Gönderen Konu: Proscar kullanıp saçı ve cildi daha kötüleşen var mı ?  (Okunma sayısı 3238 defa)

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Proscar kullanıp saçı ve cildi daha kötüleşen var mı ?
« Yanıtla #45 : 28 Nisan 2022, 15:59:03 »
4 aydayim kendimi ilk defa böyle çok seyrek görüyorum sedding dönemi kalmadı ilaç etki etmiyor bazı kişilere bnce görüşüm bu bende bırakıyorum ilacı
Hocam sadece sende değil çoğu insana da yaramıyor bence,burda çok konuşuldu adam mesela nw2 yada 3  olmuş ilaç kullanıyo 4 5 sene aynı kalıyo diyo ki ilaç saçımı korudu,halbuki kullanmasa aynı olcaktı,benim kuzenler var nw3 10 senedir,diğeri nw2~3 hacimsiz,cılız saç 15 senedir bişeyde kullandıkları yok aynı saçlar finans kullansalar finans korudu denilecekti..çevrenize dikkat edin 18 li 20 li yaşta saçı açılıp yıllardır aynı kalan insanlar çok bunlar bişeyde kullanmıyo ama aynı..tesiri net görmek demek net saç çıkışı demek
yani Dht yoğun dökülme var,Dht az saç tekrar büyümede yani o da herkeste olmuyor sanırım..bende bilimdeki biçok konuda olduğu gibi bu saç dökülmesi içinde çoğu şeyin (Dht vs) varsayım ve buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu düşünüyorum.

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #46 : 28 Nisan 2022, 16:34:15 »
peki sen nasıl emin konuşabiliyorsun bu kadar bencede sen saçmaliyon evet finasterid bazı kişilerde ters etki yapabiliyor örnek olarak ben çok sefer denedim 4 ay gibi her defasında saçlarım tüy gibi oluyor du birakimca düzeliyor
cümle kurarken az beyninizi kullanın lütfen. antiandrojen diyoruz, hormon baskılıyorsun. fin kullanıp saçın incelmiş demek. anladım, iyi forumlar.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #47 : 28 Nisan 2022, 16:36:43 »
Hocam sadece sende değil çoğu insana da yaramıyor bence,burda çok konuşuldu adam mesela nw2 yada 3  olmuş ilaç kullanıyo 4 5 sene aynı kalıyo diyo ki ilaç saçımı korudu,halbuki kullanmasa aynı olcaktı,benim kuzenler var nw3 10 senedir,diğeri nw2~3 hacimsiz,cılız saç 15 senedir bişeyde kullandıkları yok aynı saçlar finans kullansalar finans korudu denilecekti..çevrenize dikkat edin 18 li 20 li yaşta saçı açılıp yıllardır aynı kalan insanlar çok bunlar bişeyde kullanmıyo ama aynı..tesiri net görmek demek net saç çıkışı demek
yani Dht yoğun dökülme var,Dht az saç tekrar büyümede yani o da herkeste olmuyor sanırım..bende bilimdeki biçok konuda olduğu gibi bu saç dökülmesi içinde çoğu şeyin (Dht vs) varsayım ve buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu düşünüyorum.

