Gönderen Konu: Minoxidil ile çıkan sakallar kalıcımı?  (Okunma sayısı 600 defa)

Virtüöz

• Hero Member
Minoxidil ile çıkan sakallar kalıcımı?
« : 16 Mart 2022, 00:43:32 »
İnternetten edindiğim bilgiler sonucunda çoğunluk minoxidil ile çıkan sakalların kalıcı olduğu yönünde.Saç gibi dnası olmadığı için dökülmüyor deniyor.Kullanıpta bırakan var mı? Ona göre başlıycam.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Ynt: Minoxidil ile çıkan sakallar kalıcımı?
« Yanıtla #1 : 16 Mart 2022, 01:05:30 »
Internette araştırdım. Birisi bir forum gibi yere sormuş. 1 dermatolojist "3 ila 6 ay arasında kullanan hastalarımdan daha öyle bir dökülmeye rastlamadım." demiş.

Link: https://www.google.com/amp/s/www.practo.com/consult/amp/beard-growth-stops-after-stopping-minox-does-the-beard-that-is-grown-using-minoxidil-falls-out-after-stopping/q

Sorun şu ki Minox telojendeki saçlarını anajene zorlayacak, sakal için kullanacaksın biliyorum ama yine de dönebileceği söylenmiş. Sen bilirisn.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

titanic5

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 16 Mart 2022, 11:44:54 »
Ben sakalkıran olan bölgelerime Minoxil sürmüştüm. Yan etki gördüğüm için kısa sürede bırakmak zorunda kaldım bu yüzden fazla deneyimleyemedim

O bölgelere ekim düşünüyorum

Levent Yılmaz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 17 Mart 2022, 12:58:53 »
Ben kullandım uzun süre bir seneden fazla çıktı sakal bıraktıktan 7-8 ay sonra bi jiletle tıraş olayım dedim alayı döküldü bayağıda kalın tellerdi büyük oranda seyreldi ve kök içinde bi dünya kıl var tıraş olalı 1 aydan fazla oldu hala uzamıyorlar

Facebook Twitter Instagram