Ilhan Bey de 4200 greftle tum acikligimin, sadece 1 seans ile kapanmasinin mumkun olmadigini soylemisti ilk muayene gununde. Bu sebepten dolayi acikligimi, 1 degil de 2 sac ekimi ile kapatabilecegini, sac ekiminden once (ilk muayene gunu) zaten soylemisti. Plana gelince, ilk seansta, on, orta ve arka kisma kadar (tepe bolgesi haric) bir cizim yapildi. 2. seans da ozellikle tepe bolgesi diye konustuk, ki tepe bolgemde de aciklik buyuk. Ilhan Bey bu konuda durust ve guzel bir sekilde beni bilgilendirdi ve yonlendirdi.
Surecim daha devam ediyor. Bu sebepten dolayi ben biraz daha artis bekliyorum. Belki surec bitince (1 sene sonunda) yorum yapmak daha saglikli olabilir. Tabi, on orta kismim biraz daha yogun olabilirdi ama surecin bitisini beklemek lazim.
Ayrica zaten ekim yapilirken, on taraflar daha sik, arkalar daha seyrek ekildi. Dolayisiyla, orta ve arkanin, one gerek seyrek kalmasi normal. Ve 8 aylik sonuc ile sac ekiminden onceki halimi karsilastirdigimda, donorumun guclu olmadigini, ve acik alanin fazla olup, 4200 greft ekilmesini de goz onunde alirsak, ben acikcasi sonuctan cok memnun kaldim. Ve eski halime gore cok mutluyum.
Gelecekte 2. bir ekim dusunuyorum ama simdi degil. 2. sac ekimiyle sac problemim cok buyuk oranda cozulur. 2. bir ekim yapilirsa da, tepe bolgesi + ilk seanstaki yerlere (ozellikle orta ve arka kisim) siklastirma yapilmasi ile saclarim cok iyi olur diye dusunuyorum.
Ekim öncesi açıklığınızın zaten 4.200 greftle kapanması mümkün değildi. Ekim öncesi nasıl bir planlama yapılmıştı? İlhan Bey bu açıklık için iki ekim yapılmalı şeklinde bilgi vermiş miydi? Ekilen greft sayısına ve açıklığa göre orta bölüm ve tepenin seyrek olması normal. Süreç henüz tamamlanmamış ama bu şekilde kalırsa ön saç çizginin arkasının yani orta ön hattın daha yoğun olmasını beklerdim.