"Mevcutta kaç FU/cm2 saç varsa ekim risklidir?" sorusu konusunda okuduklarımda rakamsal bir bilgi görmediğim için rakam veremeyeceğim. Ama diğer bilgilerden yola çıkarak şunları söyleyebilirim: Bütün açıklığı homojen olarak 30 FU/cm2 gibi olan kişiler, genelde açılmalarının başlarındaki 20li yaşlardaki insanlardır. Dökülmenin değil, açılmanın başları diyorum. Çünkü dökülme genelde daha da erken başlar, ama açılma 45 FU/cm2'nin altına inmeden kuru saçta kafa derisi görünmeyeceğinden, kişinin fazla dikkatini çekmeyebilir veya sorun etmeyebilir. Açıklığı her bölgede homojen bir 30 FU/cm2 olan 20li yaşlardaki kişinin ekimi ertelemesi daha uygundur. Çünkü yüksek ihtimalle bu dökülme devam edecek ve o homojenlik bozulacaktır. Bazı bölgeler 30 kalabilirken, bazı bölgeler 20, 10 ve tamamen boş olur. İşte bu gerçekten nahoş bir görüntü oluşturur. (Mesela NW 5 resmine bakın. Tepeyle ön arasında yaklaşık 30'luk bir köprü vardır. Onun gibi.) Bu kişi, ekime gittiği zaman en açık bölgere ağırlık verilir, ve 30'luk bölge de diğer bölgeler arasında kaybolacak şekilde bir illüzyon oluşur, ayrıca duruma göre iyi bir ekimcinin elinde oraya da 10 ekilerek iyi bir sonuç sağlanır. Ama kafayı çizerken, bu kadar detaylı çizimler görmüyorum. Kafa en fazla 2-3 bölüme ayrılıyor. Ama kanalları açma anında, daha fazla detaylandırılıyor diye düşünüyorum. Hangi noktalara ne kadar kanal açacaklarına anında karar verip saniyede 1 kanal açabildiklerine göre; bundan iyi bir sonuç alabilenler, gerçekten iyi bir el becerisi ve yeteneğe sahipler demektir.