Gönderen Konu: 16 Yaşında Başlayan Saç Dökülmesi Hikayem  (Okunma sayısı 5647 defa)

bobobo

• Jr. Member
  • **
Ynt: 16 Yaşında Başlayan Saç Dökülmesi Hikayem
« Yanıtla #30 : 24 Nisan 2022, 13:25:11 »
Ben dedim ya :D

Hocam şimdi gördün çok güzel demişsiniz,
Arkadaş bu özgüveni nerden buldu ;D

bir de anladığım kadarıyla günde 2 kez almaya çalışıyormuş…

Kullanmaya devam ederse vücudunda oluşacak değişimler için farklı konular açacak

Ben doktora tavsiyesiyle başlamıştım…
- bana dediği ilk şey yakın zamanda çocuk yapmayı düşünmüyorsan böyle bir şey var, diyip sürece başlamıştım.

miralaycevdet

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 24 Nisan 2022, 14:14:59 »
Bu yaşta sana kim fin kullan dedi ?

Yanlış yapıyorsun.

17 yaşındasın ve ortalama 22 23 yaşına kadar erkeği erkek yapan hormonu baskılıyorsun.

Bir doktora danışmanı öneririm.

Nedir bu DHT neyi baskılıyorsun ?
- Dihidrotestosteron (DHT), vücutta testosterondan oluşturulan bir seks hormonudur.  Erkeksi özelliklerin (vücut kılları, kas büyümesi ve kalın bir ses) gelişiminde önemli bir rol oynar.  DHT, erkeklerde penis ve prostat gelişimi için kritik öneme sahiptir.

Umarım ne yaptığının farkındasındır

Konuda kimsede dememiş napıyorsun sen die.

Bu yaşlarda yapılacak en doğru şey
- düzenli uyku
- düzenli beslenme
- doğru vitaminlerin alınması(b12 folik asit…)
- spor

Fin tedavisi 21+ üzerinde kullanılmalıdır.
Bu kararı kendim vermiştim ama hata yaptım doğru söylüyorsunuz.

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #32 : 24 Nisan 2022, 14:46:04 »
Bu kararı kendim vermiştim ama hata yaptım doğru söylüyorsunuz.
Proscari bıraktın mi kardeşim yoksa devam mi
Her gün 1/4 proscar 
Alpecin C1 şampuan ( her gün )

miralaycevdet

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 24 Nisan 2022, 15:56:56 »
Proscari bıraktın mi kardeşim yoksa devam mi
Bıraktım hocam tövbe bi daha

miralaycevdet

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 27 Nisan 2022, 20:09:12 »
Güncelleme ekliyorum:

Bugün dermatolojiye gittim doktora şikayetimi anlattım o da bir eldivenle bir iki el gezdirdi sonra direkt erkek tipi dökülme diye başladı minox dediği anda sinirlenmeye başladım. Zaten kullanıyorum dedim ne zamandır kullandığımı sordu ve ben de söyledim. Kan testi istediğimi ve değerlerimi merak ettiğimi söyledim bunun kanla alakası yok diyerek başladı ve dökülme nedeninin testestoron hormonu olduğunu anlatırken ben de biliyorum diyerek bildiğim her şeyi söyledim. Şaştı kaldı sonradan da kan testi istedi.

Şimdi bazıları doktordan daha mı iyi bileceksin diye girişmeye başlayacak fakat şunu söylemek istiyorum gözle teşhis koyup neden hemen minoxa sarılıyorlar? Minox basit bir ilaç mı? Bana göre bir uyuşturucu gibi ona bağımlı hale geliyorsun başladın mı aylarca para vermek durumundasın hele psikolojik açısını saymıyorum.

Bu arada kan sonuçlarım geldi. B12 sını civarındaydı demir ortaydı. Ben de bu sonuçlarla sağlık ocağına gittim oradan b12 iğnesi ve d vitamini hapı verdiler.

Paradox0

• Full Member
  • Vergisi ödenmediği için kaldırılmıştır.
« Yanıtla #35 : 27 Nisan 2022, 20:14:53 »
Güncelleme ekliyorum:

Bugün dermatolojiye gittim doktora şikayetimi anlattım o da bir eldivenle bir iki el gezdirdi sonra direkt erkek tipi dökülme diye başladı minox dediği anda sinirlenmeye başladım. Zaten kullanıyorum dedim ne zamandır kullandığımı sordu ve ben de söyledim. Kan testi istediğimi ve değerlerimi merak ettiğimi söyledim bunun kanla alakası yok diyerek başladı ve dökülme nedeninin testestoron hormonu olduğunu anlatırken ben de biliyorum diyerek bildiğim her şeyi söyledim. Şaştı kaldı sonradan da kan testi istedi.

Şimdi bazıları doktordan daha mı iyi bileceksin diye girişmeye başlayacak fakat şunu söylemek istiyorum gözle teşhis koyup neden hemen minoxa sarılıyorlar? Minox basit bir ilaç mı? Bana göre bir uyuşturucu gibi ona bağımlı hale geliyorsun başladın mı aylarca para vermek durumundasın hele psikolojik açısını saymıyorum.

