Merhaba,
Öncelikle bu forumun kurulumunda emeği olanlara teşekkür ediyorum. Bir süredir bu formu takip ediyorum ve daha önce tesadüfen öğrendiğim Asuman hanım ın saç ekimlerinin sonuçlarını bu forumda izledim. Lokasyon olarak bana çok yakın bir yerde hizmet veriyor olması ve ekim sonuçlarının burada olumlu görünmesi kararımda çok etkili oldu. Bir de Hintell beyin önerdiği merkezler arasında yer alması kararımı perçinledi.
Ekim günü olan 11.03.2021 tarihinde yoğun kar yağışı nedeni ile ekim işlemine biraz geç başladık. Saat 10 da başlayan ekim işlemim saat 21' e doğru bitti. 4500 greft olarak planlanan ekim sürecinde sanırım 4700 kadar greft alınıp ekildi. Ekimi gerçekleştirenler arasında bu şekilde konuşmalar olduğu için belirtmek istedim.
Ekim merkezinden şu ana kadar genel olarak memnunum diyebilirim. Ancak yine de görüşlerimi sağlamlaştırmak adına bir süre geçmesini daha doğru buluyorum. Asuman hanım işinin ehli görünüyor. Planlaması ve ekim noktasındaki kanalları kendi açması ve her aşamada ilgilenmesi insanı mutlu ediyor.
Ekim düşünen arkadaşlar için süreç hakkında şunu söyleyebilirim. Herkesin acı eşiği farklı olmasına rağmen çok fazla bir acı hissetmiyorsunuz. Yani ben hissetmedim diyebilirim. Sürecin en zor kısmı 10 saat boyunca yatış pozisyonunda olmamız ve bunun 3 saatinin yüz üstü yatış şeklinde olması. Bir de ekimden sonra sürekli sırt üstü yatmak bir süre sonra değişik hisler uyandırıyor
Bugün ekim işleminden sonraki 5. günüm şu an için süreç güzel gidiyor. Belirli aralıklar ile burada fotoğraf paylaşıp aktif olarak süreci forumda sürdürmek istiyorum.
Bu süreçte saç ekim aşamalarım hakkında yorumda bulunacak tecrübeli kişilere şimdiden teşekkürlerimi iletirim.
Ekim sürecinden sonraki ilk aşamada kullanmış olduğum ilaçlar hariç kullanacağım takviyeler şu şekilde;
* 1/4 Proscar
* Solgar Biotin 5000 mg
* Prozinc Plus Saç Dökülmesi Karşıtı Sampuan (halihazırda ekimden önceki 6 aydır kullanmaktayım)
* Prozinc Plus Sprey (halihazırda ekimden önceki 3 aydır kullanmaktayım, ekimden sonraki 20. günden itibaren tekrar kullanmaya başlayacağım)
Not: Çinko seviyem yüksek çıktığı için Xpecia kullanmayacağım yerine Solgar Biotin kullanmam tavsiye edildi. Bir de D vitamini seviyem oldukça düşük çıktı Devit3 adında bir D vitamini takviyesi kullanıyorum.
Ekim öncesi klinikte başıma bir losyon sürdükten sonra çekilen fotoğraflarım aşağıdaki gibidir. Bu losyon sonrası sanki daha kel gibi gördüm kendimi
Ne olduğunu bilmiyorum. Ama bütün açıklığı göz önüne seriyor sanırım.
Bu postu ekim öncesi fotoğraflar ile sonlandırıyorum. Bir sonraki iletide ekimin hemen sonrası ve sonraki günlere ait fotoğrafları paylaşacağım.