Foruma olan borcumu ödemek ve bu süreçte olan tüm arkadaşlarıma bir nebze yardımcı olabilmek adına kendi konumu açıyorum. Epey zamandır forumu takip ediyorum bu sebeple bu imkanı oluşturan
hintell arkadaşımıza ve emeği olan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi iletirim.
Pandemi sürecinde yaptırmayı düşündüğüm ekibimi sürekli öteledim bu konuda arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim çok fazla ertelemeyin. Görüntülü görüşme yaptığım her seferinde artık tamam dedim ve sonunda ben de o kararı verdim , ekim yaptırdım. Tabii sabır işi olması hasebiyle şuan ciddi manada sancılı bir süreç zira ben saçlarımı neredeyse hiç 3 numara bile yaptırmamıştım
. Üniversite/ Yüksek lisans derken saçlarımın da uzun olmasından dolayı zayıfladığını hissediyordum. 27-28 yaşlarında daha şiddet arttırarak başlamıştı dökülmeler. Ekim öncesinde herhangi bir takviye almadım. Prozinc şampuan kullanıyordum, kliniğin verdiği şampuan bitmesiyle devam edeceğim.
Daha evvelden Serkan Hocamla bir konsültasyon yapmıştı. Saç tellerimin kalın olması ve uzun olmasından dolayı boşluklar kapanıyordu . Herkes gibi sık ve doğal bir ekim olmasını istirham ettim. O da kendisine yapılıyor gibi bir çizim yaptı.
Operasyon günü biraz erken gelip güncel bir konsültasyon yapalım dediler ve saat 10:30 'da klinikte oldum .Burcu hanım karşıladı . Bir sandiviç ve meyve suyu ikramı yapıldı. Ekimim 05 Mayıs 2022 de saat 14.00 de başladı ve akşam saat 20.30 da son buldu. Ekip lideri Figen Hanım idi. Öncelikle Doku hastanesinde parmak ucunuzdan bir kan alıp testler gerçekleştiriliyor. Sonrasında ödeme gerçekleştirildikten sonra Esat bey beni karşıladı . Sakin kalabilmem ve operasyonu sakin geçirebilmem için 1 XANAX verildi. Dilay hanım saçlarımı kesti ve yürüyerek operasyonun gerçekleşeceği odaya geçtik. Son derece pozitif ve güler yüzlü insanlarla tanıştım. Hepsine de ismen buradan teşekkür etmek isterim. Figen hanıma, Esat beye ,Yasin beye , Dilay hanıma ve aneztezi doktoru Vedat bey'e hepsi hasta psikolojisi yönetimine haiz, bu noktada işinin ehli insanlar.
Sedasyon tamamen sizi uyku ile uyanıklık arası bir hale sokuyor . En başta biraz başınız dönüyor ancak acı ve irkilme duygunuzu en aza indirgediğini ifade edebilirim. . Sedasyon etkisini gösterdikten sonra donör alanımdaiğnelerin yavaş yavaş vurulduğunu hissettim. Biraz acı hissettim ama katlanılmayacak derece de değildi. İğneler vurulup kafa uyuştuktan sonra mikro motor vasıtasıyla ile köklerin alınmasına başlanıyor köklerin sayımını Dilay hanım yaptı. Bu arada acı hissetmeniz halinde ekibe bunu beyan ettiğinizde bölgeyi rahatlatmak için ek anezteziler yapılıyor. Dilay hanım tekli ikili üçlü dörtlü ve sakal olmak üzere greftleri ayırdı ve kurumaması için sülüsyonlu kaplara koydu.
Greft alımı bittiğinde Figen hanım geldi safir uçlu iğne ile kanalları kendisi bizzat açtı. Diğer arkadaşlar molaya ayrıldı Figen hanımla mesleki konuşmalarımız oldu gayet sıcak, samimi ve eli hafifti. Kanal açımı işlemi sona erdikten sonra biraz daha meşakatli bir süreç olan Ekim işlemine başlanıyor. Ekim işlemi yaklaşık 5 saat sürüyor Ekim işlemini Esat, Yasin ve Dilay gerçekleştirdi. Figen hanım başlarında durdu ara sıra kendisi yaptı .
Ben açıkçası hiç sıkılmadım hoş sohbet olmalarından ve ekibin en genç üyesinin 6 yıllık tecrübesi olmasından dolayı oldukça rahat hissettim. Önünüzde bir televizyon var bir ara açmalarını rica ettim muhabbet ederek ara sıra birlikte müzik dinledik. Zira süre 7,5 - 8 saat kadar olduğundan oldukça uzun gelebilir ve isterseniz uyuyadabilirsiniz.
Ekim işlemi bittikten yemek ikram ettiler. Köfte - pilav ve ayrandan oluşan güzel bir menü idi ancak almış olduğum anezteziden ve uzun süreli yatar pozisyonda durmamdan ötürü pek iyi hissetmediğimden çok yiyemedim. İl dışından geldiğimden ötürü bir arkadaşım hazır bekliyordu dışarıda ancak öğrendiğim kadarıyla nakliyenizi dilerseniz gerçekleştirebiliyorlar benim ihtiyacım yoktu sağ olsun arkadaşım getirip götürdü.
Elimden geldiğince bu başlığı güncel tutmaya çalışacağım. Sentetik takviyelerden ziyade doğal olan DHT blokkerları alacağım , vitamin olarak da "
priorin " düşünüyorum.