Gönderen Konu: Ön çizgi için başarı oranı en yüksek tedavi?  (Okunma sayısı 3230 defa)

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ön çizgi için başarı oranı en yüksek tedavi?
« Yanıtla #30 : 23 Nisan 2022, 18:33:01 »
3 ay sonu sonucu verir
İnş iyi sonuçları bekliyorum,peki bu androcur,ru,spino,diane vs (adını doğru mu yazdım bilmiyorum öyle şeylerdi) ilaçların minoxa yada şampuana katılması ya da proscar+avodart ortak kullanımı hakkında ne düşünürsün? Bi forumda birisi fin+dut ortak kullanımıyla daha hızlı sonuç oluyor demişti,bi de minoxun içine dut atma olayı nasıl olur acaba? Bide extra şampuan eklenmeli mi acaba tedaviye?

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 23 Nisan 2022, 19:18:19 »
İnş iyi sonuçları bekliyorum,peki bu androcur,ru,spino,diane vs (adını doğru mu yazdım bilmiyorum öyle şeylerdi) ilaçların minoxa yada şampuana katılması ya da proscar+avodart ortak kullanımı hakkında ne düşünürsün? Bi forumda birisi fin+dut ortak kullanımıyla daha hızlı sonuç oluyor demişti,bi de minoxun içine dut atma olayı nasıl olur acaba? Bide extra şampuan eklenmeli mi acaba tedaviye?
Şampuana eklemenin fayda edeceğini sanmıyorum. Saçında çok az bir süre beklemiş olacak. Minoksile eklemeni tavsiye ederim. Bahsettiğin ilaçlar hem Testo hem de DHT baskılıyor. Saç için faydalı kesinlikle.

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 23 Nisan 2022, 19:25:42 »
Minoxile tam olarak hangisini eklemeliyim? Ne ilaçları bunlar hiç bi fikrim yok öyle okuya okuya kulaktan dolma aklımda kaldı,yan etkisi olur mu? Kaç tane eklenmeli? Yani bu işten iyi anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.Forumda en yenilerden biri benim pek ciddi bilgim yok minox,finasterid,dutasterid harici ilaçlar hakkında..hatta tedavim profilde yazıyor güçlendirmek için tavsiyesi olan yazabilir zahmet olmazsa tabi
  • Yaşınız 31

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #33 : 23 Nisan 2022, 20:29:25 »
sampuana gerek yok.temizlesin yeter.minoxun içine bişiler katma konusu ikilemdir.sen bilirsin.ekleyebilirsin
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 23 Nisan 2022, 20:38:20 »
Minoxile tam olarak hangisini eklemeliyim? Ne ilaçları bunlar hiç bi fikrim yok öyle okuya okuya kulaktan dolma aklımda kaldı,yan etkisi olur mu? Kaç tane eklenmeli? Yani bu işten iyi anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.Forumda en yenilerden biri benim pek ciddi bilgim yok minox,finasterid,dutasterid harici ilaçlar hakkında..hatta tedavim profilde yazıyor güçlendirmek için tavsiyesi olan yazabilir zahmet olmazsa tabi
Diane 35 androjen baskılar, biraz da östrojen arttırır.
Spirolakton sadece androjen baskılar.
Progynova ve Estrofem östrojen arttırır.
Androcur daha fazla androjen baskılar fakat diğerlerine göre daha risklidir, trans ilacıdır. Topikal olarak bile kullanılmaması gerekiyor.
Bunları oral kullanmak erkeği kadınlaştırır, üreme fonksiyonlarına zarar verir. Heteroseksüel ve cisgender ( normal cinsiyetli) bir erkek asla oral kullanmamalıdır.
Topikal olarak kana çok az miktarda karıştığı için yan etki şikayeti çok fazla yok Sac doktorum adlı forum sitesinde bu tarz hapları karıştırıp kullanan kişiler ve deneyimleri var göz atabilirsiniz. Örneğin miracle losyon adı verilen bir karışım var. Diane+Spirolaktonu saç toniği ile karıştırıp çözerek kafalarına sürüyorlar
Minoksile karıştırarak çözmek mümkün müdür bilmiyorum. Bazı eczacılar suda bile çözünebileceğini söylüyor. Küçük miktarda minoksil ve Spirolakton karıştırmayı denemiştim. Çantamın içinde çok iğrenç bir koku yaptığı için deneyemeden atmak zorunda kaldım. Karışıma kokuyu baskılayacak doğal şeyler eklemek gerekiyor yoksa saça sürmek imkansız.
Bunları topikal olarak kullanıp olumlu sonuç alan da var almayan da var. Forumları karıştırman gerekiyor. Düzgün uygulanırsa teorik olarak işe yaramalı. Çünkü finasteride dutasteride gibi ilaçlar bile kafa derisinde DHT 'yi %100 baskılayamıyor. Ayrıca Testosteron arttırdığı söyleniyor. Testosteron da DHT kadar olmasa da saça zararlı bir hormon ve bunu baskılayan hapları topikal olarak kullanmak fayda sağlamalı. Östrojenin de kelliğe karşı faydalı olduğu söylenir. Öyle ki hormon tedavisi gören trans kadınların saçlarında çok iyi gelişmeler gözlemleniyor.

