Gönderen Konu: Mide Bağırsak sorunu  (Okunma sayısı 1144 defa)

Ankaralı

• Sr. Member
Mide Bağırsak sorunu
« : 30 Nisan 2022, 02:59:15 »
Mide bağırsak sorunu olan var mıdır. Ne bileyim reflu gastrit  hrmoroid bağırsak gazı gibi vs sorunlar..
Bunun sormamın  sebebide bağırsak metabolizmanın %70 mi oluşturduğu söyleniyor. Saç dökülmesi ve kelleşmeyi  ile ilişkisi çokmuş vitaminler emilmesı vs vs. Gibi flora bozuk olunca saç dokulme ve kelleşme kişilerde meydana geliyormuş.
Aslında bende gastroözofagus problemi vardı midem hep yanar acıma eşime olur bişeyler yesem dokunurdu kafam yanardı özellikle patates kızartması acı turşu acıyıda çok yerdim fastfood da cok yerdim. Ha  hrmoroide var.. Bazen diyorum. Bundan dolayı ve stresten üstüne eklenince saç ondan mu döküldü garip bişey.. Dediklerine göre kan degeri +bağırsak sorunu varsa kelleşme yüksek miş çözemedim

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Ynt: Bağırsak
« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2022, 03:12:14 »
Kardeşim geçenlerde bir video gördüm.

Adam su yerine kola içiyormus bilmem kaç yıl boyunca.

Adamın saçı gayet gür.

Bizim saç folikullerimiz androjene hassas maalesef. Yani sabah akşam turp ye, brokoli kemir. Yine de sonuç pek fark etmez.

Ha bu fazla fastfood ve kötü beslenme süreci hızlandırır mı? Bence evet.

Çevresel faktörler de çok var hayatımızda. Stres olsun şehir hayatının karmaşası bilmem ne.

Bir söz vardır. "Dökülecek saç folikulde durmaz."
Bizzat benim sözüm. Yazalım kenara ilerde atasözü olur belki.

Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2022, 03:18:18 »
Hayatın sıradan bir süreci olan erkeklerde saç dökülmesi de bir hastalık hâline dönüştürülmek isteniyor. Çünkü saç dökülmesi tüm dünyada çok yaygın olarak rastlanan bir problem ve üstelik de ‘saçı olmayan, ama parası olan’ milyonlarca insan var yer yüzünde.

‘Saçın mı dökülüyor, doktora koş’

Erkeklerin bugüne kadar önemsemediği, hatta ‘maden olan dağda ot bitmez’ sözüyle iftihar bile ettiği kellik, ilaç şirketlerine göre erkeklerin üçte birinde panik ve duygusal bozukluklara yol açan, ruhsal dengeleri bozan ve hatta iş bulmalarını zorlaştıran çok ciddi bir hastalıkmış. Slogan da ‘Saçın mı dökülüyor, doktora koş’.
Uzman abi diyor ki ilaç sektörü bizi bir şeyden hasta ettirip ilaç kullanmanızı istiyor harbiden dogru. Bizim kide saç nerden denk gelip hayatımızın içine ettiyse bunalıma soktu vallahi

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2022, 03:21:01 »
Kardeşim geçenlerde bir video gördüm.

Adam su yerine kola içiyormus bilmem kaç yıl boyunca.

Adamın saçı gayet gür.

Bizim saç folikullerimiz androjene hassas maalesef. Yani sabah akşam turp ye, brokoli kemir. Yine de sonuç pek fark etmez.

Ha bu fazla fastfood ve kötü beslenme süreci hızlandırır mı? Bence evet.

Çevresel faktörler de çok var hayatımızda. Stres olsun şehir hayatının karmaşası bilmem ne.

Bir söz vardır. "Dökülecek saç folikulde durmaz."
Bizzat benim sözüm. Yazalım kenara ilerde atasözü olur belki.
Evet. Ya birde şöyle olay var mesela adamlar  yumurta ikizi birinde saç dökülüp kelleşmeyi var diğerinde ise yok. Bu nasıl oluyor.
Yani madem bilimsel olarak yaklaşıyoruz Normalde 2 sinde de olması gerekmez mi. Çok tuhaf.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #4 : 30 Nisan 2022, 03:29:15 »
Bu saç mevzusu derin dostum.

Mesela ince saçlı ve açıklığı çok olan biri ekim operasyonu geçiriyor, herkesin beklentisi belli bir seviyede oluyor ama bir bakıyorsun 120. günden 150. güne kadar saç uçmuş.

