Anket

Bu saç sizde olsa hangi tedavi yöntemini seçerdiniz

İlaçlarla tedavi
Saç ekimi

Gönderen Konu: Finastride ve Minoxidil serüvenim  (Okunma sayısı 6256 defa)

emekli kel

• Hero Member
Ynt: Finastride ve Minoxidil serüvenim
« Yanıtla #15 : 04 Mayıs 2022, 21:11:27 »
 soyle bir anket açsan aslında en az 5 yılını ilaca ekime vermiş arkadaslar o tecrube ile şu saç sizde olsa ne yapardınız.ilaç ekimmi medikal tedavimi falan diye

SiyahMezar

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 04 Mayıs 2022, 21:22:23 »
soyle bir anket açsan aslında en az 5 yılını ilaca ekime vermiş arkadaslar o tecrube ile şu saç sizde olsa ne yapardınız.ilaç ekimmi medikal tedavimi falan diye
Hocam direk burdan mı açayım yoksa yeni konu başlığı altında mı açayım anketi, kusura bakmayın dün kayıt oldum bu siteye tam kuralları bilmiyorum.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 04 Mayıs 2022, 21:27:06 »
 farketmez burdanda aç yenide aç
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Roninn3

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 05 Mayıs 2022, 00:38:03 »
büyük ihtimalle saçlarında gelişim olacaktır ama ne kadar gelişim olur düzenli paylaşım yaparsan takip etmek isteriz.

SiyahMezar

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 05 Mayıs 2022, 00:59:03 »
büyük ihtimalle saçlarında gelişim olacaktır ama ne kadar gelişim olur düzenli paylaşım yaparsan takip etmek isteriz.
Aylık olarak paylaşım yapacağım hocam, saçlarım çok ince telli o yüzden şekil almıyor ve kapatılıcılığı yok, umarım güzel bir gelişim yakalarız.

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 05 Mayıs 2022, 01:32:03 »
Güçlü bir medikal tedavi uygulardım.oral  Dutasterid, Diane losyon falan.Buna ek olarak prp, kök hücre falan onları da denerdm.  Donörü iyice güçlü duruma getirdikten ve dökülmeyi durdurduktan sonra ekim yaptırırdım.  Ekim sonrası ön çizgi yeterli gelmemişse belki minoksil eklerdim tedaviye. Ekim sonrası minoksil ne kadar etkili bilmiyorum, araştırırdım.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 05 Mayıs 2022, 01:36:37 »
 tedavi yontemlerinin arasında şuda var.finasteri ekim sonra gene finasteride devam finasterid minoxidil ekim sonra gene finasterid minoxidilide devam.bu saç her turlu ekimli ekimsiz finasterid ister.minox finas tedavin bir yere getircektir ama tahminimce kapamaz.finasterid ekim  daha mutlu edici olur.ilaç parasını bir ömür devamlı kullanım sart ekime versen daha mantıklı olur .minox basla bırak çok kotu yapabiliyor saçı
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

SiyahMezar

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 05 Mayıs 2022, 01:52:59 »
Güçlü bir medikal tedavi uygulardım.oral  Dutasterid, Diane losyon falan.Buna ek olarak prp, kök hücre falan onları da denerdm.  Donörü iyice güçlü duruma getirdikten ve dökülmeyi durdurduktan sonra ekim yaptırırdım.  Ekim sonrası ön çizgi yeterli gelmemişse belki minoksil eklerdim tedaviye. Ekim sonrası minoksil ne kadar etkili bilmiyorum, araştırırdım.

Teşekkür ederim yorumlarınız için hocam, 3, 4 ay bu şekilde devam edip duruma göre doktorumla görüşüp biraz daha sert bir tedaviye geçebilirim ama umarım buna gerek kalmaz ve bu tedavi işe yarar

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 05 Mayıs 2022, 01:55:28 »
Umarım hayırlı sonuçlar alırsın kardeşim,takipteyiz..ilaçların kimde ne etki yapacağı belli olmuyor kimisinde mucizeler yaratabiliyor,kimi de 1 arpa boyu yol alınamıyor,umarım alınabilecek en güzel sonucu alırsın..medikal tedavi de alternatif bi seçenek olabilir, o ince saçları kalınlaşıp hacimlendirebilsen bile görünüme fark edilir katkı katar (bunu için 5mg biotin önerebilirim mümkünse solgar) lakin ben de tedavinin dökülmeye ve yaşına göre çok hafif kaldığını düşünüyorum,yani 'kullan anlamında asla demiyorum ama' saça ve yaşına ilk bakınca 'acaba dutasterid hergün alsa,minox,biotin,ketoral vs daha nice krem, vitamin ve gıda takviyeleriyle bu saçı orta seviye bi hale getirebilir mi?' diye düşündüm ki baktım sen yarılanma ömrü çok düşük olan günlük kullanımda bile  DHT seviyesinde dalgalanma veren finansı bile hergün almama planı yapmışsın..umarım düşündüğümüzün aksine zaman ve umut kaybı olmaz,az hatta 0 yan etki ile en harika sonucu alırsın kardeşim.
  • Yaşınız 31