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 23 Nisan 2022, 21:35:50 »
Yardımlarınız için teşekkürler,okuyunca gözüm bayağı korktu kısa bi diğer forumda araştırma da yaptım zaten kullanım zor gibi minox kullanıyoruz zaten onu araya sokabileceğimiz bi zaman da yok gibi hem emilimdeki dozaj ayarlama,minoxla kullanım sıkıntı gözüküyor,hayırlısı şimdilik böyle devam uzun dönemde belki küçük bi şans verilebilir ama min+dut kadar güçlü de gözükmüyor sanki oral almayınca..teşekkürler arkadaşlar..peki oral kullanımım hariç minoxun içine de proscar ya da avodart atmamı tavsiye eder misiniz? Extra bi katkı sağlar mı?
  • Yaşınız 31

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 23 Nisan 2022, 21:47:00 »
Yardımlarınız için teşekkürler,okuyunca gözüm bayağı korktu kısa bi diğer forumda araştırma da yaptım zaten kullanım zor gibi minox kullanıyoruz zaten onu araya sokabileceğimiz bi zaman da yok gibi hem emilimdeki dozaj ayarlama,minoxla kullanım sıkıntı gözüküyor,hayırlısı şimdilik böyle devam uzun dönemde belki küçük bi şans verilebilir ama min+dut kadar güçlü de gözükmüyor sanki oral almayınca..teşekkürler arkadaşlar..peki oral kullanımım hariç minoxun içine de proscar ya da avodart atmamı tavsiye eder misiniz? Extra bi katkı sağlar mı?
İşe yarayacağını düşünüyorum.

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #37 : 23 Nisan 2022, 23:26:48 »
Kaç tane atmalı peki sizce 1 minoxil kutusuna proscarı? Bi de lonitel isimli minoxile denk geldim nette,oral minoxil olarak geçiyor,bu ilaç nasıl dersiniz,bana aşırı pratik geldi,günde 2 hapı at tamam,çok basit çok zahmetsiz,ömür boyu kolayca uygulanabilir,bunu nerdentemin edebiliriz eczanede bulunur mu,kullanan var mı acaba?
  • Yaşınız 31

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 23 Nisan 2022, 23:46:08 »
Kaç tane atmalı peki sizce 1 minoxil kutusuna proscarı? Bi de lonitel isimli minoxile denk geldim nette,oral minoxil olarak geçiyor,bu ilaç nasıl dersiniz,bana aşırı pratik geldi,günde 2 hapı at tamam,çok basit çok zahmetsiz,ömür boyu kolayca uygulanabilir,bunu nerdentemin edebiliriz eczanede bulunur mu,kullanan var mı acaba?
10-15 tane atabilirsin, biraz da göz kararı. Hap ezici alıp ezerek dökmek lazım iyice çözülsün diye.
O ilaç Türkiye piyasasında yok diye biliyorum. Vücudun her tarafında kıl çıkarma ve kalp damar sağlığıyla ilgili yan etkilere sebep olduğunu duymuştum.

