Sanırım açıklığı az olana bu kadar nereye ekildi sorusunun nedeni, açıklığı çok olana da aynı miktarlarda ekilmesi.
Sanırım mevcut saçların transeksiyona veya kalıcı şok dökülmeye uğramadığı başarılı ekimlerde durum bu şekildedir: Sadeleştirilmiş basit bir örnekle anlatmaya çalışayım (aslında bir yandan da kendim de anlamaya çalışıyorum). Diyelim 2 kişi var. İkisinin de kafası 200 cm2. İkisine de 5000 ekildi. Yani cm2'ye 25 ekildi (İkisinde de saç çizgisinin yerinin değiştirilmediğini, homojen bir seyreklik olduğunu, bu seyrekliğe ekim yapıldığını, varsayıyorum).
1.Kişi (Açıklığı çok olan): Ekim öncesi sıklığı: 25 FU/cm2, ekim sonrası ulaştığı toplam sıklık: 50 FU/cm2. Yani, saç kuruyken kafa derisinin görülmeyeceği bir sıklığa kavuştu.
2.Kişi (Açıklığı az olan): Ekim öncesi sıklığı: 50 FU/cm2, ekim sonrası ulaştığı toplam sıklık: 75 FU/cm2. Yani, 18 yaşındaki sıklığa kavuştu (Buna ne gerek var denebilir. Ama herkesin kendi tercihi tabi).
Yani ekilen miktar aynı, ama ulaştıkları toplam sonuç farklı. Saçlar kuru iken ve ortalama ışık altında anlaşılamayacak bir fark.
Merkezler öncesi/sonrası sıklık rakamlarını ölçse/açıklasa, durum bu şekilde net anlaşılabilir.