Zaten tek sebep dht kaynaklı değil.Bilinenler ve bilinmeyenler dahil bir çok faktör var.Bazı kişilerde işe yaramamasının sebebi bu aslında.Finasteridi şöyle test edebilirsiniz.Eğer cılız saçlar kalınlaştıysa ve yoğunluk olduysa demek ki işe yarıyordur.Ama kullandığı halde hiç bir değişim göremiyorsa büyük ihtimal kullanmasa dahi aynı seviyeye gelecekti.Burda mesele şu, finasteridi niçin kullanmalıyız? Ekim yaptıracağımız için mi yoksa tedavi ile geri kazanmak için mi? Ekim içinse bu kesinlikle işe yarıyor.Tedavi için ise kişinin genetik şansına bağlı.Sırf dht kaynaklı olduğunu düşünen varsa dutta deneyebilir.Finin işe yaramadığı yerde dut devreye giriyor.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #48 : 28 Nisan 2022, 16:43:15 »
 ilaç yuzde 40 baskılıyor.işe yarayıp yaramaması kodlanmış dokulmenin agresifliğine göre.vede son yıllar bir idda var bir proteinmi ne fazlaymış saç ondan dokuluyormuş falan saçı dokulen kişilerde o protein fazlaymış falan filan.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #49 : 28 Nisan 2022, 21:19:38 »
Androgenetik alopesi başlayınca durmaz. Sadece olgunluk çizgisi diye bir durum var. Onda da saçın kalitesinden daha fazla dökülmeyeceği, sabit kalacağı belli olur zaten.  Kuzenlerinin durumu da bu muhtemelen.
İnsanlar salak değil,  işe yaradığını düşünüyorsa haklılardır. Minyatürleşmeye başlamış saç mutlaka dökülür. 
İlacın iddiası zaten saç çıkarmaya yönelik değil androgenetik alopesiyi durdurmak. Bir insan akrabalarına ve saçlarına bakarak saçının akıbetini çok rahat anlayabilir. Yakın derece erkek akrabaları genellikle aga yaşamışsa ve saçı incelme evresindeyse bal gibi dökülecektir o saç ve ilaçla korumuşsa bu ilacın başarısıdır.
İnsanlar senin kuzenlerinden elde ettiğin bilimsel(?) verilere güvenebilir.
Veya deneylerden elde edilen makalelere göz atabilir.
Atacağım linklerde başarı oranı %60-90 arasında değişiyor. Bulduğum ilk kaynaklar bunlardı. Kendiniz de araştırabilirsiniz.
https://www.muhammetozgehan.com/medikal/#:~:text=Be%C5%9F%20y%C4%B1ll%C4%B1k%20bir%20%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmada%2C%20hafif,i%C3%A7in%20Finasterid%20tedavisine%20devam%20edilmelidir.

http://drozlemyalcin.com/blog/tag/propecia/?cn-reloaded=1

https://onlinedoctor.lloydspharmacy.com/uk/hair-loss/does-propecia-work#:~:text=A%20number%20of%20hair%20loss,treatments%2C%20visit%20our%20online%20clinic.

https://www.oatext.com/Long-term-(10-year)-efficacy-of-finasteride-in-523-Japanese-men-with-androgenetic-alopecia.php

Thescript

• Hero Member
« Yanıtla #50 : 28 Nisan 2022, 21:29:35 »
Ben şuna degineyim bu ilaç bazılarında muazzamlar oluştururken bazılarından bir b... Yaramıyor ben kullandım testesteron seviyem 850 çıktı sporda yapınca bu değer fırlıyor böylede saç döküluyor durdurayim derken benim teorim bu o yüzden 4 ay dir kullandığım fini bırakıyorum

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #51 : 28 Nisan 2022, 21:57:55 »
Androgenetik alopesi başlayınca durmaz. Sadece olgunluk çizgisi diye bir durum var. Onda da saçın kalitesinden daha fazla dökülmeyeceği, sabit kalacağı belli olur zaten.  Kuzenlerinin durumu da bu muhtemelen.
İnsanlar salak değil,  işe yaradığını düşünüyorsa haklılardır. Minyatürleşmeye başlamış saç mutlaka dökülür. 
İlacın iddiası zaten saç çıkarmaya yönelik değil androgenetik alopesiyi durdurmak. Bir insan akrabalarına ve saçlarına bakarak saçının akıbetini çok rahat anlayabilir. Yakın derece erkek akrabaları genellikle aga yaşamışsa ve saçı incelme evresindeyse bal gibi dökülecektir o saç ve ilaçla korumuşsa bu ilacın başarısıdır.
İnsanlar senin kuzenlerinden elde ettiğin bilimsel(?) verilere güvenebilir.
Veya deneylerden elde edilen makalelere göz atabilir.
Atacağım linklerde başarı oranı %60-90 arasında değişiyor. Bulduğum ilk kaynaklar bunlardı. Kendiniz de araştırabilirsiniz.
https://www.muhammetozgehan.com/medikal/#:~:text=Be%C5%9F%20y%C4%B1ll%C4%B1k%20bir%20%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmada%2C%20hafif,i%C3%A7in%20Finasterid%20tedavisine%20devam%20edilmelidir.

http://drozlemyalcin.com/blog/tag/propecia/?cn-reloaded=1

https://onlinedoctor.lloydspharmacy.com/uk/hair-loss/does-propecia-work#:~:text=A%20number%20of%20hair%20loss,treatments%2C%20visit%20our%20online%20clinic.

