Merhaba arkadaşlar sonunda Medeks hair center da saç ekimimi 4600 greft olarak yapıldı. Gayet güler yüzlü insanlar ve samimi bir ortam vardı. Yapılan işlemlerden bahsedecek olursak:
Çizgi belirleme: Gökhan bey tarafından defalarca kontrol edilerek yapıldı.
Kök alımı: Elif hanım ve Destan Hanım tarafından yapıldı.
Kanal açımı: Elif Hanım
Ekim: Destan hanım ve Aleyna hanım tarafından yapıldı.
Süreç şu şekilde işledi öncelikle alım yapılcak bölgeye lokal anestezi yapıldı. Sonrasında sıvı enjektesi ile şişirildi. ve kökler alınmaya başlandı kök alımı yaklaşık 3,5 ile 4 saat arasında sürdü. Elif Hanım kökleri çıkartırken Destan Hanım toparlama işlemini yaptı. Sonrasında Gökhan Bey toplama işlemini kendisi tamamladı. kökler alındıktan sonra öğle yemeği verildi. Sonrasında direkt olarak kanal açılma işlemi yapıldı. Kanal açma işleminden sonra Destan hanım ve Aleyna hanım ekim işlemini gerçekleştirdi. Tüm bu aşamaya kadar sasdece anestezi iğneleri yapılırken bir miktar yanma oldu. Bu konuda korkmayın gerçekten iğneler yapıldıktan sonra herhangi bir acı olmuyor. Özellikle elif hanım ekim için kanalları açarken 30 35 dk uyudum o kadar rahattı. Yaklaşık 9 saat yattığımız için sırt ve bel ağırsı oldu. Hafifte olsa donör bölgesinin ağrısı vardı(üstüne yattığımız için). Ekimin sonlarına doğru ekilen bölgede bir miktar yanma oldu çünkü ekim yapılıp diğer kökleri ekmeye geçmeden önce temizlnesmi için sprey sıkılıyor ve içinde bir miktar tuz olduğundan yakabiliyor ama dayanılmaz bir acı değildi. Ekim işlemi bittikten sonra Aleyna hanım pansumanı çok güzel bir şekilde yaptı ayağa kalkınca bir miktar baş dönmesi ve miğde bulantısı yaşadım. Aleyna hanım durumu fark etti ve kek ile şekerli su verdi. 5 dk dinlendim ve herhangi bir sorun kalmadı. Bu şekilde işlemim sona erdi. Ekim dün yapıldı bugün donör bölgesindeki sargıyı çıkardım bir miktar kanama oldu onları tamponladık ve verilen kremi sürdük. Herhangi bir ağrım yok. Kafamda bir miktar şişlik var bu durumduna ödem atılması ile geçeceği söylendi.
Ekim öncesi ve ekim sonrası fotoğraflarımı paylaşıyorum değerli yorumlarınızı bekliyorum.