Diğeri de kalın ve kaliteli saçlı, açıklık az. Diyorsun "bu adam fırça olur" ama bakıyorsun pek iyi gelişme yok.

Farklı mesela vesselam.

Vaktimiz gitgide azalıyor. Belli bir zaman sonra dünya ile irtibatımiz tamamen kesilecek. Belki de şuan kefenimiz bir mağazada ama uğraştığımız şey kıl.

Ben kendime yediremiyorum böyle bir şeyle meşgul olduğum için.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 30 Nisan 2022, 03:50:54 »
Bu saç mevzusu derin dostum.

Mesela ince saçlı ve açıklığı çok olan biri ekim operasyonu geçiriyor, herkesin beklentisi belli bir seviyede oluyor ama bir bakıyorsun 120. günden 150. güne kadar saç uçmuş.

Diğeri de kalın ve kaliteli saçlı, açıklık az. Diyorsun "bu adam fırça olur" ama bakıyorsun pek iyi gelişme yok.

Farklı mesela vesselam.

Vaktimiz gitgide azalıyor. Belli bir zaman sonra dünya ile irtibatımiz tamamen kesilecek. Belki de şuan kefenimiz bir mağazada ama uğraştığımız şey kıl.

Ben kendime yediremiyorum böyle bir şeyle meşgul olduğum için.
Abi bende yediremiyorum kendime evet hayat akıp gidiyor. ama işte ne bileyim. Bu olay bendeki psikolojik sorun olarak şöyle değerlendiriyoum. Sanki önüme bir set çekilmiş zincire bağlanmış gibiyim.. Hani o zinciri kuracak gücüm fazlasıyla var  o seti aşacak gunun var am a birşey engel oluyor.
Çünkü  saha önce böyle degildim. Bu saç lö

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 30 Nisan 2022, 13:17:05 »
Evet. Ya birde şöyle olay var mesela adamlar  yumurta ikizi birinde saç dökülüp kelleşmeyi var diğerinde ise yok. Bu nasıl oluyor.
Yani madem bilimsel olarak yaklaşıyoruz Normalde 2 sinde de olması gerekmez mi. Çok tuhaf.

Yok öyle bir durum. Eger erkek tipi geçerim sac dökülmesinden bahşediyor isek tek yumurta ikizlerinin birinin keş diğerinin saçlı olması bilimsel olarak muhtemel degil. Ancak saç kıran egzama seboraik dermatit gibi bir sebeple sac kaybı olmuş ise bahsettiğin durum sozkonusu olabilir. Aksi taktirde verdiğin ornek yanlış. Velev ki böyle bir durum var istisnai bşr durummuşsunuz kesin.

Embriyonik büyüme sırasında eser miktarda mutasyonlar sokonusu okuyor ama bunun gebetik sac dökülmesine sebebiyet verme olasılığı çok çok düşük. Bu mutasyonlar genelde çok farklı çevresel faktörler ile birleşirse etkileri gözlemlenebilecek kadar küçük farklılıklar.

Tek yumurta ikizlerinin genel anlamda %99,9 oranın sac dökülme serüveni birbirine yakındır

Anchar

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 30 Nisan 2022, 14:25:43 »
Yok öyle bir durum. Eger erkek tipi geçerim sac dökülmesinden bahşediyor isek tek yumurta ikizlerinin birinin keş diğerinin saçlı olması bilimsel olarak muhtemel degil. Ancak saç kıran egzama seboraik dermatit gibi bir sebeple sac kaybı olmuş ise bahsettiğin durum sozkonusu olabilir. Aksi taktirde verdiğin ornek yanlış. Velev ki böyle bir durum var istisnai bşr durummuşsunuz kesin.

Embriyonik büyüme sırasında eser miktarda mutasyonlar sokonusu okuyor ama bunun gebetik sac dökülmesine sebebiyet verme olasılığı çok çok düşük. Bu mutasyonlar genelde çok farklı çevresel faktörler ile birleşirse etkileri gözlemlenebilecek kadar küçük farklılıklar.