https://www.oatext.com/Long-term-(10-year)-efficacy-of-finasteride-in-523-Japanese-men-with-androgenetic-alopecia.php
Hocam ne söyleyeyim,nasıl anlatayım bilmiyorum,herkes istediğine inanmaya devam etsin ne diyebilirim ki? Ki ben dutasterid+minoxil kullanıcısıyım zaten ki keşke kesin doğru olsa söyledikleriniz
  • Yaşınız 31

Aykut Baş

• Full Member
« Yanıtla #52 : 28 Nisan 2022, 23:08:32 »
Zaten tek sebep dht kaynaklı değil.Bilinenler ve bilinmeyenler dahil bir çok faktör var.Bazı kişilerde işe yaramamasının sebebi bu aslında.Finasteridi şöyle test edebilirsiniz.Eğer cılız saçlar kalınlaştıysa ve yoğunluk olduysa demek ki işe yarıyordur.Ama kullandığı halde hiç bir değişim göremiyorsa büyük ihtimal kullanmasa dahi aynı seviyeye gelecekti.Burda mesele şu, finasteridi niçin kullanmalıyız? Ekim yaptıracağımız için mi yoksa tedavi ile geri kazanmak için mi? Ekim içinse bu kesinlikle işe yarıyor.Tedavi için ise kişinin genetik şansına bağlı.Sırf dht kaynaklı olduğunu düşünen varsa dutta deneyebilir.Finin işe yaramadığı yerde dut devreye giriyor.
Valla kardeşim 1 sene fin kullandım işe yaramadı ara verip avadort geçtim günlük 2 kutu bitirdim saçın içinden geçti resmen kafada saç bırakmadı artı panik atak geçirdim uyku arasında gerçekten ağır bir ilaç

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #53 : 28 Nisan 2022, 23:17:02 »
Valla kardeşim 1 sene fin kullandım işe yaramadı ara verip avadort geçtim günlük 2 kutu bitirdim saçın içinden geçti resmen kafada saç bırakmadı artı panik atak geçirdim uyku arasında gerçekten ağır bir ilaç
Kardeşim sen ne yaptın..
Bu ilaç basite alınacak bir şey değil neden günde 2 tablet aldın? Bir anda oluşacak bir şey değil ki saç.

En az 6 ay beklemen gerek ki fayda göresin. Sabır isteyen bir iş bu.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Aykut Baş

• Full Member
« Yanıtla #54 : 28 Nisan 2022, 23:20:25 »
Kardeşim sen ne yaptın..
Bu ilaç basite alınacak bir şey değil neden günde 2 tablet aldın? Bir anda oluşacak bir şey değil ki saç.

En az 6 ay beklemen gerek ki fayda göresin. Sabır isteyen bir iş bu.
yok günlük aldım 1 ,2 kutu kullandım Valla bekleyemedim çok aşırı döktü

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #55 : 28 Nisan 2022, 23:26:40 »
yok günlük aldım 1 ,2 kutu kullandım Valla bekleyemedim çok aşırı döktü
Shedding dönemi 3 ay sürer ve bu aşamada dökülme çok olabilir.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #56 : 28 Nisan 2022, 23:28:27 »

Kaygı bozukluğu, panik atak, depresyon ve stres yaptığı doğru bu arada.Fakat avadortunda işe yaramaması tuhaf olmuş.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #57 : 28 Nisan 2022, 23:30:21 »
Shedding dönemi 3 ay sürer ve bu aşamada dökülme çok olabilir.

Adam 1 sene fin kullanmış sonra 2 kutu (60 gün) avadort kullanmış gene işe yaramamış.Yani bu kişinin süreyle alakası yok.Saçları antiandrojene tepki vermiyor.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

haydibreewolf

• Full Member
« Yanıtla #58 : 28 Nisan 2022, 23:58:06 »
Ben şuna degineyim bu ilaç bazılarında muazzamlar oluştururken bazılarından bir b... Yaramıyor ben kullandım testesteron seviyem 850 çıktı sporda yapınca bu değer fırlıyor böylede saç döküluyor durdurayim derken benim teorim bu o yüzden 4 ay dir kullandığım fini bırakıyorum

Testesteron seviyesinin saç dökülmesiyle hiçbir alakası yok bence siz bi endokrin uzmanıyla veya dermatolog ile görüşün

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #59 : 29 Nisan 2022, 00:04:20 »
 proscarda tabiki yazmaz ama procecia kağıdında yazıyormu en basta daha çok doker diye .minoxta ve bazı ilaçlarda basta dokulme duydum ama finasteridde duymamıştım.shedding donemini duymadım.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Facebook Twitter Instagram