı.Bunun standartını ancak öyle çözebilirler.İnsan elinin kararlılığı değişiyor.Oysaki robotlar herkese aynı kalıptan çıkmış kadar kusursuz ekebilir.Yapay zekanın gelişmesiyle saç analizini doğru yapabiilir.Ön çizgiyi kişiye özgü tasarlayabilir.Daha önceki ekimleri hafazında tutarak kafa tipine göre tasarlayabilir ya da sisteme daha önceden yüklenmiş örneklerden yararlanabilir.Ekim süreleri kısalır, maliyetleri düşer.Greftler haznesindeki solüsyonda dış çevreden zarar görmiyecek şekilde muhafaza edilip, anında ordan alıp yerleştirebilir.Mola süreleri olmayacağından greftler riske girmez.Onlarca sensör aktif olarak çalışıcağından doktorun bile göremeyeceği olumsuzlukları tespit edip uyarabilir.Makine dönör analizini kendisi yapıp açık alana kaç greft gereceğine kendisi karar verebilir.Kökler yerleştirilirken milim milimine aynı ekebilir.Bunların hepsi tabiki başında doktor kontrolünde yapılacak.Arızalarda olaya anında müdahale edecek.Nasıl ki bıçaksız lazer göz amaliyatlarında doktor herşeyi takip ediyor sistemden aynı işleyiş burada da olucak.Evet belki bazı insanlar işsiz kalıcak ama olsun hiç birşey kendimden daha önemli değil.Açıkcası robot sistemine daha çok güveniyorum.Adamın o anki ruh hali bozuktur dikkat etmez.Robotun duyguları yok.Herşey olması gerektiği gibi işler.Kimse ekimciyede suç atamaz.Artık ondan sonrası senin bünyenle alakalıdır.Başka amaliyatlar elbet ki insan eliyle devam etmesi gerekir.Risk içeren yerlerde robotların olması beklenemez.Fakat saç ekimi robotlara tam uygun amaliyatlardır.Estetik açısından burun, kaş, dudak, kulak vesayre robotlar tarafından yapılması doğru değil belki ama saç öyle birşey değil.Burda zamanla ve ince işçilikle yarışıyorsun.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Robert

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2022, 20:17:17 »
İşin kötü tarafı anestezi altında yüz üstü sırt üstü uzanıyorsun hatta bazen uyukluyorsun.Ekibin ne yaptığını ne yapmadığını,neyin yolunda gidip neyin gitmediğini, işlerini düzgün yapıyorlar mı yapmıyorlar mi bilmiyorsun bilemiyorsun benim bir arkadaş dandik bir yere ekti donor iyi değildi ama saçlari güzel çıktı biraz şans işi mi bilmiyorum bünye ile de alakalı olabilir.Ekime cok uygun birinin başarılı operasyon geçirip saçı çıkmazsa nedenini genel olarak bilemiyoruz.İleride teknoloji gelişecek.Ekim teknolojisi de umarım kendini yeniler.Cunku halen de azımsanmayacak derecede fire veriyor.Ekilenin çıktığı bir teknolojiye ihtiyaç var.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2022, 20:28:58 »
İşin kötü tarafı anestezi altında yüz üstü sırt üstü uzanıyorsun hatta bazen uyukluyorsun.Ekibin ne yaptığını ne yapmadığını,neyin yolunda gidip neyin gitmediğini, işlerini düzgün yapıyorlar mı yapmıyorlar mi bilmiyorsun bilemiyorsun benim bir arkadaş dandik bir yere ekti donor iyi değildi ama saçlari güzel çıktı biraz şans işi mi bilmiyorum bünye ile de alakalı olabilir.Ekime cok uygun birinin başarılı operasyon geçirip saçı çıkmazsa nedenini genel olarak bilemiyoruz.İleride teknoloji gelişecek.Ekim teknolojisi de umarım kendini yeniler.Cunku halen de azımsanmayacak derecede fire veriyor.Ekilenin çıktığı bir teknolojiye ihtiyaç var.
Şu bünye meselesine kafam bir türlü basmıyor.
Bana organ naklinden bahsetseler anlarım. Çünkü komplike ve gerçekten ciddi bir iş. Bin tane komplikasyonu vardır.

Ama yani bazı bölgelerimizde dahi istemediğimiz kılın bu kadar dallanıp budaklanması sinir bozucu.
Ulan altı üstü kılsın sen. Padişah rolünü oynamaya lüzum yok.

