Anket

Kabul Ederim
22 (62.9%)
Kabul Etmem
13 (37.1%)

Toplam Oy Verenler: 35

Gönderen Konu: Kel kalmak mı, parmağından olmak mı?  (Okunma sayısı 2365 defa)

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Ynt: Kel kalmak mı, parmağından olmak mı?
« Yanıtla #31 : 20 Nisan 2022, 11:22:51 »
Kesinlikle. Aslında çoğumuz birçok şey feda ettik bile. Hem de saç çıkacağı garanti edilmeden. Örneğin bu forumda günlerimizi harcadık. Minoksil, haplar, ekim vs bir ton para feda ettik.
Harcadığımız paralarla yoksul bir aileyi mutlu edebilirdik, bir çocuğu okutabilirdik. Sma hastaları için bağışta bulunabilirdik.
Okuyamayan yoksul çocuğu , sma hastası çocuğu saçlarımız için feda ettik bile.
Aynen öyle.

Toz pembe bir Polyanna dünyasında yaşasak bu soruya ben de tepki verirdim. Ama hayat bu.

Fark etmiyoruz ama verdiğimiz her bir kararın içinde bir şeyi diğerine tercih ve herhangi bir şekilde fedakarlık var.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #32 : 20 Nisan 2022, 11:26:28 »
Yani gidip en uçtan örnek vermenin manası yok bence.

Bir şeyler feda edilecekse küçük şeyler de olabilir?

"Mesela yeni alınan ayakkabınız mı yoksa gür saçlar mı?" gibi.

Şurada bence çelişiyor onizuka ve senin dediğin

Madem fedakarlık etmeye gerek yok. Her ikisi de oluyor. E dostum o vakit saç ektirmeye belli bir bütçe ayırdın zaten. O bütçeye şöyle bakmanı istiyorum. Hayatından belli günler sırf o saç için harcandı. Yani onu ektirebilecek para için harcandı.

Şöyle deseydik ya kliniğe, "Ya başkan şimdi sen bana paranı ver saç ekelim diyorsun. Ben hayata bir kere geliyorum. İkisini de istiyorum. Bir şeyler feda etmeye gerek yok."

Sadece denilen şeyleri somutlaştırıyorum.

Virtuoz sen de aynı şekilde. Regrow işlemi için belli bir bütçe ayırıyorsun sonuç olarak. E abi sal gitsin o zaman madem fedakarlık yapmayacağız, hayata bir kere geliyoruz ve seçim yapmak zorunda değiliz, neden harcadığın paralara yeni bir şeyler almak yerine saçların için harcıyorsun ki. Zaman da cabası.

Yani diyorsunuz ya "Tırnağımı feda etmem." diye
Kendi içinde ultra çelişki var ondan bahsediyorum.

Ben aslında tartışmaya dahil olmıycaktım.Konu hakkında bir yorumum zaten vardı.Sizin yorumlarınızı okuyunca birde ben soriyim dedim.Senin verdiğin örneğe gelirsem maddiyat ile bir insanın uzvundan vazgeçmesi aynı şey değil ki.Kendin için birşeyler yapıcaksan illa bedeninden kayıp olması gerekmez.Sen kaybettiğin bedeni yerine ne yaparsan yap koyamıycaksın.Paran bile satın alamıycak.Bu fedakarlık değil ki halk dilinde aptallık(sözüm kimseye hakaret değil.Psikolojiyi vurgulamak) Neden bunu yapiyim? Normalde de vaktini çalışarak harcıyorsun değil mi? Ekstrem bir durum yok.Ücret karşılığında kendin için birşey yapıcaksın.Parayı niçin kazanırız? Ev geçindirmek, hayat kalitemizi yükseltmek ve kendimize harcamak.Saç ektirmek herhangi bir lükse girmiyor ki feda ettim diyebiliyim.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #33 : 20 Nisan 2022, 11:49:09 »
Ben aslında tartışmaya dahil olmıycaktım.Konu hakkında bir yorumum zaten vardı.Sizin yorumlarınızı okuyunca birde ben soriyim dedim.Senin verdiğin örneğe gelirsem maddiyat ile bir insanın uzvundan vazgeçmesi aynı şey değil ki.Kendin için birşeyler yapıcaksan illa bedeninden kayıp olması gerekmez.Sen kaybettiğin bedeni yerine ne yaparsan yap koyamıycaksın.Paran bile satın alamıycak.Bu fedakarlık değil ki halk dilinde aptallık(sözüm kimseye hakaret değil.Psikolojiyi vurgulamak) Neden bunu yapiyim? Normalde de vaktini çalışarak harcıyorsun değil mi? Ekstrem bir durum yok.Ücret karşılığında kendin için birşey yapıcaksın.Parayı niçin kazanırız? Ev geçindirmek, hayat kalitemizi yükseltmek ve kendimize harcamak.Saç ektirmek herhangi bir lükse girmiyor ki feda ettim diyebiliyim.
Ben bu duruma katılmıyorum. Ektirme ücretini kazanmak için vücut sonuçta yıpranıyor. Her türlü bedenden ve sağlıktan feragat var.

