Anket

Kabul Ederim
22 (62.9%)
Kabul Etmem
13 (37.1%)

Toplam Oy Verenler: 35

Gönderen Konu: Kel kalmak mı, parmağından olmak mı?  (Okunma sayısı 2363 defa)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Ynt: Kel kalmak mı, parmağından olmak mı?
« Yanıtla #15 : 20 Nisan 2022, 01:58:10 »
Bu anketin amacı insanların saçı ne kadar önemsemesinin belirlenmesi ve ötesi aslında.
Elbette hayatta her şey yolunda gitmiyor, ben de hiç tanımak istemezdim Finasterid'i ama olan oluyor.
Dolayısıyla bu tür anketler bence toplum psikolojisi adına yararlı bile sayılabilir.
Çünkü insanlar kendi kafasındaki düşüncelerin veya fedakarlıkların başkasının da yapabileceğini fark ediyor.

Realist bir bakış açısıyla, NW7 olmak yerine ayak parmağımdan bir tanesini feda ederdim.
Bunu söylemekte bir psikolojik sorunum olduğunu da düşünmüyorum dostum.
Çünkü görüyoruz ki hayat dediğin gibi toz pembe değil. Full gri.
E bu griliğe seçim katarak azıcık renk katıyoruz hepsi bu gibi.

Hayat bu kadar pembe olmadığını kabul ediyorsanız ayak parmakları yerine kendi gözle görünen bir parmağınızı tercih ederek bir seçimde bulunun. Tercihte seçici olursanız dediğiniz toplumsal farkındalık ortaya çıkmaz. Bu yapılan karmadır, yani eğer kayıp düşünülüyorsa bu fedakarlık seviyesinde olmalı o zaman. Eğer gerçekten hayat standartına etki edecek bir uzuvu saça tercih eden birisi varsa da bu ne yazık ki kabul edilmese de psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki olmayacak bir olay zaten bu tür anket tarzında sorular bence yok yere kafa yormaya gerek yok. Düşünce de bitseydi bu iş ben mesela ben kusursuz bir görüntüye sahip olmak isterdim. Neden bir parmağımı feda edeyim ki! :).
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 20 Nisan 2022, 02:02:52 »
 piskolojik sorunları kotu algılamayın.bazen zekanın gostergesi olabiliyorlar.deli ile dahi çok yakındır.bizdeki kelliği hatunlardaki şişmanlıkla eşdeğer buluyorum.güzel ama tek parmağı olmayan birinimi tercih ederdik parmakları tam ama şişman birinimi?
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 20 Nisan 2022, 02:32:33 »
Hocam tercihi siz yönlendiriyor olursanız zaten kimse kusurlu bir tercih yapmaz. O zaman bende tercih belirteyim doğmamış bir çocuğunuzu mu kaybetmek isterdiniz, yoksa saçlı olmak mı? Tercihler insanların belirleyeceği doğrultu da olursa tabii ki sonuç sizin istediğiniz doğrultu da ilerler. Bende diyorum ki neden sonucunda hep bir fedakarlık olmak zorunda. Keşke fedakarlık yapmadan herkes istediği sorunsuz hayatı yaşayabilse. Dediğim gibi hayat zaten kısa ve zor. Psikolojik bozukluk herkeste olabilir. Zaten psikolojisi bozuk olan birisi deli de değildir. Öyle bir imada da bulunmadım ben zaten.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #18 : 20 Nisan 2022, 04:40:05 »
Hayat bu kadar pembe olmadığını kabul ediyorsanız ayak parmakları yerine kendi gözle görünen bir parmağınızı tercih ederek bir seçimde bulunun. Tercihte seçici olursanız dediğiniz toplumsal farkındalık ortaya çıkmaz. Bu yapılan karmadır, yani eğer kayıp düşünülüyorsa bu fedakarlık seviyesinde olmalı o zaman. Eğer gerçekten hayat standartına etki edecek bir uzuvu saça tercih eden birisi varsa da bu ne yazık ki kabul edilmese de psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki olmayacak bir olay zaten bu tür anket tarzında sorular bence yok yere kafa yormaya gerek yok. Düşünce de bitseydi bu iş ben mesela ben kusursuz bir görüntüye sahip olmak isterdim. Neden bir parmağımı feda edeyim ki! :).
Peki, anlıyorum.

