Gönderen Konu: Minoxil kullanmaya başladım saçımı kurtarabilir miyim  (Okunma sayısı 1271 defa)

stark55

• Jr. Member
  • **
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar dilerim.Benim saçlarım lise yillarimdan beri dökülüyor sadece son zamanlarda dökülme bayagi durdu diyebilirim şuanda 28 yaşındayım yani 15 yıl civarı dökülüyor. Şakaklarım iyice açılmaya başladı 2 yıl önce dermatologa gitmiştim kan tahlili yaptı genetik deyip minoxil Forte yazdı ben de o zaman yan etkisi olur korkusuyla almadım şimdi çevremde tanıyanlar da saçın açılmış tepkisi verince iyice dert oldu, kullanmaya başladım 4 gündür kullanıyorum. Şuan herhangi bir ters durum yok. Bir de lazer tarağı ile fototerapi uyguluyorum kendime masajla birlikte, yalnız masajı şöyle yapıyorum lazeri aktifleştirip tarak uçlarını saç derime yapıştırıyorum. Taraga kuvvet uygulayarak saç derimi oynatıyorum bence etkili bir yöntem hem saçlarımı da dokmemis oluyorum. Şimdi saçımın fotoğraflarını yükledim. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Saçlarımın durumu nedir?

Bu arada kullandıklarımı sıralarsak;
Minoxil sabah akşam 5 er fıs
Lazer tarağı ile masaj her gün 5 dk
Solgar biotin tablet 5mg
Saw Palmetto ve ısırgan ekstraktı
Ducray Anaphase Şampuan
Haftada 1 ketoral şampuan

Paradox0

• Full Member
  • Vergisi ödenmediği için kaldırılmıştır.
Ynt: Minoxil kullanmaya başladım saçımı kurtarabilir miyim
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2022, 14:44:15 »
15 yılda bu seviyeye geldiyse  agresif dökülme değil. Sizin yerinizde olsam sıklaştırma ekimi yaptırırım yada saçları kalınlaştırmak için malum ilaçları denerim, siz bilirsiniz.
•Xpecia (x2)
•Revita Şampuan
[Norwood : 1,5]

stark55

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2022, 15:50:48 »
15 yılda bu seviyeye geldiyse  agresif dökülme değil. Sizin yerinizde olsam sıklaştırma ekimi yaptırırım yada saçları kalınlaştırmak için malum ilaçları denerim, siz bilirsiniz.

O ilaçların yan etkisinden çekiniyorum açıkçası ama sıklaştırma ekimi aklımda. Belki ileriki süreçte ekim yaptırırım.
  • Yaşınız 29
Tedavim
Topikal Finas+Minox

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2022, 16:49:38 »
 tedavide biraz devam et sonuca gore hareket edersin
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

stark55

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2022, 23:23:18 »
tedavide biraz devam et sonuca gore hareket edersin

Bir de cildiye için randevu alacağım tekrar. Tekrar kan ölçümü yaptırmak istiyorum.
  • Yaşınız 29
Tedavim
Topikal Finas+Minox

Facebook Twitter Instagram