Ben bu duruma katılmıyorum. Ektirme ücretini kazanmak için vücut sonuçta yıpranıyor. Her türlü bedenden ve sağlıktan feragat var.
Yani "bir saç kirpiginin teli mi yoksa gür saçlar mı?" cevabına gerçekten "Ben vücudumun herhangi bir uzvunu feda edemem" diyorsun fakat saç için gerek araştırma olarak gerek forum içinde zaman harcıyor gözlerini yoruyorsun. Bu kadar çaba harcadığın şeyi sana bir tercih edilesi şey ile seçim yapman isteniyor ve sen buna "Ben feragat etmek istemiyorum." diyorsun.
Yani diyecek kelimem yok.
Vücud her daim birşeylerin peşinden koşturdukça yıpranıcak.Saç problemin yok ama belki araba almak için ev almak için çabalıyorsun.Zaten sürekli bir hedef var.Durduğun yerden atağa kalmıyorsun ki dediğin doğru olsun.
Bak farkındaysanız örnekleri git gide küçültüp basitleştirmeye çalışıyorsunuz.Bunun nedeni kendinizi olayın gerçekliğine aktaramamanızdan oluyor.Tek böbrekte işlevsel niçin o vakit böbrek karşılığı saç takasından bahsedilmiyor.Misal böbreğinizi durduk yere verirmiydiniz? Hemde o kadar böbreğe ihtiyaç hasta varken.Sizinki ayranım dökülmesin meselesine giriyor.Saç için araştırma yapmam benim için keyifli oluyor.Çünkü yeni bilgiler öğreniyorum ve insanlara faydalı olabilmek mutlu ediyor.Bunu kendinimi geliştirmek olarak görüyorum.Her bilgi toplamada araştırma yapmak gerekiyor.Kendime zaman harcamak veya zamanımı ne şekilde değerlendirmek kişinin kendi tercihi.Zamanında insanlar 7/24 buluş yapmaya uğraşırdı.Gözlerden bahsediyorsunuz sanırsınız ki kimse ders çalışmıyor, kitap okumuyor, tv izlemiyor, oyun oynamıyor ya araba kullanırken bile gözlerin zaten yoruluyor.Verdiğiniz örnekler ekstrem birşey ifade etmiyor ki sürekli bunun üzerine yoğunlaşıyorsunuz.Çaba harcımanın uzuvu kaybetmekle ne alakası olabilir? Bu şeye benziyor yüklü miktarda parayamı ihtiyacın var? Evet.O zaman çalıştığın yerde parmağını makinaya kaptır çok tazminat alırsın.Güzel fikir hemen yapmalıyım.Böyle bir mantık olabilir mi?