O vakit şu soruya herhangi bir cevap vermek de kişinin psikolojik sıkıntı çektiğine işarettir.

"Anneni mi daha çok seviyorsun yoksa babanı mı?"

Sonuç olarak hayat standartını istese de istemese de etkiliyor. Bu seçeneklerden birini seçmek diğerinin bir tık daha değersiz olduğuna işaret olacak sonuç olarak.

Çocuk da şöyle dese, "Ya kardeşim bu nasıl soru? Ben ikisini de aynı ve sınırsız sevebilme imkanım varken (burayı dikkatli okuyalım) neden birini diğerine tercih edeyim?"

Bu cevap kabul edilemez bence.

Veya şöyle düşünelim. En kısa ve net yol.

Bir işkenceci bizi karşısına almış. Bizlere bir soru yöneltiyor. Diyor ki: "Ya dişlerinin hepsini sökeceğim, ya da dilini koparacağım. Hangisi?"

Ona desek, "Ya kardeşim bir şeyleri feda etmeye lüzum yok. Her şeyin en iyisini güzelini yaşamak varken karma fedakarlığa ne gerek var? Bu soruyu sormadın kabul ediyorum."

Dediği cevabın bir etkisi olmaz çünkü gerçekler öyle değil. Toz pembe değil derken bunu kastediyorum.

Küçük bir distopya kurulmuş bu anket ile.
Büyük mânalar çıkarılabilir mi tartışılabilir bence.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 20 Nisan 2022, 04:49:01 »
Bence soruyu soran arkadaşın, Değil ayak parmağını “orta bacağını” feda etmek uğruna ısrarla ilaç kullananlardan daha az psikolloga ihtiyacı var. “Her seçiş bir vazgeçiştir “ dolayısı ile eger tercih hakkınız olsa neyden vazgeçerdiniz saçlı olma seçiminize karşılık “ diye sormuş.

Durumu iyi olmayan 3.000 TL için kılı kırk yararken imkanı olan 12.000€ u gözünü kırpmadan feda ediyor. Feda edilen Para kişinin gelir durumu ile alakalı olduğu İçin kişinin bu konudaki takıntısını diğerleri ile kıyaslama şansımız olmuyor hali ile. Konu sahibi de bu soruyu sorarak aslında mutlak bir değer olan (maddiyattan bağımsız) “hangi uzuvumuzu feda edebilirdiniz “ sorusuyla kıyaslayabilir hale getirmeye çalışıyor takıntınızın büyüklüğünü.
Gereksiz bir soru olabilir ama bir noktada bu durumu ne kadar problem ettiğinizi anlayabilmek kıyaslanabilir hale getirmek   Anlamında mantıklıda bir soru.
Bu arada takıntı yapan biri için 4 parmakla yasamak “kel “ yasamaktan çok daha az psikolojik travmaya yol açacak bir sorun. Yaşam standartınızı hemen hemen hiç bir şekilde değiştireceğini düşünmüyorum.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #20 : 20 Nisan 2022, 05:08:47 »
Şunun cevabını verecek birisini arıyorum.

Mesela maddi olarak beş kuruş para etmeyen bir toka düşünelim. Fakat o kişiye bu vefat eden eşinden kalmış. E manevi olarak değeri paha biçilemez.
Diyelim ki o toka kayboldu.

Bir grup insan da bu adamı gördü ve şöyle dedi,
"Ya abi adam psikolojisini bozmuş, bir tokaya bu kadar ağlanacak bir durum yok. Baksana adam tokayi bulmak için nelerden fedakarlık ediyor. Çok saçma."

Şöyle deriz değil mi? "Ya kardeşim hayat onun hayatı, maneviyatı büyükse Romayı da yıkar Barcelona'yı da sırf o tokayı bulmak için. Bizlik bir durum yok. Giren çıkan da yok. Bırak yapsın istediğini. Adama şimdi gitsek 'sen manyaksın' desek bir faydası olmayacak. Sadece moralini daha çok bozacak belki. Salalım adamı zaten derdi başından aşkın."

Bu noktaya kadar aynı kafadayız diye düşünüyorum.

Fakat iş saç veya başka bir uzvun kaybedilmesine gelince farklılaşma söz konusu.

Adam açıkça gözünü karartmış. Finasterid de kullanıyor, Dutasterid de. Üstüne Minoxu da sek içiyor olsun. Tercih yaparken de hep saç ile alakalı şıkları seçsin.

