Gelmiş yine bir aşı karşıtı. Bu zihniyetle aşı karşıtı olduğuna imzamı atarım.
Ne kadar kötü niyetli bir insansın. Sırf haksız göstermek için dediklerimi çarpıtıyorsun. Ben kullanır yoluma bakarım, ama huyum kurusun cehalete sessiz kalamıyorum.
Finasteride zararlı değil Testosteron yükseliyor cümlesini nerede kurmuşum? İnsanlar trans ilacı, anti erkeklik ilacı olarak algılıyor ve çekiniyor. Bu algı yanlış çünkü asıl erkekliğin temel hormonunu arttıran bir ilaç dedim. Belki de sana kızmamalıyım zekan bu kadar algılamana yetiyordur.
Fda'nın onay verip milletin sapır sapır öldüğü olayın linkini atar mısın lütfen? Akit mi, a haber mi merak içindeyim.
Bu düşünceye sahip bir insan en ufak bir aspirin kullanıyorsa dünyanın en gerizekalı insanıdır.
Cehalete sessiz kalamıyor değilsin,
cahilsin ondan çok fazla ses çıkarıyorsun. Gebelik durumunda kadınların dokunmasının bile yasak olduğu bir ilacın doğum öncesi erkek tarafından kullanılmasının problem yaratmayacağını sağdan soldan kulaktan dolma DHT/T ratiosu bilgilerinle rasyonelize etmeye çalışan bir cahilsin ki, bu cahillikler arasındaki en tehlikelisidir çünkü cahilliğinin farkında bile değilsin.
Forumun bu bölümünde
tonla Finasteride hakkında soru sorulmuş, hani hepsine tek tek gidip kullanmayın yazsam anlayacağım da; özellikle seçtiğim bu doğum konusu hakkında gelip hiçbir halttan anlamamana rağmen yazıyor olman ilginç. Dutasteride kullanıyormuşsun hoş, bazı konularda kıt kalmana şaşırmamak gerekiyor.
FDA tarafından onaylanıp, millet sapır sapır ölmeye başlayınca geri çağırılan ilaçlar :
- Bextra
- Accutane (gebelik sırasında ölen kadınların hikayelerine bakın, ama A Haber'den bakmayın sakın. Pubmed'den okuyun)
- Meridia
- Raptiva
- Rezulin
- Vioxx
(FDA'ın inatla sıkıntı yok satabilirsiniz demesine rağmen, Merck'ün (Propecia'nın üreticisi) satmaktan vazgeçtiği ilaç.)FDA'in onaylayıp "hata yapmışız" deyip geri çağırdı ilaç sayısı haftada 3/6 arası.
Kaynak :
https://www.fda.gov/drugs/drug-safety-and-availability/drug-recalls A Haber değil ha, FDA'in kendisi sitesi.
FDA'ın nasıl içi boşaltılmış ve çürümüş bir yapılanma olduğundan bihaber insanlar gelip FDAövücü oluyor Türk forumunda. Neden? Çünkü FDA ABD'li. Bizim insanmızda bir ABDtaparlık da her zaman mevcut olmuştur, Japonlarla kafa kafaya gideriz bu ABD övücülüğünde. İki gram araştırmadan yoksun adam gelmiş burada
"FDA'dan onay almak kolay mı?" diyor. Cevap : Kolay.
Hatta şöyle söyleyeyim : Bir ilacın zararsız olduğunu iddia ederken
FDA onayını ön plana çıkaran birisini görüyorsanız, arkanıza bakmadan kaçın.
FDA'in piyasaya sıkınısız diye sürdüğü ilaçların 3'te 1'i problemli çıkıyor,
Kaynak : https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2625319Şimdi gelelim doğum öncesi Finasteride kullanımına;
Reddit'in saç dökülme sub'ı olan Tressless'da aktif şekilde, her noktada Finasteride kullanımının
erkek için bir problem yaratmayacağını iddia eden, yani bir pro-Finasteride olduğu bilinen Dr. William Rassman'ın konu hakkındaki yorumu :
National Health Service (NHS)'den :İnternette çocuk yapmaya karar verip doktorları tarafından erkeklere 3/6 ay öncesinden ilacı bırakmaları konusunda tavsiye alan TONLA insan var. Sebep? Finsateride kullanımının çocuğa bir zarar vereceğinden mi? Hayır. RİSKİ sıfıra indirmek için. Adamın yeni doğan çocuğunun herhangi bir fiziksel ya da mental sıkıntıyla dünyaya geldiğinde "ahbi ben gullanıyorum problemini görmedim" diyen cahil trollerin kaç tanesi yanında olacak? Cevap : Hiçbiriniz.
Çocuk yapmak gibi olabildiğince titiz davranılması gereken bir süreçte Finasteride kullanmaya devam etmek sorumsuzluktur ve gereksiz risk almaktır. Aksini düşünüyorasnız Dutasteride ve Finasteride yutarken çocuk yapmayı deneyebilirsiniz, ancak insanlara "sorun yok yap bebeğini problem olmaz" dediğinizde orada elbet size bir duran diyen çıkar.