15. ay tamamlandı. Yaklaşık bir ay önce randevu almıştım, Asmed'e kontrole gittim. Saat 13.00 deki görüşme 14.30 da başladı yani klinik her zaman olduğu gibi yoğundu. Görüşmede sonuçtan memnun olmadığımı söyledim. Ekim gününden itibaren finasterid kullanmaya başlamıştım, aksatmadan kullanmaya devam ettim. Koray Hoca finasterdid kullandığına emin misin diye sordu. Evet deyince o zaman ilaca karşı direnç geliştirmişsin ve saçların dökülmeye başlamış dedi. Ekimde sorun olmadığını, normal olduğunu söyledi. Aslında benim ekim finasterid kullanmam koşuluyla yapılmamıştı çünkü donör bölgem ekime müsaitti, neyse. Finasteride ilave olarak hafta da 3 gün avodart kullan, 6 ay sonra kontrole gel. Bazı hastalarda bu şekilde sonuç aldığını ve ilave bir ekime gerek kalmadığını belirtti. Yani 4 gün finas, 3 gün dutas kullanacağım. Ekim öncesi finas kullanmayı düşünmezken şu an geldiğim durum fin+dut oldu, hayırlısı. Memnun olmazsan 3.000 greft daha ekeriz, yarısı bizden olur dedi. Resimlerde görüldüğü gibi 9. ayda saçların durumu daha iyiydi, 15. ay tamamlandığında geriye biraz gitmiş gibi ama şunu da belirteyim; 9. ayda saçlarım şimdiki halinden daha uzun olduğu için resimlerde kapatıcılık daha fazla görünüyor da olabilir. Bir de şöyle bir durum var; bugün eklediğim resimlerin hepsi Asmed’de çekildi. Telefonla normal ışıkta çekilen resimlerde nedense saçlarım daha seyrek duruyormuş gibi geliyor ama belki de psikolojik.
Not: Fin, dut gibi ilaçların dışında takviyelerle fazla uğraşmayın derim çünkü ekimden sonra 5 ay boyunca finasteride ilave olarak her gün bir avuç ceviz, bir avuç badem, 1 adet havuç, haftada 5 gün balık yedim. Kolajen takviyesi aldım ve saç dökülmesi için üretilmiş bir tablet kullandım, sonuç ortada.