Gidip bu adamı tehlikeye karşı uyarır çekiliriz. Hakaret etmeye veya başka şeylerle ithama gerek yok. Hoş, yapsak bile karşıdaki adam gözünü hiçbir şey görmüyor.

İşte bu adam için de saçı tıpkı o toka kadar önemli.

Sabaha kadar tartışmak bir fayda getirmeyecektir. O kararını vermiştir bir kere.

Bu yazıyı kimseye karşı söylemiyorum. Yanlış anlaşılmasın. İçimde duyduğum bir rahatsızlığı dile getirdim.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 20 Nisan 2022, 07:07:56 »
Bende o yüzden diyorum böyle kıyaslamalar bence olmamalı. Sonuç olarak kullanılan ilaç ile yan etki görme ihtimali ile bir uzuvu kaybetmek arasında ben ciddi fark görüyorum. Saça hepimiz önem veriyoruz ama bu saplantılar bence bir çoğumuzda sadece saç ile alakalı değil. Dış görüntüsüne önem veren insanlar da pek tabi saçlarından vazgeçmek istemez. Yani kısacası her insan da az veya çok basit saplantılar olabilir. Ama bu dozuna göre bence bu psikolojik sorunlara yol açacaktır. Bu yüzden bende diyorum ki madem bir hedefe varılmak isteniyor neden illa ki bunu bir kayıpla düşünerek yapıyoruz. İlla ki sonunda bir karma olmak zorunda mı? Bu soruya "evet" ya da "hayır" demek  istatiksel olarak (forum içi hariç) bir sonuç belirtmez. Saç ekimi yaptırmak zaten başlı başına zahmettir. Bunu göze almak kolay değil. Dökülme potansiyeli bir çoğumuzda yüksek iken verilebilecek ciddi kararlardan biridir. Herkes bu konu da farklı düşünebilir ama ben böyle bir düşüncenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Amaç gözlem yapmaksa bence araştıralacak evren için bu forum dahi çok yetersiz. Sonuçta araştırılan veya gözlemlenen saç dökülmesi yaşayanların psikolojik durumu. Anlamak 3 - 5 kişinin yorumuna kalmaz. Tabi evren bu forumdan ibaret tutulmuyorsa. Fantazi amaçlı açılan bir başlık ise dediğim gibi bir uzuv kaybetmek yerine keşke hiç dökülmeyen saçlarım olmasını isterdim. Sonuçta bir hayal kuruyorum. Hayal dünyam da özgürüm :).

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 20 Nisan 2022, 07:20:15 »
Bende o yüzden diyorum böyle kıyaslamalar bence olmamalı. Sonuç olarak kullanılan ilaç ile yan etki görme ihtimali ile bir uzuvu kaybetmek arasında ben ciddi fark görüyorum. Saça hepimiz önem veriyoruz ama bu saplantılar bence bir çoğumuzda sadece saç ile alakalı değil. Dış görüntüsüne önem veren insanlar da pek tabi saçlarından vazgeçmek istemez. Yani kısacası her insan da az veya çok basit saplantılar olabilir. Ama bu dozuna göre bence bu psikolojik sorunlara yol açacaktır. Bu yüzden bende diyorum ki madem bir hedefe varılmak isteniyor neden illa ki bunu bir kayıpla düşünerek yapıyoruz. İlla ki sonunda bir karma olmak zorunda mı? Bu soruya "evet" ya da "hayır" demek  istatiksel olarak (forum içi hariç) bir sonuç belirtmez. Saç ekimi yaptırmak zaten başlı başına zahmettir. Bunu göze almak kolay değil. Dökülme potansiyeli bir çoğumuzda yüksek iken verilebilecek ciddi kararlardan biridir. Herkes bu konu da farklı düşünebilir ama ben böyle bir düşüncenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Amaç gözlem yapmaksa bence araştıralacak evren için bu forum dahi çok yetersiz. Sonuçta araştırılan veya gözlemlenen saç dökülmesi yaşayanların psikolojik durumu. Anlamak 3 - 5 kişinin yorumuna kalmaz. Tabi evren bu forumdan ibaret tutulmuyorsa. Fantazi amaçlı açılan bir başlık ise dediğim gibi bir uzuv kaybetmek yerine keşke hiç dökülmeyen saçlarım olmasını isterdim. Sonuçta bir hayal kuruyorum. Hayal dünyam da özgürüm :).

