Gönderen Konu: Proscar kullanıp saçı ve cildi daha kötüleşen var mı ?  (Okunma sayısı 3261 defa)

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Proscar kullanıp saçı ve cildi daha kötüleşen var mı ?
« Yanıtla #61 : 29 Nisan 2022, 00:40:23 »
Testesteron seviyesinin saç dökülmesiyle hiçbir alakası yok bence siz bi endokrin uzmanıyla veya dermatolog ile görüşün
Bunu çok araştırdım. Öncelikle DHT kadar olmasa da diğer androjen hormonları da saça zararlıdır bunu biliyoruz.

Bazı kaynaklar cidden testosteron ile aga ilişkisinin olmadığını söylüyor ve aynı kaynaklar kadınlarda androgenetik alopesi için yüksek testosteronu sebep olarak gösteriyor. Hatta aga için kadınlara testosteron baskılayan ilaçlar yazılıyor.
Ama bu bana mantıklı gelmiyor. Kadın saç yapısıyla erkek saç yapısında çok bi' fark yok ki. Kadın saçını döken erkek saçını da dökmeli.
Belki kadınların saçı testosterona daha duyarlıdır orasını bilemiyorum bu konuda çok az araştırma var.
Yüksek testosteronun androgenetik alopesinin tek sebebi olmadığını kabul etsek bile testosteronun androgenetik alopeside rol oynayacağı kanıtlanmış bir gerçek. Ne yazık ki bu konuda elimiz kolumuz bağlı. Testosteron azaltmak riskli bir durum. Topikal tedaviler denenebilir.
Bu arada 1-10 referans aralığında 9 çıkmış bir Testosteron değerini ilaçla 4-5 ayarına çekmenin erkekliğe zarar vereceğini düşünmüyorum. Oral tedaviye başlayacak kadar gözünü karartan olursa her ay Testosteron değerlerini kontrol ettirmeli

Ekleme: Yabancı forumlarda finasterid ve dutasteridden sonuç alamayıp spironolakton kullanarak saçlarına kavuşan insanlar gördüm. Belki ilaç DHT'yi daha iyi azalttı ve bu sayede daha iyi sonuç aldılar. Belki de DHT daha güçlü bir hormon olsa da bazı insanlar testosterona daha duyarlı. Belki belki belki...
3 kuruş bütçe ayırıp bu konuyla ilgilenmeyen bilim camiasına teşekkürlerimi iletiyorum. Sayenizde İngilizce makale okumaktan İngilizcem gelişti.
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2022, 00:47:14 Gönderen: Whatever Sc »

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #62 : 29 Nisan 2022, 00:49:41 »
 bilim dünyası bu araştırmalara 3 kuruş ayırırsa bu sektorde donen 30 kuruştan olcak.aman ilaç falan bulurlar sonra piyasadakiler satılmaz
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Thescript

• Hero Member
« Yanıtla #63 : 29 Nisan 2022, 01:12:52 »
Ben şuna inanıyorum artık testoda saç döküyor teorimde şu var kadınlık hormonu yani östrojen bir erkekte sınırın az üstünde çıkarsa saç dökülmesi bence duruyor diye düşünüyorum bu arada aklıma birşey geldi geçen gün bu mavi serum bende zamanında çok saç çıkarttı erindim bıraktım ve yan etki yaptı meme ucu büyümesi rengi maviydi tahminlerime göre içerisinde finasterid olabilir diye düşünüyorum çünkü onunda hapının rengi mavi hani şöyle bir durum var mantık yürüttüm

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #64 : 29 Nisan 2022, 01:17:41 »
Ben şuna inanıyorum artık testoda saç döküyor teorimde şu var kadınlık hormonu yani östrojen bir erkekte sınırın az üstünde çıkarsa saç dökülmesi bence duruyor diye düşünüyorum bu arada aklıma birşey geldi geçen gün bu mavi serum bende zamanında çok saç çıkarttı erindim bıraktım ve yan etki yaptı meme ucu büyümesi rengi maviydi tahminlerime göre içerisinde finasterid olabilir diye düşünüyorum çünkü onunda hapının rengi mavi hani şöyle bir durum var mantık yürüttüm
O tarz ürünler işe yarıyorsa içinde mutlaka Antiandrojen ya da minoksil vardır zaten. Saç çıkaran farklı bir şey keşfetseler büyük markalar hemen yutar.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #65 : 29 Nisan 2022, 01:28:51 »
 basıolar minoxu kadındoğum haplarını şunu bunu kakalıyorlar yeni ürün diye
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

haydibreewolf

• Full Member
« Yanıtla #66 : 29 Nisan 2022, 13:02:23 »
Bununla alakalı elinizde makale var mı?

Tüm makalelere bakabilirsin saç dökülmesini sağlayan şey 5AR enzimi ve DHT, total testesteronun zaten çok az bir miktarı DHT ye dönüyor. Az olmuş fazla olmuş önemi yok.
Bunu gittiğim tüm dermatologlarla görüştüm ayrıca.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #67 : 29 Nisan 2022, 13:05:54 »
Tüm makalelere bakabilirsin saç dökülmesini sağlayan şey 5AR enzimi ve DHT, total testesteronun zaten çok az bir miktarı DHT ye dönüyor. Az olmuş fazla olmuş önemi yok.
Bunu gittiğim tüm dermatologlarla görüştüm ayrıca.

