O insanların stresle mücadelesini iyi yapabildiklerini düşünüyorum.Evet, çok acılar çekmiş olabilir.Fakat stresi nedenli kafaya taktığıyla alakalı bir durum.Gördüğümüz örneklerin bir analizi çıkartılmalı.Bu insanların saçları genetik olarak strese dayanaklı olabilir veyahut zaten dökülme problemi yaşamayacak kişiler olabilir.Nasıl ki saçları DHT'ye duyarlı olmayan insanlar ne yaparlarsa yapsınlar saçları dökülmez, gene aynı şekilde stres kaynaklıda dökülmeyebilir.Aynı şekilde bazı insanların saçları dökülsede saçları sık olduğu için bunu uzaktan anlayamıyorsun.Bu bünye ile alakalı bir durum.Misal Arda Kural'ın saçları sıkıntılı hayat öncesinde fena değilken stres sonrası saçlarında büyük kayıplar yaşamış.Süreklilik gösteren kronik stres problemi ya da ani şok yaratan stresler kişinin saçlarını kaybetmesine yol açıyor.Stresten kendimizi ne kadar uzak tutarsak, ne kadar çabuk atlatırsak süreçte o kadar kendini çabuk toparlıyor.Ama inhibe edilen gas6 geri döndürelemeyecek seviyeye gelebiliyor.
Abi onların Stresle mücadeleyi iyi yaptığını düşünüyordçsun ama yanlış ben çok konuştum o tür insanlarla evini ailesini kaybeden kaza geçirip sakat kalan vs. Adamların her günü full stres. Yada diyeceksin onlarda dht etki etmiyor bilemeyiz..
Saçı dökülen insan daha çok strese giriyor daha dogrusu dökülme degil kel olmak daha stres yapıyor.
Bak benim konumu okursan 3 yıl önce sımsıkı olsn saç acıldı ruhsal psikolojik bunalıma soktu halada öyleyim. Baba amca dede saçlı hep dayıda açıklık var oda yaş geregi
Peki bu neden oldu. Babam öldü para kaybettim işsiz kaldım vs vs saç dökülünce hayattan soğudum işe bile gidemez oldum. Şimdi bu arda kuralın ki gibi kronik stres mi bilemiyorum