Sen olayı yanlış anlamışssın.. zaten bütün olay kurgu.. kimse “parmağı kesip kafaya ekince sac çıkıyormuş yaptıralım mı” demiyor.
Sac kaybının sizi ne kadar etkilediğini kıyaslamak İçin sac İçin neleri feda edersiniz olarak görmek lazım konuyu.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 20 Nisan 2022, 07:37:46 »
Sen olayı yanlış anlamışssın.. zaten bütün olay kurgu.. kimse “parmağı kesip kafaya ekince sac çıkıyormuş yaptıralım mı” demiyor.
Sac kaybının sizi ne kadar etkilediğini kıyaslamak İçin sac İçin neleri feda edersiniz olarak görmek lazım konuyu.

Tamam işte üstad bende diyorum neden illa ki sonunda bir fedakarlık oluyor. Bu tarz konuları görünce forum da sürekli bir karşılık ekleniyor. Zaten herkesin saçını önemsediği bir gerçek. Bu yüzden ekim yaptırıyoruz. Aslında saç ekimi şuan alternatifsiz olduğu için modern bir işlem gibi görünse de aslında çok problemli bir işlem. Estetik için ve sonucunun da kesin olmaması ile bilirlikte binlerde kafa da açılan delik! :)

Yani ben böyle konular açılırken hep karşılığında bir olumsuzluk gördüğüm için diyorum yani ucunda illa ki karşılık olmasın. Zaten hayatta yeteri kadar negatif sorunlarla yüzleşiyoruz bari kendi düşündüğümüz bir kurgu pozitif olsun ve sonu mutlu sonla bitsin :). Bu forum da zaman geçiren herkesin saçlarını çok önemsedi su götürmez bir gerçek zaten. Ama şahsen ben saçım için değil parmağımı, tırnağımı bile feda etmezdim.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #24 : 20 Nisan 2022, 10:48:44 »
Peki hocam saygı duyuyorum.

İki medeni insan olarak seviyeyi düşürmeden tartışmak güzeldi.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 20 Nisan 2022, 10:54:55 »
O zaman gerçekci bir varsayım üzerinde duralım.Saçınız olucak ama penisiniz olmıycak.Kabul edermiydiniz? Sonuçta penis yoksa saç problemide kalkacak.Bunun içinde uzvunuzu feda edermiydiniz? Fakat hiç biriniz şuan penisini feda etmedi.Madem ki parmak karşılığında saç vaad ediliyor, şuan isterseniz penis yerine saçı alabilirsiniz.Bunu niçin yapamıyor kimse? Uzva göre muamele yapılıyorsa @onizuka haklı o zaman.Hadi diyelim ki anlaşmayı kabul ettiniz eee gene @onizuka haklı.Bu seferde diycez ki adama bak cinsel organına karşılık saçı tercih etmiş.Delirmiş olmalı.Bu da psikolojinizin bozukluğunu kanıtlıyor.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 20 Nisan 2022, 10:57:05 »
O zaman gerçekci bir varsayım üzerinde duralım.Saçınız olucak ama penisiniz olmıycak.Kabul edermiydiniz? Sonuçta penis yoksa saç problemide kalkacak.Bunun içinde uzvunuzu feda edermiydiniz? Fakat hiç biriniz şuan penisini feda etmedi.Madem ki parmak karşılığında saç vaad ediliyor, şuan isterseniz penis yerine saçı alabilirsiniz.Bunu niçin yapamıyor kimse? Uzva göre muamele yapılıyorsa @onizuka haklı o zaman.Hadi diyelim ki anlaşmayı kabul ettiniz eee gene @onizuka haklı.Bu seferde diycez ki adama bak cinsel organına karşılık saçı tercih etmiş.Delirmiş olmalı.Bu da psikolojinizin bozukluğunu kanıtlıyor.
Cinsel organ ile parmak aynı değil. Ayak serçe parmağı sana hayatından hiçbir şey kaybettirmez ancak cinsel organı kaybetmek üreme, cinsellik gibi birçok fonksiyonunu yok eder.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 20 Nisan 2022, 11:04:23 »
Cinsel organ ile parmak aynı değil. Ayak serçe parmağı sana hayatından hiçbir şey kaybettirmez ancak cinsel organı kaybetmek üreme, cinsellik gibi birçok fonksiyonunu yok eder.