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #39 : 24 Nisan 2022, 12:05:44 »
Ne kadar süredir dut kullaniyosunuz bilmiyorum ama 1sene kadar mevcut tedavinizi devam ettirip sonuca gore yeni ilaclar ekleyin. Bu ilaclar siradan ilaclar degiller milyon yillik beraber calisan hormonlari baskiliyoruz. Ne kadar sade bi tedavi olursa okadar iyi bizim icin. Oral dut kullaniminda topikal fin kullanmak cok mantikli degil bence zaten kanda baskiliyoruz dhtyi. Oral min icin de cok saglikli degil diyolar carpinti falan yapiyomus zaten ilk basta tansiyon ilaci olarak piyasaya cikmis minoxil. Bide on cizgi icin iyi tedavilerden biri dermaroller sonrasi min kullanmak bence. Hergun oncizgiye 0.5mm dermaroller sonrasi min surerseniz iyi sonuc alabilirsiniz bence.
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 27 Nisan 2022, 12:23:36 »
Minoxil ve ön bölge deri soyulması normal midir? Kafamın ön tarafı minoxil sürdüğüm yerler resmen böyle deri kat kat soyulmuş gibi elimle sürterek alıyorum(kısmen ince ince kazıyorum da denebilir) resmen deriyi,bu tip soyulma normal midir? Fayda yahut zararı var mıdır? Görüntü olarak normal duruyor ama elini sürtünce böyle pullu pullu sert kuru deri var
  • Yaşınız 31

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #41 : 27 Nisan 2022, 16:56:53 »
 tahriş yapabilir normal tahriş kremi vardı adını unuttum.ama serborik dermatit yaparsa o zor .gec geciyor saçta dokuyor.serborik dermatit belirtilerini arastır
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 27 Nisan 2022, 17:48:07 »
tahriş yapabilir normal tahriş kremi vardı adını unuttum.ama serborik dermatit yaparsa o zor .gec geciyor saçta dokuyor.serborik dermatit belirtilerini arastır
Yok seboreyi araştırdım öyle bişey değil şükür,deri tahrişi gibi bişey böyle göz çapağı olur ya hani sabah kalkınca öyle deri geliyor parmakla kazıyınca kepek kepek yani ve deri çok kuru resmen o bölgede sürekli soyuluyo gibi,çok rahatsız edici değil hani zararı var mı kafaya ve saça o yüzden sordum yoksa yağ 0 a indi kafada o avantaj.hatta ilk günler bikaç yerde böyle kırmızı kırmızı noktalar vardı bikaç tane artık yok oluyorlar git gide alkol tahriş etti başta sanırım,bilmiyorum bi müdahalede bulunulmalı mı günde 1 gece minox uyguluyorum zaten başta böyle olur mu gidişata bakmalı mı bilemedim
  • Yaşınız 31

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #43 : 27 Nisan 2022, 19:33:37 »
 minoxun tahriş kreminin adını unuttum hatırlayan varsa yazar

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 28 Nisan 2022, 15:28:59 »
minoxun tahriş kreminin adını unuttum hatırlayan varsa yazar
Eğer tedaviye zararı yoksa çokta önemli değil çok rahatsız edici bişey değil ama böyle tedaviye zararı olcaksa kullanayım,çok fazla kuru deri ve minox kullanınca yakıyor tabi doğal olarak ilk sıkışkarda,saç dökmüyor zaten saç pek olmayan ön bölge ve şakaklarda kullanıyorum minoxu
  • Yaşınız 31

Facebook Twitter Instagram