Gönderen Konu: 18 yaşında yoğun açıklık  (Okunma sayısı 7109 defa)

Schatzi34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
18 yaşında yoğun açıklık
« : 21 Nisan 2022, 01:35:56 »
Herkese merhaba. 18 yaşıma gireceğim 1 ay sonra ve yaşıylsrıma göre saçlarım vasat bir halde. Nerden başlasam bilemedim ama her şey 3 yıl önce felan başladı. Saçlarım dökülüyordu ama ben başlarda pek umursamadım. Korona patlak vermeden birkaç ay once saçlarımı 3 vurmustum tepemdeki hafif açıklığı ilk o zaman fark etmiştim. Baya moralim bozulmultu sonra korona araya girdi ve bende evde karantınada kaldığımız icin saçlarımı kazıyodum 1,5 yılda felan 10 a yakın kazımışımdır saçlarımı işte sarımsakdır zeytin yağı dır bunları kafamda kür olarak uyguladım pek bir faydasını göremedim . Dermatoloğa gidemedim çünki randevu vermediler birkaç kere bende vaz geçtim gitmekten.  Duş felan alırken her seferinde elime 20 30 tel gelir. Gün içindede döküldüğünü fark ediyorum ama artık psikolojik olarak gerçekten yıldım yani bu kadar erken yaşta bu kadar açıklık ben şimdiye kadar pek görmedim. Bende artık bir çözüm bulmak istiyordum sonra bu forum çıktı karşıma. Medikal tedavi almak istiyorum ama ne kullansam kararsızım. Benim yaşımda her dermatoloğa gidene minox yazıp gönderiyolar ondan da pek gidesim gelmedi ama gideceğim yakın bir zamanda . Babamın saçları ince telli hafif kıvırcık ama tepesi baya açık ama babamın saçları 24 25  yaşından sonra felan dökülmeye başlamış benim neden böyle bilemiyorum. Ama genetik diye düşünüyorum. 20 21 yaşlarımda bir ekim düşünüyorum o zamana kadar saçlarımı koruyup güçlendirmek istiyorum. Bana ne tür medikal tedaviler önerirsiniz. Fotoğrafları aşşağıya atıyorum yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler...

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 18 yaşında yoğun açıklık
« Yanıtla #1 : 21 Nisan 2022, 01:49:09 »
Vertex&şakak bakınca çok rahatlıkla genetik dökülme denebilir bu saça..benim de bu yaşlarda başlamıştı dökülme seni iyi anlıyorum ki şimdikiler gene minox öneriyo ben ilk doktora gittiğimde işe yaramaz bioxin serum önermişti gerizekalı doktor bi halta da yaramamıştı bilsek belki minoxla bi süre bloklardık 2-3 yıl sonra proscara geçerdik..öneriye gelince kardeşim genetik ama bi kan tahlili öneririm nolur nolmaz belki bi eksiklik olabilir ki yoksa bu işin çözümü finasterid ve yaşın bunun için çok erken bunu biliyorsun diye düşünüyorum..
  • Yaşınız 31

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 21 Nisan 2022, 01:51:53 »
 sitedeki genc arkadasların konularını oku.khomur  xthe  baskan123 nickli arkadasların.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2022, 01:57:21 »
Kardeşim yine de bir görünmen gerek. Kan değerlerine bir bakıt bakalım merak ettik hepimiz.

Seni çok iyi anlıyorum merak etme. Ben de 21 yaşındayım.

Finasterid için çok erken bence.
Eğer gerçekten AGA ise hele birkaç yıl sabreyle.
Saçları korumaya alıp ekim yaptırırsın.

Ama baktın sıkıntıdan önünü alamıyorsun, o vakit bir yerlere giderken Toppik kullanabilirsin. Ben hayatımda kullanmadım ama tavsiye ediyorlar, en azından psikolojin rahat olur.

