Bir de bir şey daha soracağım: Senin bu şikayet deneyimin daha fazla. Zamanla azalma, geçme oluyor mu?
Abi konuyu yeni gördüm K bakma. Vallahi şöyle anlatayım hepsine cevap olarak uzun olacak yine ama. . Ergenligimden beri Benim saç diplerim çok acırdı ama gecerdi. Zayıf bir yapım vardı. İşte 14-15 yaşlarında anne baba ayrıldı icra durumları vs vs okuldan atıldık dayının dükkanında çalışmaya başladık. Üstüne 70 kilodan 1.5 senede 88 kiloya ulaştım. Yaş ozaman 17 falandı. Saçlar ozaman bilgin yapagı gibi yani full stresli olmama ragmen acayip sıkıydı. Uzatırdım yakışmazdı. Hep yanlar 2 numara üstler 4 numara kestirirdim.
Her neyse bu çalkantılı yıllar geçti yaş oldu 20 askerlik cagı.. Yine full stres doguda yaptıkya bayaga stresliydi.. Neyse, askerden geldim iş güç vs derken saçlar hala sımsıkı.. Ardına güvenlik işine girdik. O zaten full stres insanlarla uğraşmak parası az çalışma saati fazla gecesi gündüzü belli degil uyku sorunu. Yani hayatı tersten yaşıyor vucud öyle diyim..
Saçlar yine sımsıkı hani iğne atsan bulamazsın. Neyse bankaya girdik çalıştık. Oda zaten full stres.. Babanın borçlarını öde kendi borcum vs vs
İlk kez bi kadın dedi.. Kel mi oluyorsun? Ben şok oldum. Dedim ne keli ya hemen gittim aynaya baktım sorun yok normal saç çizgisi.
Herneyse ordan ayrıldık başka bi yere orada dahada stres ankara şehir hastanesi şantiyesinde çalıştık yine güvenlik.. Kavga dövüş çalışma saati vs hep boktan. Yani anlayacağın full stres...
Saçlar yine sımsıkı... Öyle böyle derken.. Babam hasta oldu beyninden ameliyat ettiler.
O anda iş yerinden arkadaşlar dedi saçın mı dökülüyor? Ben dedim yok ne alaka benim kafa hep böyleydi kısa olunca öyle görünüyor. Neyse biraz uzadı arkadaş dedi sende saç kıran mu var kafanın sag üstü açık. Bilmiyorum dogrudur dedim. Hiç ilgilenmedim yani ama baktım hafif seyrek lik oluşmuş ben normal karşıladım.. Neyse baba akciğer kanseri miş işten ayrıldım. Onunla uğraşıyorum 2 hafta hastanede birde enfeksiyon kaomoşım. Sonuç baba öldü dünya başıma yıkıldı.. Cenazede ben babayı mezara koyarken video çekmişler onu izledim. Ulan dedim benim kafa açılmış sımsıkı saçlarım vardı.neyse dedim düzelir. 7 si 40 vs derken. Dayılar amcalar yengeker.. E oglum senin saçların dökülüyor bu ne. Dedim ne olacak sıkıntıdan olur normal düzelir dedim vs vs..
Yok abi ne düzelmesi kafa alev alev yanıyor yaralar çıkıyor düzeliyor günden güne bi rahatlıyor bi yanıyor.
Dedim yediğim içtiğim bir şey mi dokunuyor acaba diye.. Yoo ozaman parada var yani bekarız ya etinden sütüne vs iyi besleniyorum ama kiloda verdim tabi...
Ama yok bi yanma oluyor bi geciyor.. İnt sizin gibi bakıyorum.. SAÇ NEZLESİ MEVSİMSEL DÖKÜLME VS VS YAGLI EGZAMA tıpta seberoik dermatit diyorlarmış..
Şimdi 2 side uyuyor hem nezle hem dermatit.. Zaten benim vucud çok terler çok yaglanır.
Ayrıca bende hemoroiid var mide yanma ekşimde var endoskopi yaptırmıştırmıştım mikronçp vs varmı diye.. Bişey çıkmadı doktor kafamı gösterdi. Beyinsel psikolojik diye..
Her neyse.. Bu saç bu hale gelince benim psikoloji tümden bozuldu. Şöyle düşündüm hala bakarım araştırırım
Benim baba amca full saçlı idi. Amcam hala full saçlı norwood 0 yani dede desen oda öyleymiş.
Dayı tarafına bakıyorum seyrek lik var. Ha adam benim yaşımdayken iyi iş. Şimdi 55 yaşında yine sacı var ama tepe açık. Komple degil tabi.. Ee normal diyorum. Şimdi ben ona çektiysem bu yaşta bu ne.. Adam evlenmiş oglu 22 yaşına gelmiş para gani emekli olmuş.. Tamam saç hee yaşta güzelde. O yaşta o kadar saç yeter hiç çoktan iyidir.. Ama yaş genç olunca sıkınfı tabi..
Ha pandemi demişsin. Vallahi 2 kez aşı oldum 3 ÇÜ olmadım.. Ondan da şüpheleniyorum. Keke olmasaydım diye ama mecbur işte. Belki onunda etkisi vardır.
Kimisi büyük Çoğunluk stresten diyor böyle bi saç dökülmesi genetik olarak görmedik diyorlar.
Doktora git diyen çok tabi haklılarda bende 5 krş para yok gss prim borcum olmuş 7 bin.
Ha birde kuruntu var bende Dr gitsem yazacak 2 kortizon lu ilaç deriyi mahvedecek veya minox ve bi hap yazacak sepstkeyecek diye de kuruntu var yani.. Burdan bi abimiz destek olsun diye Xperia gönderdi 1 kutu allah razı olsun bir işe yaradımı bilmem pek olmadı gibi menide sıvılaştırılmış oldu biraz ondan ısır bilmiyorum ama yinede allah razı olsun...
Sen demişsin saçlar okadar köy ü degil diye.. Bilmiyorum neye göre konuştun.. Ama benim şu son 2-3 seneye bakarak kendimi tanıyamıyorum
Sosyal bir insandımm eskidende öyleydim. Çünkü küçüklüğümden hayattan insanlardan çok darbe yedim evden işe işte eve gelen gir adamdım. Çünkü işim belli bir meslekte yok. Gece növetgündüz nöbet 12 saat uyku desen bozuk yeme bozuk.. Nasıl sosyal olayım.. Ben kendimi bildim bileli en rahat ettigim şey.. Eve geldimi uyumak en rahat ettigim başımı yastığa koyup uyumak.
Zaten hayattan zevk almıyorum saçta dökülünce daga beter oldum.iş güç ölümler derken kafayı yedim. En son çare intihardır onu beceremedim. Şimdi boş boş yaşıyorum
Yaşamak denirse. Bir babanın ölüp işsiz kalmam 2 en büyük sorun da Saç olayı beni bitirdi zaten.. Ölmek istiyorum onada can tatlı işte... Durum bu