Yani "bir saç kirpiginin teli mi yoksa gür saçlar mı?" cevabına gerçekten "Ben vücudumun herhangi bir uzvunu feda edemem" diyorsun fakat saç için gerek araştırma olarak gerek forum içinde zaman harcıyor gözlerini yoruyorsun. Bu kadar çaba harcadığın şeyi sana bir tercih edilesi şey ile seçim yapman isteniyor ve sen buna "Ben feragat etmek istemiyorum." diyorsun.

Yani diyecek kelimem yok.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 20 Nisan 2022, 12:29:20 »
Ben bu duruma katılmıyorum. Ektirme ücretini kazanmak için vücut sonuçta yıpranıyor. Her türlü bedenden ve sağlıktan feragat var.

Yani "bir saç kirpiginin teli mi yoksa gür saçlar mı?" cevabına gerçekten "Ben vücudumun herhangi bir uzvunu feda edemem" diyorsun fakat saç için gerek araştırma olarak gerek forum içinde zaman harcıyor gözlerini yoruyorsun. Bu kadar çaba harcadığın şeyi sana bir tercih edilesi şey ile seçim yapman isteniyor ve sen buna "Ben feragat etmek istemiyorum." diyorsun.

Yani diyecek kelimem yok.

Vücud her daim birşeylerin peşinden koşturdukça yıpranıcak.Saç problemin yok ama belki araba almak için ev almak için çabalıyorsun.Zaten sürekli bir hedef var.Durduğun yerden atağa kalmıyorsun ki dediğin doğru olsun.

Bak farkındaysanız örnekleri git gide küçültüp basitleştirmeye çalışıyorsunuz.Bunun nedeni kendinizi olayın gerçekliğine aktaramamanızdan oluyor.Tek böbrekte işlevsel niçin o vakit böbrek karşılığı saç takasından bahsedilmiyor.Misal böbreğinizi durduk yere verirmiydiniz? Hemde o kadar böbreğe ihtiyaç hasta varken.Sizinki ayranım dökülmesin meselesine giriyor.Saç için araştırma yapmam benim için keyifli oluyor.Çünkü yeni bilgiler öğreniyorum ve insanlara faydalı olabilmek mutlu ediyor.Bunu kendinimi geliştirmek olarak görüyorum.Her bilgi toplamada araştırma yapmak gerekiyor.Kendime zaman harcamak veya zamanımı ne şekilde değerlendirmek kişinin kendi tercihi.Zamanında insanlar 7/24 buluş yapmaya uğraşırdı.Gözlerden bahsediyorsunuz sanırsınız ki kimse ders çalışmıyor, kitap okumuyor, tv izlemiyor, oyun oynamıyor ya araba kullanırken bile gözlerin zaten yoruluyor.Verdiğiniz örnekler ekstrem birşey ifade etmiyor ki sürekli bunun üzerine yoğunlaşıyorsunuz.Çaba harcımanın uzuvu kaybetmekle ne alakası olabilir? Bu şeye benziyor yüklü miktarda parayamı ihtiyacın var? Evet.O zaman çalıştığın yerde parmağını makinaya kaptır çok tazminat alırsın.Güzel fikir hemen yapmalıyım.Böyle bir mantık olabilir mi?

Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #35 : 20 Nisan 2022, 12:54:48 »
Vücud her daim birşeylerin peşinden koşturdukça yıpranıcak.Saç problemin yok ama belki araba almak için ev almak için çabalıyorsun.Zaten sürekli bir hedef var.Durduğun yerden atağa kalmıyorsun ki dediğin doğru olsun.

