Arkadaşlar 2 günde bir 5/1 oranında proscar kullanıyorum yaşım 21 ama son sıralar bıyıklarım ve sakallarım dökülmeye başladı sizce bu durum normal mi ? Son olarak fin. ve xpecia arasındaki fark tam olarak nedir xpeciaya geçmeyi düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Geniş bir kan paneline girmen gerekiyor. Sakal ve bıyık kaybı olması vücudunun aldığın ilaçtan, tahmin edilenden daha çok etkilendiğinin bir göstergesi.
DHT'nin sakal, bıyık, vücuttaki diğer tüm kıllara olan etkisi biliniyor. Kadınlardaki hirsutism / suratlarındaki istenmeyen saç sakal çıkışı topikal finasteride'le önüne geçilmeye çalışılan bir hastalık, buradan anlayabilirsin vücudundaki etkisini.
Bunun yanında, E2 / Estradiol seviyen ve Progesteron seviyenin ilaçtan nasıl etkilendiğini görmek adına kesinlikle kan paneline girmen gerekiyor, erkeklerde Estradiol'un yükselmesi de saç / sakalı seyrekleştiren bir başka durum. İlaç bir bakıma seni mikro derecede de olsa "kadınlaştırıyor" yani feminize ediyor ki, amacının bu olduğunu sanmıyorum. Ha bana kalırsa Androstenedion'u da ölçtür derim ancak TR'deki lab'larda bu konuda sıkıntılar var, örneklerini Avrupa'daki partnerlerine postalıyolar ve bu fiyatı çok arttırıyor.
Değerlerine baktır. Bu değerleri alanında uzman bir endokrinologa göster. Tıp konusunda hiçbir bilgisi olmayan insanlardan forumda bilgi almaya çalışma; konu hormonlar olduğunda şakaya gelecek bir durum yok ortada.