Minoxile tam olarak hangisini eklemeliyim? Ne ilaçları bunlar hiç bi fikrim yok öyle okuya okuya kulaktan dolma aklımda kaldı,yan etkisi olur mu? Kaç tane eklenmeli? Yani bu işten iyi anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.Forumda en yenilerden biri benim pek ciddi bilgim yok minox,finasterid,dutasterid harici ilaçlar hakkında..hatta tedavim profilde yazıyor güçlendirmek için tavsiyesi olan yazabilir zahmet olmazsa tabi
Diane 35 androjen baskılar, biraz da östrojen arttırır.
Spirolakton sadece androjen baskılar.
Progynova ve Estrofem östrojen arttırır.
Androcur daha fazla androjen baskılar fakat diğerlerine göre daha risklidir, trans ilacıdır. Topikal olarak bile kullanılmaması gerekiyor.
Bunları oral kullanmak erkeği kadınlaştırır, üreme fonksiyonlarına zarar verir. Heteroseksüel ve cisgender ( normal cinsiyetli) bir erkek asla oral kullanmamalıdır.
Topikal olarak kana çok az miktarda karıştığı için yan etki şikayeti çok fazla yok Sac doktorum adlı forum sitesinde bu tarz hapları karıştırıp kullanan kişiler ve deneyimleri var göz atabilirsiniz. Örneğin miracle losyon adı verilen bir karışım var. Diane+Spirolaktonu saç toniği ile karıştırıp çözerek kafalarına sürüyorlar
Minoksile karıştırarak çözmek mümkün müdür bilmiyorum. Bazı eczacılar suda bile çözünebileceğini söylüyor. Küçük miktarda minoksil ve Spirolakton karıştırmayı denemiştim. Çantamın içinde çok iğrenç bir koku yaptığı için deneyemeden atmak zorunda kaldım. Karışıma kokuyu baskılayacak doğal şeyler eklemek gerekiyor yoksa saça sürmek imkansız.
Bunları topikal olarak kullanıp olumlu sonuç alan da var almayan da var. Forumları karıştırman gerekiyor. Düzgün uygulanırsa teorik olarak işe yaramalı. Çünkü finasteride dutasteride gibi ilaçlar bile kafa derisinde DHT 'yi %100 baskılayamıyor. Ayrıca Testosteron arttırdığı söyleniyor. Testosteron da DHT kadar olmasa da saça zararlı bir hormon ve bunu baskılayan hapları topikal olarak kullanmak fayda sağlamalı. Östrojenin de kelliğe karşı faydalı olduğu söylenir. Öyle ki hormon tedavisi gören trans kadınların saçlarında çok iyi gelişmeler gözlemleniyor.