Toksik insanlardan uzak dur.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Schatzi34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2022, 02:03:43 »
Fin için küçük olduğumun farkındayım . Doktora yakın bir zamanda gideceğim tek amacım sadece ekime kadar saçlarımı korumak ve biraz güçlendirmek istiyorum
  • Yaşınız 18

Schatzi34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2022, 02:07:53 »
sitedeki genc arkadasların konularını oku.khomur  xthe  baskan123 nickli arkadasların.
Konulara bakıcam hemen merak ettim bende teşekkürler
  • Yaşınız 18

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2022, 02:08:21 »
Fin için küçük olduğumun farkındayım . Doktora yakın bir zamanda gideceğim tek amacım sadece ekime kadar saçlarımı korumak ve biraz güçlendirmek istiyorum ( bide mesajlara nereden nasıl cevap verecemi bulamadım)
Alıntı yapacağın kişinin sağ üzerinde görünür "alıntı" butonu.

Finasterid elersek Saw Palmetto, Kabak çekirdeği içi gibi doğal şeyler var. Xpecia da önerebilirler ama bilemiyorum.

Daha tecrübeli ve bilgili forumdaşları da bekliyorum.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Schatzi34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2022, 02:15:44 »
Alıntı yapacağın kişinin sağ üzerinde görünür "alıntı" butonu.

Finasterid elersek Saw Palmetto, Kabak çekirdeği içi gibi doğal şeyler var. Xpecia da önerebilirler ama bilemiyorum.

Daha tecrübeli ve bilgili forumdaşları da bekliyorum.
Tamamdır şimdi çözdüm sağolasın

Bilmiyorum ama kesinlikle bir doktora gideceğim ilk fırsatta.
Önerilerin için çok saol dikkete alıyorum araştıracağım bende.
  • Yaşınız 18

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #8 : 21 Nisan 2022, 02:16:50 »
Dht baskılanacaksa finasterid de aynı, saw palmetto da. Teknik olarak aynı yan etkileri görmek olağandır. Baya agresif dökülmeniz genç yaşta başlamış. Bence minoksidil doktora danışılarak kullanılabilinir. İncelmiş saçlara minoksidil iyi geliyor. Eğer iyi bir minoksidil alıcısı iseniz bir süre devam edip üstüne belki ileri de ekim yaptırırsınız. Kendi haline bırakırsanız saçları muhtemelen hızlı bir şekilde kel kalırsınız. Kısa kestirerek şakak açıklıklarını zaten kamufle edebilirsiniz öne doğru tarayarak saçları. Biotin de canlandırmak için saçlarınızı düşünebilirsiniz.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Schatzi34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 21 Nisan 2022, 02:25:54 »
Dht baskılanacaksa finasterid de aynı, saw palmetto da. Teknik olarak aynı yan etkileri görmek olağandır. Baya agresif dökülmeniz genç yaşta başlamış. Bence minoksidil doktora danışılarak kullanılabilinir. İncelmiş saçlara minoksidil iyi geliyor. Eğer iyi bir minoksidil alıcısı iseniz bir süre devam edip üstüne belki ileri de ekim yaptırırsınız. Kendi haline bırakırsanız saçları muhtemelen hızlı bir şekilde kel kalırsınız. Kısa kestirerek şakak açıklıklarını zaten kamufle edebilirsiniz öne doğru tarayarak saçları. Biotin de canlandırmak için saçlarınızı düşünebilirsiniz.
Şimdiye kadar minoksidil türü frlan hiçbir şey kullanmadım ama minoxsidil kullanıp bırakınca saçlar daha kötü oluyor diyenleri gördüm ondan çekindim baya bi yoksa bir ara kullanmayı düşündüm. Saç kesimim genelde 5 numara dan biraz uzun o civarlarda  yaparım üstleri, yanlarda zaten amerikan . Biotini de duymuştum ama pek işe yaramadığını söyleyenler var bilmşyorum denemeden göremeyiz. Yorumun için teşekkürler
  • Yaşınız 18