Bak farkındaysanız örnekleri git gide küçültüp basitleştirmeye çalışıyorsunuz.Bunun nedeni kendinizi olayın gerçekliğine aktaramamanızdan oluyor.Tek böbrekte işlevsel niçin o vakit böbrek karşılığı saç takasından bahsedilmiyor.Misal böbreğinizi durduk yere verirmiydiniz? Hemde o kadar böbreğe ihtiyaç hasta varken.Sizinki ayranım dökülmesin meselesine giriyor.Saç için araştırma yapmam benim için keyifli oluyor.Çünkü yeni bilgiler öğreniyorum ve insanlara faydalı olabilmek mutlu ediyor.Bunu kendinimi geliştirmek olarak görüyorum.Her bilgi toplamada araştırma yapmak gerekiyor.Kendime zaman harcamak veya zamanımı ne şekilde değerlendirmek kişinin kendi tercihi.Zamanında insanlar 7/24 buluş yapmaya uğraşırdı.Gözlerden bahsediyorsunuz sanırsınız ki kimse ders çalışmıyor, kitap okumuyor, tv izlemiyor, oyun oynamıyor ya araba kullanırken bile gözlerin zaten yoruluyor.Verdiğiniz örnekler ekstrem birşey ifade etmiyor ki sürekli bunun üzerine yoğunlaşıyorsunuz.Çaba harcımanın uzuvu kaybetmekle ne alakası olabilir? Bu şeye benziyor yüklü miktarda parayamı ihtiyacın var? Evet.O zaman çalıştığın yerde parmağını makinaya kaptır çok tazminat alırsın.Güzel fikir hemen yapmalıyım.Böyle bir mantık olabilir mi?
Dediğin şeylerle benim iddia ettiğim şeyler o kadar farklı ki...

Okuyucu okuyup kime hak veriyorsa kendi tercihine bırakalım.

titanic5

• Hero Member
« Yanıtla #36 : 20 Nisan 2022, 15:56:42 »
Anlamsız bir konu

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #37 : 20 Nisan 2022, 17:32:12 »
 öteki tarafta saçlı saçsız bakmıyorlar yazıcaktım saçsızlık beni tövbe isyanada sureklemişti.ALLAH afetsin.şunuda diyebiliriz pozitif ornek olur bir luks  arabamı saçmı falan filan.fda onaylı 2 ilaç değilde 5 10 ilaç olsa  yada donor alan sınırsız olsa  yada bir su gibi bişi bulsalar gece doksen sabah orman kafa kalksan hiç tartışılmazı bu konular
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #38 : 20 Nisan 2022, 23:01:30 »
Arkadaşlar ben saç ekimi için yaptığım tedavilerde sağlığımı feda ettiğimi düşünmüyorum. Defalarca yazdım zaten hayatımı en ufak olumsuz etkilediği anda tedavileri kesip saçlarımın dökülmesini kabullenirim diye. Sabaha karşı okuduğumu anlasam da yazarken belki tam olarak kendimi düzgün ifade edememiş olabilirim. Yani sloocer üstad belki o konu da haklıdır ancak benim söylemek istediğim kurduğumuz kurgu da bari hayat toz pembe olsun. Zaten olabilirliği yok bu durumun. Yani sonucu negatif olmasın düşüncelerin. Para harcamak fedakarlık ise o zaman her gün bir fedakarlık yapıyoruz zaten. Saç ekimini açıkcası kendimizi iyi hissetmek adına yapıyoruz. Yani ekim yaptıran herkes zaten saç dökülmesini takıntı yapıyordur, kimse canım sıkıldı saç ektireyim demez. Psikolojik olarak iyi hissetmek adına yapıldığı bir gerçek. Hepimiz biliyoruz saç dökülmesinde insanların verdikleri reaksiyonu zaten benzer problemleri hepimiz yaşadığımız için burada bir ortak nokta da bulaşabiliyoruz. Benim kısacası anlatmak istediğim ne şiş yansın ne kebap keşke hiç saçlarımız dökülmeseydi bir kaybımız olmadan en azından böyle bir sorunla karşılaşmazdık. Ben de genç yaşta saç dökülmesi başladığı için ne kadar can sıkıcı bir psikoloji olduğu iyi biliyorum. Şuan saçlı olsamda şakaklarım 15 - 16 yaşlarında açılmaya başladı. O dönem gerçekten ciddi problem yapıyordum bu durumu. Keşke hiç böyle sıkıntılar yaşamasaydım ve forum da kimse de yaşamasaydı. Fedakarlıklar yapılmasaydı :). En azından kurduğum hayalin böyle toz pembe olmasını tercih ederim. Parmağımın gitmesini değil.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 21 Nisan 2022, 00:18:01 »
Arkadaşlar ben saç ekimi için yaptığım tedavilerde sağlığımı feda ettiğimi düşünmüyorum. Defalarca yazdım zaten hayatımı en ufak olumsuz etkilediği anda tedavileri kesip saçlarımın dökülmesini kabullenirim diye. Sabaha karşı okuduğumu anlasam da yazarken belki tam olarak kendimi düzgün ifade edememiş olabilirim. Yani sloocer üstad belki o konu da haklıdır ancak benim söylemek istediğim kurduğumuz kurgu da bari hayat toz pembe olsun. Zaten olabilirliği yok bu durumun. Yani sonucu negatif olmasın düşüncelerin. Para harcamak fedakarlık ise o zaman her gün bir fedakarlık yapıyoruz zaten. Saç ekimini açıkcası kendimizi iyi hissetmek adına yapıyoruz. Yani ekim yaptıran herkes zaten saç dökülmesini takıntı yapıyordur, kimse canım sıkıldı saç ektireyim demez. Psikolojik olarak iyi hissetmek adına yapıldığı bir gerçek. Hepimiz biliyoruz saç dökülmesinde insanların verdikleri reaksiyonu zaten benzer problemleri hepimiz yaşadığımız için burada bir ortak nokta da bulaşabiliyoruz. Benim kısacası anlatmak istediğim ne şiş yansın ne kebap keşke hiç saçlarımız dökülmeseydi bir kaybımız olmadan en azından böyle bir sorunla karşılaşmazdık. Ben de genç yaşta saç dökülmesi başladığı için ne kadar can sıkıcı bir psikoloji olduğu iyi biliyorum. Şuan saçlı olsamda şakaklarım 15 - 16 yaşlarında açılmaya başladı. O dönem gerçekten ciddi problem yapıyordum bu durumu. Keşke hiç böyle sıkıntılar yaşamasaydım ve forum da kimse de yaşamasaydı. Fedakarlıklar yapılmasaydı :). En azından kurduğum hayalin böyle toz pembe olmasını tercih ederim. Parmağımın gitmesini değil.
Ne demek istediğini anlıyorum. Karamsarlık asla bana göre değil ve nefret ederim. "Erkek tipi dökülmeyse kaçışınız yok beyler" gibi bir yorum görünce sinir olurum mesela. Ama bu paylaşımı farklı bir amaçla yaptım. İnsanlar saç sorununu ne düzeyde kafaya takıyor? Forumun genel kitlesi vücudundan bir uzuv verecek kadar istekli mi saça karşı? Bunu araştırmam için feda gerektiren bir durum ortaya koymam gerekiyordu ve öyle yaptım.
Bu arada ayak serçe parmağımı feda ederek aslan yeleme kavuşmayı seçerdim. Bu bir psikolojik sorunsa da bizi bu hale getiren toplum yapısının sorunudur. Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki dış görünüş çok şey.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #40 : 21 Nisan 2022, 00:23:12 »
 oyle bir zamanda yasıyoruzki dıs gorunus çok onemli demişsin eskidende 30 yıl oncede onemliydi ama artık çok daha fazla onem kazandı.paran tipin varsa itibarın oluyor eskisi gibi ahlak falan kimsenin taktığı yok sahsen bende hatunda once ar sonra guzellik sonra huy ararım.devir çok değişti hersey çıkara dayalı
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #41 : 22 Nisan 2022, 02:52:29 »
Çogu kişi eder elbette. Hatta bir konu daha vardı 1 milyon tl mi saç mı diye.. Çogu  kişi saç dedi.
Burda sakal mı saç mı diye 2 secenek bıraksak herkes saç der... Sakal olmasa ne olacak. Saç önemli iletişim aracı vasıtası

