Gönderen Konu: Acil yardım istiyorum  (Okunma sayısı 970 defa)

shadowstone

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Acil yardım istiyorum
« : 14 Mayıs 2022, 19:08:29 »
Merhabalar, 19 yaşındayım 2 yıl önceden beri saçım yavaş yavaş seyreldi ve bu hale geldi. Her doktora gittiğimde androgenetik alopesi var sende dedi. Açıkçası ben bu durumdan çok rahatsızım yaşımdan büyük gösteriyor. 2 yıl önceki yanlarımın kapalı olduğu ve saç çizgimin önde olduğu zamanlara dönmek istiyorum. Son tahlillerimde d vitamini hariç saç dökmeyi sağlayacak vitamin düşüklüğü bulunmadı. 1 aydır da minoxil kullanıyorum sizce dutasterid kullanmalı mıyım? veya neler yapabilirim benim için büyük bir dert bu.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Ynt: Acil yardım istiyorum
« Yanıtla #1 : 14 Mayıs 2022, 19:24:35 »
Çok genç yaşta bu sıkıntıyı çekmek dünyada en kötü ilk 100 şeye girer.

Çok geçmiş olsun kardeşim. Ben de 21'im maalesef ve durum aynı.

Antiandrojen kullanmak bir seçenek ama daha çok küçüksün. Doktora görünsen ne der acaba Finasterid hakkında.

Allah kurtarsın kardeşim.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

shadowstone

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 14 Mayıs 2022, 19:32:16 »
bişey demese bile kullanmak istiyorum, yaşıtlarıma özenmekten sıkıldım.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2022, 06:27:25 »
Seni üzmek istemem ancak gerçekçi olmak gerekir. Ne kullanırsan kullan sakaklar eski haline gelmeyecek. İleride güzel bir Ekim yaparsın ve mutlu olursun umarım
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Paradox0

• Full Member
  • Vergisi ödenmediği için kaldırılmıştır.
« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2022, 08:28:20 »
Seni üzmek istemem ancak gerçekçi olmak gerekir. Ne kullanırsan kullan sakaklar eski haline gelmeyecek. İleride güzel bir Ekim yaparsın ve mutlu olursun umarım
Minoxil kaç aydır kullanıyorsunuz, döngü yaşadınız mı?
•Xpecia (x2)
•Revita Şampuan
[Norwood : 1,5]

shadowstone

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2022, 08:33:41 »
1 aydır kullanıyorum

Paradox0

• Full Member
  • Vergisi ödenmediği için kaldırılmıştır.
« Yanıtla #6 : 15 Mayıs 2022, 09:04:46 »
1 aydır kullanıyorum
Sizin yerinizde olsam tabii kendi kararınız, 20 olunca fin kullanıp biraz bekleyip ekim yaptırırdım. Bende başlayacağım dahada ilerlerse 20 yaşımı bekliyorum.
•Xpecia (x2)
•Revita Şampuan
[Norwood : 1,5]

shadowstone

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 15 Mayıs 2022, 10:31:30 »
Fin çok pahalı geliyor dutasteridin yanında

Kelbey

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 15 Mayıs 2022, 19:16:26 »
Fin pahalı değil kardeşim propecia pahalı haklısın ama proscar pahalı değil alıp her hapı 5 e bölerek kullanabilirsin
RU58841
B VİTAMİNİ COMPLEX
D VİTAMİNİ
HAFTADA 2 İĞNELEME
HER DUŞTAN SONRA MASAJ

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #9 : 16 Mayıs 2022, 00:08:01 »
Biraz daha net fotoğraflar atabilir misiniz lütfen?
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

titanic5

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 17 Mayıs 2022, 16:23:43 »
O şakaklar nasıl dolacak ki takviye ile?