Hayır testo seviyesindeki artışın dökülmeyle alakası olmadığına dair makale varmı elinizde diyorum.Neyin sağladığını söylemiyorum.Dermatologları geçin hepsi herşeyi bilmiyor.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

haydibreewolf

• Full Member
« Yanıtla #68 : 29 Nisan 2022, 13:07:20 »
Bunu çok araştırdım. Öncelikle DHT kadar olmasa da diğer androjen hormonları da saça zararlıdır bunu biliyoruz.

Bazı kaynaklar cidden testosteron ile aga ilişkisinin olmadığını söylüyor ve aynı kaynaklar kadınlarda androgenetik alopesi için yüksek testosteronu sebep olarak gösteriyor. Hatta aga için kadınlara testosteron baskılayan ilaçlar yazılıyor.
Ama bu bana mantıklı gelmiyor. Kadın saç yapısıyla erkek saç yapısında çok bi' fark yok ki. Kadın saçını döken erkek saçını da dökmeli.
Belki kadınların saçı testosterona daha duyarlıdır orasını bilemiyorum bu konuda çok az araştırma var.
Yüksek testosteronun androgenetik alopesinin tek sebebi olmadığını kabul etsek bile testosteronun androgenetik alopeside rol oynayacağı kanıtlanmış bir gerçek. Ne yazık ki bu konuda elimiz kolumuz bağlı. Testosteron azaltmak riskli bir durum. Topikal tedaviler denenebilir.
Bu arada 1-10 referans aralığında 9 çıkmış bir Testosteron değerini ilaçla 4-5 ayarına çekmenin erkekliğe zarar vereceğini düşünmüyorum. Oral tedaviye başlayacak kadar gözünü karartan olursa her ay Testosteron değerlerini kontrol ettirmeli

Ekleme: Yabancı forumlarda finasterid ve dutasteridden sonuç alamayıp spironolakton kullanarak saçlarına kavuşan insanlar gördüm. Belki ilaç DHT'yi daha iyi azalttı ve bu sayede daha iyi sonuç aldılar. Belki de DHT daha güçlü bir hormon olsa da bazı insanlar testosterona daha duyarlı. Belki belki belki...
3 kuruş bütçe ayırıp bu konuyla ilgilenmeyen bilim camiasına teşekkürlerimi iletiyorum. Sayenizde İngilizce makale okumaktan İngilizcem gelişti.

DHT yi saç için düşürüp yan etki görmemek tamam. Kabul ederim.

Testesteronu dışarıdan düşürmek asla ama kabul edilebilir bi durum değil. Testesteron tedavisi zaten başlı başına çok ama çok sıkıntılı bi süreç. Dışarıdan testesteron alan sporculara bakarsınız bunu net anlarsınız.

haydibreewolf

• Full Member
« Yanıtla #69 : 29 Nisan 2022, 13:09:30 »

Mavi serumların içinde markasına göre değişmekle beraber ya finasterid ya da saw palmetto var.
Misal uraw markalı mavi serumde saw palmetto var dht engelleyici

haydibreewolf

• Full Member
« Yanıtla #70 : 29 Nisan 2022, 13:16:24 »
Hayır testo seviyesindeki artışın dökülmeyle alakası olmadığına dair makale varmı elinizde diyorum.Neyin sağladığını söylemiyorum.Dermatologları geçin hepsi herşeyi bilmiyor.

Herhangi bi bilimsel arama motoruna yazarsanız bulursunuz...

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #71 : 29 Nisan 2022, 13:26:52 »

Ben senden istiyorum.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Thescript

• Hero Member
« Yanıtla #72 : 29 Nisan 2022, 13:41:32 »
alakası yok dediniz hocam nerde bulduğunuza dair bilgi vermelisiniz

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #74 : 29 Nisan 2022, 14:40:12 »
https://jamanetwork.com/journals/jamadermatology/fullarticle/2617871 mesela.

Attığın yazılı kaynağı inceledin mi? Hiç sanmıyorum.Mesela dediğin şey, bilgisi dahilinde olmayan bir konu hakkında varsayımda bulunurak iki kelime google yazarak aratmayla olmuyor.Bunu Alide yapabilir Mehmette yapabilir sende yapabilirsin.Kaynağı inceledim yapılan testte dht ile testo arasındaki ilişkiyi sorgulamışlar.Fakat atladıkları nokta şu serbest testodaki yüksek artışın saç dökülmesine sebep olup/olmadığına dair bilgi yok.Adamlar androgenetik alopecia ile olmayan insana göre karşılaştırmış.Bu zaten bilinen bir gerçek.Aradığımız yüksek testesteronun, dht hormonuna etkisi nedir ne değildir.Dediğin araştırma şu şekilde olmalı.Alopecia yaşayan insana yüksek dozda testoran arttırıcı verildiğinde dökülmesinde ki artışın boyutu değişti mi değişmedi mi? Olay tamamen bu.Sen hala dhtnin, serbest testo karşısındaki üstünlüğünden bahsediyorsun.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Facebook Twitter Instagram