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 21 Nisan 2022, 02:28:24 »
Fin için küçük olduğumun farkındayım . Doktora yakın bir zamanda gideceğim tek amacım sadece ekime kadar saçlarımı korumak ve biraz güçlendirmek istiyorum
Ekimi düşünmekten ziyade saçları korumak öncelik olmalı çünkü erken yaşta saç kayıpları ilerleyen süreçte ne yazık ki artarak devam ediyor,3 yıl önce-sonra arasında büyük fark olabiliyor bu da yaptığın tüm ekim planlarını boşa çıkarıyor,aslında bizler bu yaşlarda saç dökülmesi başlayanlar olarak hiçbişey yapmasak nw6 olacağız diyerek tedavi&ekim planları tasarlamalıyız hep kafada ve tercihlerde bi nebze mütevazi olmalıyız..ben 21 yaşında ilk ekim kararı aldım ama sonra bunları düşünerek (ki o dönem finasterid-dutasterid korktuğum için) vazgeçtim eğer o gün yaptırsaydım kafa önleri bi dolu bi boş olurdu tuhaf olurdu ha şimdi çok mu iyi değil tabi ama en azından başarısız bi işe para harcamamış oldum,hayal kırıklığı ollmadı, hem donörüm harcanmadı o da küçük bi teselli işte şimdi.saç dökülmesini bir şekilde 3-4 yıl istikrarlı şekilde kesmeden asla ekime girmemeni tavsiye ederim
  • Yaşınız 31

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 21 Nisan 2022, 02:29:50 »
 değerlere bakarlar eksik varsa tamamlarlar.masaj dermoller ve sorunlu bolgelere biraz kullanmak sartıyla minoxidil ekleyebilirsin zamanla saçını resimlerle takip edersin
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Schatzi34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 21 Nisan 2022, 02:35:37 »
değerlere bakarlar eksik varsa tamamlarlar.masaj dermoller ve sorunlu bolgelere biraz kullanmak sartıyla minoxidil ekleyebilirsin zamanla saçını resimlerle takip edersin
Dermaroller ı kaç mm tavsiye edersiniz.  Dermaroller kullandıktan sonra mı minox sıkmalıyım yoksa öncesinde mi. Birde ne tür masaj uygulamam lazım. Çok soru sordum fakat pek bir bilgiye sahip değilim biraz da forumu araştırmam lazım :) yorumunuz için teşekkürler.
  • Yaşınız 18

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #13 : 21 Nisan 2022, 02:36:49 »
Şimdiye kadar minoksidil türü frlan hiçbir şey kullanmadım ama minoxsidil kullanıp bırakınca saçlar daha kötü oluyor diyenleri gördüm ondan çekindim baya bi yoksa bir ara kullanmayı düşündüm. Saç kesimim genelde 5 numara dan biraz uzun o civarlarda  yaparım üstleri, yanlarda zaten amerikan . Biotini de duymuştum ama pek işe yaramadığını söyleyenler var bilmşyorum denemeden göremeyiz. Yorumun için teşekkürler

Siz eğer önlem almazsanız saçlarınız dökülecek. Yani döngü riskini bence almalısınız. Finasterid kullanacak yaşta olsanız tamam diyeceğim ama en azından fda onaylı farklı bir takviyeyi doktora da görünüp danışarak kullanabilirsiniz. Biotin işe yarar saçları canlandırır. Genetik dökülmeyi durdurmaz ama. Saçlarınızda cansız onun için yazdım. Xpecia diyeceğim de onu da nereye kadar kullanacaksınız. Böbreklere zararı olur. Biotin idrarda gidiyor en azından. Yine yazıyorum kendi haline bırakırsanız saçlarınızı kel kalırsınız. Genç yaşta agresif bir dökülme yaşıyorsunuz maalesef. Amacınız şuan için varolan saçlarınızı korumak olmalı.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 21 Nisan 2022, 02:38:13 »
 rica ederim 1likte var 0.5 likte falan filan uzun saç kısa saça goreydi şimdi unuttum arkadaslar yazar.once eksik değerlerin varsa tamamla ondan sonra dermoller minoxidil kullanımını arastırırsın .değerler eksikse minox işe yaramaz.oncesi surup gozenekleri açıp ilacı surebilirsin.yada dermolleri bağımsız uyguluyor galiba genc arkadaslar onların programlarına gore hareket edersin

Facebook Twitter Instagram