Herkese merhaba,
20'li yaşlara geçtiğimden beri şakaklarımda bir açılma söz konusuydu yavaş yavaş ilerledi ve 24 yaşıma geldiğimde artık saçların altından belli olmaya başladı şu an 28 yaşındayım son 2-3 senedir de hatırı sayılır derecede açıldı, ekim hep aklımın bir köşesinde vardı ama yolu yordamı nedir nelere dikkat edilir bu kadar meşakkatli bir iş olduğunu araştırdıkça öğrendim bu forum sayesinde sorularıma cevap buldum çok teşekkür ediyorum öncelikle Hintell ve vesile olan herkese. Açılmayı gören çoğu kişi ekim için erken olduğunu düşünebilir ya da medikal tedavilerle şansımı denemem gerektiğini, ama son 2 yıldır içinde bulunduğum psikoloji bir anda bu açıkların çok belli olması ve sosyal hayatıma yansıma 2 ay gibi bir sürede bu kararı vermeme sebep oldu. Araştırmalarım sonucu bana en yakın ve en güvenilir yer olduğunu düşündüğüm Şahin Çelik’ e ektirmeye karar verdim. 4 Mart günü sabah 11 gibi ekim başladı ve akşamüzeri 4 buçuk gibi sonlandı. Ekimime olumsuz etki edebilecek yapısal ve sonrası gelişen birkaç komplikasyondan bahsetmek istiyorum. İlk olarak kafa derimin biraz kalın olduğu söylendi onun dışında çok fazla kanamam oldu ekim esnasında ekim süreci için iyi bir şey değilmiş sanırım. Ekimin 3.günü yıkama yapılacaktı ama pazara denk geldiği için pazartesiye sarktı, gittiğimde ise bazı köklerde sarı sarı sivilce ya da enfeksiyon gördü Şahin bey ve onları patlatıp pansuman yaptı bu iltihabı kurutmadan yıkama yapmamalıyız dendi antibiyotiğimi değiştirdi, neyse ki 2 gün içinde iltihaplar kurudu ve 5.günü Çarşamba ilk yıkamayı gerçekleştirdik. Kafamda benim sivilce oluşur zaten genelde onlar için önce bi kurutma tedavisi uygulanmalıymış forumda okudukça fark ettim operasyon öncesi heyecanla hep iyi başlıklara odaklanmışım daha iyi araştırılmalıydım. Bu iltihaplı yerlerde bazı kayıplar olabileceği söylendi. Kabuk dökmeye kadar olan süreçten bir kaç fotoğraf göstermek istiyorum şimdi ama ondan önce Şahin bey, Ergin bey ve ekibine teşekkür ediyorum çok ilgililerdi.
İlk fotoğraf ekim öncesi
İkinci fotoğraf ekim günü
son fotoğraf ise 5.gün iltihap patlamadan önce ( diplerdeki sarı yerler iltihapmış ben hiç fark etmedim bile )