Hoş, ben de kadar hayıflansam da günün sonunda hiçbir şey değişmiyor.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2022, 20:37:24 »
 ekerken damarları zedelersen çıkmaz agresif dokulme devam ediyorken yapılan ekimdende hayır gelmez
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 24 Mayıs 2022, 21:13:08 »
Zamanında bir yorum yapmıştım çoğu kişi karşı çıkmıştı fakat saç ekimi robotlar tarafından yapılmalı.Bunun standartını ancak öyle çözebilirler.İnsan elinin kararlılığı değişiyor.Oysaki robotlar herkese aynı kalıptan çıkmış kadar kusursuz ekebilir.Yapay zekanın gelişmesiyle saç analizini doğru yapabiilir.Ön çizgiyi kişiye özgü tasarlayabilir.Daha önceki ekimleri hafazında tutarak kafa tipine göre tasarlayabilir ya da sisteme daha önceden yüklenmiş örneklerden yararlanabilir.Ekim süreleri kısalır, maliyetleri düşer.Greftler haznesindeki solüsyonda dış çevreden zarar görmiyecek şekilde muhafaza edilip, anında ordan alıp yerleştirebilir.Mola süreleri olmayacağından greftler riske girmez.Onlarca sensör aktif olarak çalışıcağından doktorun bile göremeyeceği olumsuzlukları tespit edip uyarabilir.Makine dönör analizini kendisi yapıp açık alana kaç greft gereceğine kendisi karar verebilir.Kökler yerleştirilirken milim milimine aynı ekebilir.Bunların hepsi tabiki başında doktor kontrolünde yapılacak.Arızalarda olaya anında müdahale edecek.Nasıl ki bıçaksız lazer göz amaliyatlarında doktor herşeyi takip ediyor sistemden aynı işleyiş burada da olucak.Evet belki bazı insanlar işsiz kalıcak ama olsun hiç birşey kendimden daha önemli değil.Açıkcası robot sistemine daha çok güveniyorum.Adamın o anki ruh hali bozuktur dikkat etmez.Robotun duyguları yok.Herşey olması gerektiği gibi işler.Kimse ekimciyede suç atamaz.Artık ondan sonrası senin bünyenle alakalıdır.Başka amaliyatlar elbet ki insan eliyle devam etmesi gerekir.Risk içeren yerlerde robotların olması beklenemez.Fakat saç ekimi robotlara tam uygun amaliyatlardır.Estetik açısından burun, kaş, dudak, kulak vesayre robotlar tarafından yapılması doğru değil belki ama saç öyle birşey değil.Burda zamanla ve ince işçilikle yarışıyorsun.
Mantıklı lakin saç konusu dünyada bilimin,teknolojinin en az üzerinde durduğu konu maalesef,ben ilk ekim işini 2011 de araştırdığımda kök hücreyle kök çoğaltıp ekmeden bahsediliyordu yakında çıkıyor diye 11 sene oldu bence 20 yıla gelmez daha 😆 robot işi planlanıp gelse de heralde 50 sene daha gelmez 😃
  • Yaşınız 31

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 24 Mayıs 2022, 21:18:01 »
Hayatta hiçbirşey tesadüf değildir bence,bişey olmuyosa sebebi vardır..saç çıkmıyorsa sebebi vardır,tamam belki bünye ama bu kadar soyut bişey değil bence,yani 'bünyede kan akışı çok zayıf,kök beslenmedi' vs dense tamam ama,altı doldurulur bi sebep olmalı ve bunu çözmeli merkezler,ekime girecekler bence
  • Yaşınız 31

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 24 Mayıs 2022, 21:27:30 »
ekerken damarları zedelersen çıkmaz agresif dokulme devam ediyorken yapılan ekimdende hayır gelmez
Hocam antiandrojen kullanıp başarısız sonuç alanlar da gayet var forumda başarısız,agresif dökülme ayrı adamın ektiği yerde çıkmıyor yani mevcutun dökülmesinden bahsetmiyoruz aslında,kanal açmadan yapılan ekimler de,çok kanama olmayan ekimler de dhi ekimlerde aynı..
  • Yaşınız 31