SiyahMezar

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 05 Mayıs 2022, 01:56:27 »
tedavi yontemlerinin arasında şuda var.finasteri ekim sonra gene finasteride devam finasterid minoxidil ekim sonra gene finasterid minoxidilide devam.bu saç her turlu ekimli ekimsiz finasterid ister.minox finas tedavin bir yere getircektir ama tahminimce kapamaz.finasterid ekim  daha mutlu edici olur.ilaç parasını bir ömür devamlı kullanım sart ekime versen daha mantıklı olur .minox basla bırak çok kotu yapabiliyor saçı
Hocam yakın zamanda ekim biraz zor gibi duruyor, bi süre medikal tedavi ile devam edeceğim, umarım hepimiz çok olumlu sonuçlar alırız. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 05 Mayıs 2022, 02:03:06 »
 rica ederim ama minoxa basla bırak daha kotu yapabilir bunuda gozonuunde bulundurarak karar ver.

SiyahMezar

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 05 Mayıs 2022, 02:10:17 »
Umarım hayırlı sonuçlar alırsın kardeşim,takipteyiz..ilaçların kimde ne etki yapacağı belli olmuyor kimisinde mucizeler yaratabiliyor,kimi de 1 arpa boyu yol alınamıyor,umarım alınabilecek en güzel sonucu alırsın..medikal tedavi de alternatif bi seçenek olabilir, o ince saçları kalınlaşıp hacimlendirebilsen bile görünüme fark edilir katkı katar (bunu için 5mg biotin önerebilirim mümkünse solgar) lakin ben de tedavinin dökülmeye ve yaşına göre çok hafif kaldığını düşünüyorum,yani 'kullan anlamında asla demiyorum ama' saça ve yaşına ilk bakınca 'acaba dutasterid hergün alsa,minox,biotin,ketoral vs daha nice krem, vitamin ve gıda takviyeleriyle bu saçı orta seviye bi hale getirebilir mi?' diye düşündüm ki baktım sen yarılanma ömrü çok düşük olan günlük kullanımda bile  DHT seviyesinde dalgalanma veren finansı bile hergün almama planı yapmışsın..umarım düşündüğümüzün aksine zaman ve umut kaybı olmaz,az hatta 0 yan etki ile en harika sonucu alırsın kardeşim.
Hocam biotin solgar marka olan bu mu, nette bunu buldum, inşaAllah hepimiz en güzel sonucu alırız. Dht dalgalanması günlük hayatımı çok etkiler mi sizce.

SiyahMezar

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 05 Mayıs 2022, 02:16:27 »

Ya bir de ben şu an için bekarım, aslında kalıcı yan etki olmadığından yüzde yüz emin olabilsek her türlü ilacı kullanırım, çünkü geçici libido kaybı vs. şu an için önemli değil, zaten ben evlilik dışı bir ilişki yaşamamayı tercih ediyorum, ama Allah  korusun evlendikten sonra da yan etkiler devam ederse diye korkuyorum. O yüzden ilk bi kaç ay gidişatı takip etmek amacıyla hafif bir tedavi ile başlamayı tercih ettim. Ama biraz gelişim görürsem minox u günde 2 kereye çıakrtayım diyorum finası da yan etki olmazsa her gün alayım diyorum hocam, normalde ağrı kesici bile kullanmayan birisi olduğum için sanırım birazda psikolojik olarak ilaçlardan birazcık tereddüt ediyorum ama dediğim gibi gelişim görürsem en azından bu ikisini normal herkesin kullandığı ölçülere çıkartmayı planlıyorum ilerleyen süreçte.

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 05 Mayıs 2022, 02:20:12 »
Biotin o evet,pahalıdır da..ben zamanında (belki de gereksiz yere bilmiyorum) forumlarda bi doktorun önerisiyle günde 2 defa ondan atıyodum (proscar,minoxla tabi) kahve/kumral saçım kömür gibi kapkara oldu,kafamda tüy gibi duran saçlar kirpi gibi dimdik oldu 😃neyin etkisiydi bilmiorum sonra biotini bıraktım bi daha öyle olmadı saç,ben hep biotine bağladım onu..DHT konusunda bildiklerimiz forumlarda araştıran arkadaşlardan duyduklarımızdan ibaret ben net bişey diyemem ki etki-yanetki değişiyor herkeste malum.
  • Yaşınız 31

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 05 Mayıs 2022, 02:23:47 »
Tercih senin kardeşim,forumlarda başarı sağlayan arkadaşlar ve konuları var onları takip etmeni tavsiye ederim,umarım hayırlısı olur,doktor kontrolünde belirli periyotlarda enzim&hormon testleri yaptırmanı da tavsiye ederim,allah yardımcın olsun.
  • Yaşınız 31

Facebook Twitter Instagram