Yukarda konuşunlara söyledim.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #28 : 20 Nisan 2022, 11:09:27 »
Yani gidip en uçtan örnek vermenin manası yok bence.

Farz-ı misal adam kabul etti dediğin teklifi. Gidip bu adama "Sen şöylesin, sen busun, sen şusun." demenin manası yok. Adam için açıkça o daha önemli abi ne yaparsak yapalım adam vazgeçmiyor. Yukarıda belirttiğim şeyi lütfen dikkatli oku. Toka konulu olanı.

Bir şeyler feda edilecekse küçük şeyler de olabilir?

"Mesela yeni alınan ayakkabınız mı yoksa gür saçlar mı?" gibi.

Şurada bence çelişiyor onizuka ve senin dediğin

Madem fedakarlık etmeye gerek yok. Her ikisi de oluyor. E dostum o vakit saç ektirmeye belli bir bütçe ayırdın zaten. O bütçeye şöyle bakmanı istiyorum. Hayatından belli günler sırf o saç için harcandı. Yani onu ektirebilecek para için harcandı.

Şöyle deseydik ya kliniğe, "Ya başkan şimdi sen bana paranı ver saç ekelim diyorsun. Ben hayata bir kere geliyorum. İkisini de istiyorum. Bir şeyler feda etmeye gerek yok."

Sadece denilen şeyleri somutlaştırıyorum.

Virtuoz sen de aynı şekilde. Regrow işlemi için belli bir bütçe ayırıyorsun sonuç olarak. E abi sal gitsin o zaman madem fedakarlık yapmayacağız, hayata bir kere geliyoruz ve seçim yapmak zorunda değiliz, neden harcadığın paralara yeni bir şeyler almak yerine saçların için harcıyorsun ki. Zaman da cabası.

Yani diyorsunuz ya "Tırnağımı feda etmem." diye
Kendi içinde ultra çelişki var ondan bahsediyorum.
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2022, 11:15:49 Gönderen: zweig »

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 20 Nisan 2022, 11:19:34 »
Yani gidip en uçtan örnek vermenin manası yok bence.

Farz-ı misal adam kabul etti dediğin teklifi. Gidip bu adama "Sen şöylesin, sen busun, sen şusun." demenin manası yok. Adam için açıkça o daha önemli abi ne yaparsak yapalım adam vazgeçmiyor. Yukarıda belirttiğim şeyi lütfen dikkatli oku. Toka konulu olanı.

Bir şeyler feda edilecekse küçük şeyler de olabilir?

"Mesela yeni alınan ayakkabınız mı yoksa gür saçlar mı?" gibi.

Şurada bence çelişiyor onizuka ve senin dediğin

Madem fedakarlık etmeye gerek yok. Her ikisi de oluyor. E dostum o vakit saç ektirmeye belli bir bütçe ayırdın zaten. O bütçeye şöyle bakmanı istiyorum. Hayatından belli günler sırf o saç için harcandı. Yani onu ektirebilecek para için harcandı.

Şöyle deseydik ya kliniğe, "Ya başkan şimdi sen bana paranı ver saç ekelim diyorsun. Ben hayata bir kere geliyorum. İkisini de istiyorum. Bir şeyler feda etmeye gerek yok."

Sadece denilen şeyleri somutlaştırıyorum.

Virtuoz sen de aynı şekilde. Regrow işlemi için belli bir bütçe ayırıyorsun sonuç olarak. E abi sal gitsin o zaman madem fedakarlık yapmayacağız, hayata bir kere geliyoruz ve seçim yapmak zorunda değiliz, neden harcadığın paralara yeni bir şeyler almak yerine saçların için harcıyorsun ki. Zaman da cabası.

Yani diyorsunuz ya "Tırnağımı feda etmem." diye
Kendi içinde ultra çelişki var ondan bahsediyorum.
Kesinlikle. Aslında çoğumuz birçok şey feda ettik bile. Hem de saç çıkacağı garanti edilmeden. Örneğin bu forumda günlerimizi harcadık. Minoksil, haplar, ekim vs bir ton para feda ettik.
Harcadığımız paralarla yoksul bir aileyi mutlu edebilirdik, bir çocuğu okutabilirdik. Sma hastaları için bağışta bulunabilirdik.
Okuyamayan yoksul çocuğu , sma hastası çocuğu saçlarımız için feda ettik bile.

Facebook Twitter Instagram