Robert

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 24 Mayıs 2022, 21:33:48 »
Ben de bünyeye inanmıyorum çok farklı kombinasyonu var bu işin..Olabilir dedim sadece çünkü şuan mantıklı bir açıklama bulamıyoruz bazı başarısız ekimlere ..Bünye derken kişinin kendinden kaynaklanan komplikasyonlar.Bence saç ekimine uygun her adayin başarılı operasyon geçirip saçın 1 yıl sonra istenilen seviyede olmaması merkeze atfedilebilir bir kusurdur.Burada ekim yapan bir kişinin kusuru yoktur.Cunku bu kişi ekime uygun bir kişi.Adam ilk 15 gün gözü gibi bakıyor güneşe çıkmıyor aylarca halısahaya gitmiyor takviyeler dermaroller şampuanlar masajlar prpler Fin minox biotin dut elinden geldiğince destekliyor.Hangimiz ekim yapıp köşesine cekiliyor ki?Ekim sonrası bile binlerce para harcıyoruz.Eksik olan vitaminleri alıyoruz bol mineral proteinli yiyecek alıp beslenmemize dikkat de ediyoruz.Bu kadar destek karşısında saç çıkmazsa kusur saç ekim merkezinindir.Ekim çok dikkat isteyen bir meslek.Greft alınırken yerleştirilirken kanal açılırken uyulması gereken onlarca kural var.Bu 3 aşamadan birinde bile hata yaparsan sonuc başarısız olur

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 24 Mayıs 2022, 23:03:42 »
Hocam antiandrojen kullanıp başarısız sonuç alanlar da gayet var forumda başarısız,agresif dökülme ayrı adamın ektiği yerde çıkmıyor yani mevcutun dökülmesinden bahsetmiyoruz aslında,kanal açmadan yapılan ekimler de,çok kanama olmayan ekimler de dhi ekimlerde aynı..
agresif dokulmede arkadan alınan saç iyi dursada öndede arkadaki omru kadar yasar arkadada dokulme olabiliyor one gectiğinde o saç gene o dokulmeyi yasar.geri kalan kanal açımında damara zarar verilememesidir.en onemli etken bu
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 24 Mayıs 2022, 23:17:35 »
agresif dokulmede arkadan alınan saç iyi dursada öndede arkadaki omru kadar yasar arkadada dokulme olabiliyor one gectiğinde o saç gene o dokulmeyi yasar.geri kalan kanal açımında damara zarar verilememesidir.en onemli etken bu
Bilgiler için teşekkürler hocam,tabi bu iş ne kadar değişken onu düşünmek te lazım,yani bi insan ya damarlara zarar vermeden kanal açmayı biliyordur (ya da titiz çalışıyordur) ,ya da bilmiyordur (titiz değildir) diye düşünülemez mi? İşini titiz yapan merkezkerde de başarısızlık var,DHİ de kanal yok,orda da başarısızlık var
  • Yaşınız 31

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 24 Mayıs 2022, 23:42:18 »
 rica hocam bunlar topçu gibi nasıl en baba topçu bile bazen boş kaleye bile atamıyor 30 metreden doksana çakanlar karsı karsıya atamıyor ekimcilerinde gunu gununu tutmuyor.form yakalarken isim yaparken ekimleri iyi oluyor sonra doyuyorlar canları isterse.birde bolerek ekim çıkmaz alım iğneleri 0.7den ufak olan ekimler 0.5 0.6 ile yapılan alımlardan kaçın dedik ektirmeyin dedik sordular 0.5 0.6 calısıoz dedi bazı ekimciler ektirmeyin dedik yok dediler alım iğnelerimiz punchlar ozel yapılıyor kalıbu buuyuk şu bu dediler tabiki ekimler çıkmadı.0.7 den aşağısı bolmede kullanılır.

Anchar

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 25 Mayıs 2022, 00:16:07 »
En büyük sebebi standart ekim yapmaları bence .halbuki herkesin greft yapısı hatta boyu vs aynı değil buna göre kanal açılmalı mesela. Saç derisi kalınlığıda farklı çoğu kişinin yada gereksiz saç çıkmayacak alanlara ekim yapmaları falan.
Özellikle zayıf ve ince saçları olan kişilerin ekimlerini çoğu ekim merkezi yapamıyor ve saç çıkmıyor çoğu zaman.
Ancak çok başarılı iş çıkaran merkezler durumlar ne olursa olsun saç çıkartma yüzdesi gene yüksek oluyor çünkü her ayrıntıya dikkat edip titiz il çıkartıyorlar.
Kötü yerlerdeyse zaten bıkmış adamlar donörden al tepeye ek al gülüm ver gülüm ne denk gelirse.
Zorluklar karşınızda kabiliyet alanları çok sınırlı o yüzden adamın donörü süper olacakta dhtsi de düşük olacak falan fıstık saç çıkaracaklar.
  • Ekim Tarihi: 05.04.2001
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 24
  • Medikal Tedavi Xpecia,minoxil

Facebook Twitter Instagram