Tek yumurta ikizlerinin genel anlamda %99,9 oranın sac dökülme serüveni birbirine yakındır

Yüzde 99,9 biraz abartılı olmuş ,çevresel faktörler ve yaşam tarzı değişiklikleri bu oranı en az yüzde 60 a indirgemiyorsa bende ne olayım  :D
  • Ekim Tarihi: 05.04.2001
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 24
  • Medikal Tedavi Xpecia,minoxil

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 30 Nisan 2022, 15:23:46 »
 doğudan gelenlerde eskiden gür saç vardı bakıyorum şimdi onlarında saçları dokulmş .ordaki akrabalarına bakmak lazım
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 30 Nisan 2022, 15:37:56 »
Yüzde 99,9 biraz abartılı olmuş ,çevresel faktörler ve yaşam tarzı değişiklikleri bu oranı en az yüzde 60 a indirgemiyorsa bende ne olayım  :D
Çevresel faktörler kasıt yaşam şartları ve stres  sınav olayları ölümler vs gibi degil mi. Evet etkisi çokımış.
Benim ikiz diye örnek verdiğim mesala türkiyede ezel dizisinde oynayan sarp Akkaya var.saçları şuan yok.. İkiz kardeşide kaya Akkaya da ise saç var bu nasıl oluyor enteresan. Ha aralarında kaç yaş  arası bilmiyorum elbet. Ancak şöyledir denebilir. Diyelim 4 yaş  var. Ozaman onunda 4 yıl içinde diger ikizine benzeyecek çıkarımı olabilir mi

barbaross

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 30 Nisan 2022, 17:13:05 »
Çevresel faktörler kasıt yaşam şartları ve stres  sınav olayları ölümler vs gibi degil mi. Evet etkisi çokımış.
Benim ikiz diye örnek verdiğim mesala türkiyede ezel dizisinde oynayan sarp Akkaya var.saçları şuan yok.. İkiz kardeşide kaya Akkaya da ise saç var bu nasıl oluyor enteresan. Ha aralarında kaç yaş  arası bilmiyorum elbet. Ancak şöyledir denebilir. Diyelim 4 yaş  var. Ozaman onunda 4 yıl içinde diger ikizine benzeyecek çıkarımı olabilir mi

Dostum kafan karıştı heralde  ikizler arasında nasıl yaş farkı olacak  ;D

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 30 Nisan 2022, 18:09:50 »

%0,1 lik oran zaten çevresel faktörler için verilmiş bir oran degil idi. Embriyonik dönemdeki mutasyonların etkisinden bahsettim.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 30 Nisan 2022, 18:19:57 »

Tam çorba olmuş:)
1- ikizler arasında yaş farkı olmaz
2- sarp ve kaya çift yumurta ikizi.. yani genetik benzerliği herhangi zamanda doğmuş olan 2 kardeş ile aynı.. tel farkı aynı zamanda doğmuş olması..

Bahsettiğimiz durum TEK YUMURTA ikizleri için geçerlidir.

Tek yumurta ikizinde, tek bir sperm tarafından döllenen yumurtada 1 adet zigot olusur . Bir şekilde bu zigot bölünür ve aynı DNA ya sahip 2 parça 1 yumurtanın içinde 2 zigot olarak devam eder serüvenine..

Çift yumurtada ise 2 ayrı sperm 2 ayrı yumurtayı döller.. 1 kız 1 erkek dahi olabilir.

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 02 Mayıs 2022, 00:57:45 »
2- sarp ve kaya çift yumurta ikizi.. yani genetik benzerliği herhangi zamanda doğmuş olan 2 kardeş ile aynı.. tel farkı aynı zamanda doğmuş olması..

Tek yumurta ikizinde, tek bir sperm tarafından döllenen yumurtada 1 adet zigot olusur . Bir şekilde bu zigot bölünür ve aynı DNA ya sahip 2 parça 1 yumurtanın içinde 2 zigot olarak devam eder serüvenine..

Çift yumurtada ise 2 ayrı sperm 2 ayrı yumurtayı döller.. 1 kız 1 erkek dahi olabilir.
/quote]
Hmm bunlar tek yumurta  ikizimi bilmiyorum.. Ana sarp ta,i ile kardeşi kayanın rejimine bakınca kaya da var sarıya ise onun gibi yok. Değişik :(

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 02 Mayıs 2022, 13:18:45 »

/quote]
Hmm bunlar tek yumurta  ikizimi bilmiyorum.. Ana sarp ta,i ile kardeşi kayanın rejimine bakınca kaya da var sarıya ise onun gibi yok. Değişik :(

Google translate mi kullanıyor sun?

Facebook Twitter Instagram