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #42 : 22 Nisan 2022, 03:31:55 »
 bende sakalkıran çıktı sallamadım bile hemde herkes sakal alanın çok estetik kalemle çizilmiş gibi diyordu.sakalda acayip yakışır bana herkes bırak diyordu saça gecmesin diye dra gittimn sunu bunu verdi iyileşmedi.saçada gecmedi sonra seneler sonra kendi kendine çoğu geri geldi.halen sakal bırakmıom.saç çok baska

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #43 : 27 Nisan 2022, 13:31:13 »
bende sakalkıran çıktı sallamadım bile hemde herkes sakal alanın çok estetik kalemle çizilmiş gibi diyordu.sakalda acayip yakışır bana herkes bırak diyordu saça gecmesin diye dra gittimn sunu bunu verdi iyileşmedi.saçada gecmedi sonra seneler sonra kendi kendine çoğu geri geldi.halen sakal bırakmıom.saç çok baska
Abi bir insan Köse olsa yani sakalsız adama Köse derler. Bu bir sorun mı evet bir erkek için sorun. Ama çok büyük bir sorun değil baby face derler.. Ama şu kafada saç olmadıgı zaman iş çok büyük sıkıntı heleki genç yaşta. Tabiki saç her yaşta  ölene kadar güzel yanide.. Mesele ben 60yaşonda olsam ve saçım böyle olsa hiç dert etmem. Neden şöyle düşünüyorum emekli olmuşum ölüm yaklaşmış yaş yerini bulmuş yaşlılığa adım atmışım torun torba sahibi olmuşum. Dert olmaz yani. Hoş yine dediğim gibi 70 te olsa i insan saçlı olmak her zaman güzel ama

murattarum

• Hero Member
« Yanıtla #44 : 27 Nisan 2022, 17:33:55 »
Kel kalmakmi finansla kendini dhtsiz terbiye etmekmi.?
Dr.Muttalip keser saç ekimi
Saç ekimi forum
Saç ekimi sonuçları

Facebook Twitter Instagram