Merhaba Arkadaslar oncelikle forumdaki herkese tesekkur ederim, cok guzel bir platform ve sac ekimi ile alakali cogu seyi buradan ogrendim.
27 yasindayim, yaklasik 7-8 yildir saclarim dokuluyor ozellikle on taraftan. Son 2 yildir dokulmem cok artti ve ciddi anlamda on tarafimda kellik olustu, tahminim NW3-4 arasi bir yerdeydi. Babam ve abim NW6 zaten tamamen genetik.
Forumdaki arastirmalarim sonucu Ahmet Tosun hair clinic ile karsilastim.
Ahmet bey ve ekibi gercekten inanilmaz ilgili ve sicakkanlilar. Ekim oncesi detayli bilgilendirme yaptilar. Graft olarak 5100 graft toplandi, 4500 on kisma , 500-600 gibi bir rakam da vertexe siklastirma olarak uygulandi.
Ahmet Bey dokulme patternimden dolayi ve genetik etkilerden oturu arka tarafta ve vertexde acilmanin devam edicegini soyledi. Muhtemelen 2-3 yil icerisinde vertex’e ikinci bir ekimin gerekecigini soyledi. Bu sürenin benim kullandigim urunlere ve finasteride kullanip kullanmama gore degisebilecigini soyledi.
Ekimim sorunsuz gecti, ilk 3 gun yikamaya klinige gittim.
Ilk 3 gun alnimda ve ensemde ciddi odem olusmustu ancak 4. Gunden sonra odem azaldi. Simdilik sadece donor bolgemde agri ve kasinti var.
Medikal olarak suan sadece aspirin ve antibiyotik aliyorum. Vitamin kullanmaya 20. Gunden sonra baslamami onerdiler, minoxidil onermediler. Biotin ve vitamin D kullanmayi dusunuyorum.
Propecia olarak da arastirmalarim sonucu 0.5 mg hatta 0.25 mg’in bile DHT yi ciddi anlamda baskiladigini gordum. Bu sebeple 0.5 mg kullanmayi dusunuyorum en azindan 6 ay ila
1 yil arasi yan etki gormez isem. Fikirlerinizi ve onerilerinizi bekliyorum.