Bu arada kan sonuçlarım geldi. B12 sını civarındaydı demir ortaydı. Ben de bu sonuçlarla sağlık ocağına gittim oradan b12 iğnesi ve d vitamini hapı verdiler.
Bende 1-2 hafta min kullandım bırakıcam olmuyor böyle her akşam akşam aklım saçta kalıyor kullanınca psikolojik olarak, 19-20 gibi fin başlayacağım şimdilik xpeciaya devam. Bu yaşta saçmı dökülür knk moralim bozuluyor çok.
•Xpecia (x2)
•Revita Şampuan
[Norwood : 1,5]

Paradox0

• Full Member
•Xpecia (x2)
•Revita Şampuan

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #37 : 27 Nisan 2022, 21:10:17 »
Güncelleme ekliyorum:

Ben de "Finasterid kullanıyorum" dedikten sonra doktor hanım 2 saniye şaşkın şaşkın bakmıştı.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

miralaycevdet

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 27 Nisan 2022, 22:56:11 »
Bende 1-2 hafta min kullandım bırakıcam olmuyor böyle her akşam akşam aklım saçta kalıyor kullanınca psikolojik olarak, 19-20 gibi fin başlayacağım şimdilik xpeciaya devam. Bu yaşta saçmı dökülür knk moralim bozuluyor çok.

Dostum keşke hiç başlamasaydın o haftalar tam döktüğü haftalar oluyor umarım etki yapmadan toplarsın hemen. Minox zor gerçekten uğraştırıcı bu yüzden insanlar sevmiyor kullanmak istemiyor. Xpecia ile finin yan etki farkı var mı bu arada ?

miralaycevdet

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 27 Nisan 2022, 22:56:48 »
Ben de "Finasterid kullanıyorum" dedikten sonra doktor hanım 2 saniye şaşkın şaşkın bakmıştı.
Eminim söyleseydim o ne ki derdi o derece bilgisizler

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #40 : 28 Nisan 2022, 05:33:47 »
Güncelleme ekliyorum:

normal de Dr ların tüm kan tahlili sonucu istemeleri lazım genetik ite olsa. Onun daga hızlı ilerlemesini saglayan etkenler olabilir... Ama yok nerde gözünle bak teşhisi koy böyle tedavi mi olur.. Sonra diyorlar ki Dr git git. Böyle Dr mu olur heryerde kaynıyor böyle nasıl bir hekimlik bende bunu anlatmaya çalıştım defalarca.. Ama nerde işte

Paradox0

• Full Member
« Yanıtla #41 : 28 Nisan 2022, 06:40:15 »
Dostum keşke hiç başlamasaydın o haftalar tam döktüğü haftalar oluyor umarım etki yapmadan toplarsın hemen. Minox zor gerçekten uğraştırıcı bu yüzden insanlar sevmiyor kullanmak istemiyor. Xpecia ile finin yan etki farkı var mı bu arada ?
Xpecia çok az dht düşürüyor yan etkisi yok ama bundanda psikolojik olarak yan etki görenler gördüm galiba bazıları östrojene çok duyarlı direkt etkiliyor. Xpecia da yan etki görmediysen findende görmezsin yazanlarda var, 6 ay sonra işe yarayıp yaramadığına dair konu açarım.
•Xpecia (x2)
•Revita Şampuan

miralaycevdet

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 09 Mayıs 2022, 21:56:01 »
Güncelleme ekliyorum:

Yaklaşık 2 haftadır D vitamini ve B12 vitamini kullanıyorum. İğne yaptıracak vakit bulamadığım için şimdilik hap olarak alıyorum.

Saçımın durumuna gelecek olursak. Sanırım Minox etkisiyle ciddi bir dökülme başladı. Sol şakak tarafımda resmen sac kalmadı artık uğraşıp kapatamıyorum bile. Yine orta taraflarda da bir dökülme devam ediyor ve tepe noktasında ise normal şekilde açıklık var fotoğraflarda daha ne görebilirsiniz.

Bir de soru olarak fin kullanmamın bir etkisi olabilir mi? Yani fin kullanımı ile minox gibi önceleri dökülme yapıyor mu?

Son olarak dermarolleri artık kullanmıyorum. Hep derime zarar veriyor hem de ardından çok fazla dökülme yaşıyorum.

ber134

• Full Member
« Yanıtla #43 : 10 Mayıs 2022, 12:53:36 »
sen şu kafayı 3 numara ya da 0a vurup öyle başlasana tedavine. çok gereksiz seyrek ve uzun saçların var ne adam akıllı iğneleme yapabilirsin ne masaj ne de minoxili düzgünce deriye yedirebilirsin. bence yapılması gerekenler sırayla :
1 - saçları 3 ya da 0 yapmak
2 - her gün düzenli sert masaj yapmak
3 - vitaminleri doğru almak
4 - gerekirse minoxidil kullanmak
5 - haftada 2 gün ketoral şamp
6 - haftada 2 gün iğneleme
  • Yaşınız 25

miralaycevdet

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 24 Mayıs 2022, 21:14:23 »
Güncelleme ekliyorum:

Çok şükür dökülme büyük ölçüde yavaşladı. Fakat hala daha ince ve zayıf saçlar dökülmeye devam ediyor.
Sol şakak tarafımda açıklık meydana geldi ve gerçekten çok kötü gözüküyor. Umarım eski haline döner.
Saçın genelinde eskiye göre bir seyreklik oluştu bunu fine ve minoxa bağlıyorum. Ayrıca bunların yanında b12 ve d vitaminine devam ediyorum.
Telefon kameram bozuk olduğu için fotoğraf ekliyemiyorum ama en kısa sürede yapmaya çalışacağım.

Facebook Twitter Instagram