Karakutu

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 17 Mayıs 2022, 16:32:56 »
Şakakların dönmesi imkansız ama olanları koruyabilirsin. Bu yaşta Fin. vb ilaçları tavsiye etmem yaşın çok genç ileride kalıcı bir etkisi olabilir. Herşey de saç değil sağlık daha önemli. Biotin ve çinko ile başla olan saçlarını üç - beş ay sonra canlanır dökülmeyi durdurur.

shgoon1235

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 25 Mayıs 2022, 14:47:56 »
23 yaşındayım,saçlarımın durumu şuanlık kötü değil fakat şakaklarımda hafiften gerileme var.Fin veya dut kullanımı kişinin saçı ve cinselliği arasında seçim yapmasından geçiyor.Ben kendimden örnek verecek olursam; takıntılı bir yapım var.Vücudumun her noktasını takıp,zamanında önlem almaya çalışırım.Bu saç dökülmesini ben farkettiğimde,covic olmamın üstünden 2.5 ay geçmişti.Forumda özellikle emekli kel ile görüşmelerimden sonra finasteride başlamaya karar verdim (kendisi gerçekten çok yardımcı oldu).3 gündür Proscar kullanıyorum ve var olanı korumaya çalışıyorum.Gelelim yan etki ve psikoloji konusuna.Saçım olmazsa,cinselliğim de olmaz mottosuyla kullanmaya başladım.Bugüne kadar ilişki problemlerim olmadı,uzun süren ilişkilerim de oldu kısa sürenler de.Bence en büyük etkenlerden biri,aynaya her baktığınızda mutlu olup olmadığınız.Ben aynaya baktığımda o saçları göremeyeceksem,cinselliğin de benim için aman aman bir önemi yok.Bu arada sürekli cinsellik dememin sebebi,bu ilaçların yan etkilerinin cinsellik olması.Herkeste aynı etkiyi yapacak diye birşey yok yapadabilir yapmayadabilir (tecrübeli değilim sadece forum araştırmalarından çıkardığım sonuç).Bence bu tip ilaçların kullanımında eski dönemdeki ilaç geçmişinizin de etkisi büyük.Mesela bundan 4 sene önce sınav dönemimde,doktorumun reçete ettiği Modiwake isimli ilacı kullanmıştım.İlaç uykuyu kesiyor ve yan etkileri arasında ciddi kalp çarpıntısı,kalp krizi vesaire yazıyor prospektüsünde.Doktorum beni bağımlılık yapabileceği konusunda uyarmıştı ve kesinlikle sınav dönemimden sonra kesmemi,yan etkilerinden kalp atışımın hızlanması olsa bile ona söylememi ve derhal bırakmam gerektiğini söylemişti.Ben o ilacı 6 ay kullanıp sonra bıraktım ve eksikliğini hiç hissetmedim.Yani finasteride başlarken bu geçmişimi göz önünde bulundurup gerekirse bırakırım kafasında başladım.Evet cinsellik ve diğer yan etkiler gerçekten önemli faktörler hayatımızda.Ama bence herkes kendine şu soruyu sormalı; saçsız bir hayat mı yoksa çok küçük bir ihtimal olan yan etkilerle yaşamak mı ? Ayrıca saçınız veya vücudunuzun herhangi bir yerinde alacağınız önlem kesinlikle bir doktor kontrolünde olmalı.Şuan dermatologumla ilerliyorum,kendisi erken teşhisin insan hayatını her zaman kolaylaştırdığını söylemişti.Benim saçlarımın durumunu kötü görmediğini ama dilersem önlem alabileceğini söyledi.Kendisi de zaten aynı mottoda ilerliyor,giden geri gelmez ama var olanı doğal haliyle ne kadar korursak bizim için o kadar iyi diyor.Bence var olanı korumak için geç kalmamalısın,tabi ki bu forumda benden çok daha fazla tecrübeli insan var.Ben bu forumu,saç dökülmesi yaşayan veya yaşayacak olan herkes için bir şans olarak görüyorum.Gerçekten herkes elinden geleni yapıyor
  • Medikal Tedavi Ru58841 Setipiprant Dut&Fin ve bazı vitamin takviyeleri

Balici orhan

• Yeni üye
  • *
  • Allah'a bol bol dua edin gerisi kolay
« Yanıtla #13 : 31 Mayıs 2022, 08:52:26 »
Gerçek bir anti androjen kullanırsan 15 yaşına geri dönersin güçlü bir anti androjen hatta bu olay çok kısa bir sürede olucak

shadowstone

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 31 Mayıs 2022, 10:43:53 »
Gerçek bir anti androjen kullanırsan 15 yaşına geri dönersin güçlü bir anti androjen hatta bu olay çok kısa bir sürede olucak
      hangi ilacı kullanmalıyım

Facebook Twitter Instagram