Ne bu saldırganlık? Cidden bazen bazılarınızın ekimcilerden para aldığını düşünüyorum.
Bir reklamcı gözüyle tekdüze bakmışsın olaylara. Losyon desteğiyle büyüme evresine giren "orjinal" saç nasıl sanal oluyor? Çıkan saç eniştemin saçı olmuyor sonuçta. Enseden alınıp ekilen saç sanaldır asıl.
Saç naklini kökten çözüm olarak görmen cidden tuhaf. Binlerce iletin var, saç ekiminden olumsuz sonuç alan insanları görmezden mi geldin acaba?
Minoksile saç simülasyonu diyorsan saç ekimi tabirini de kullanmaman gerekiyor. Çünkü saç ekimi denilen şey saç nakli. Hiç sorun olmayan arka bölgen pert oluyor. Saç simülasyon dediğin Minoksil orjinal saçının kalitesini arttırıyor, dökülmeyi yavaşlatıyor, çizginin küçülmesini engelliyor.
Ben nw2-3 görüntümden memnunsam, Minoksil ve antiandrojenler dökülmeyi durdurmuşsa, belki de tersine döndürmüise neden ekim yapmam gereksin? Her ay 200 ayrılabiliyor, 20k parayı bir öğrenci nasıl denkleştirebilir?
Denkleştirdi diyelim, 1 sene boyunca kafası çim adam gibi olacak, en değerli üniversite yıllarından biri özgüvensiz geçecek. En önemlisi minoksil saç ekimine aykırı bir durum değil.
Şunu anlaman gerekiyor.Her türlü tıbbi sorunda cerrahi yöntemler son çözümdür. İlk önce ilaç tedavileri denenir. Saç ekimi de son çözümdür. İnsanlar ense saçlarını ektirmektense doğal çıkan saçlarını tercih eder.
Hayır saldırgan tavır sergilemedim sadece bu forumda şunu anlamıyorum.Eğer çoğunluğun kullandığı bir ürün veya tedavi hakkında, kendilerine göre aksi bir yorumda bulunursak karşı taraf hemen dur şuna birşey yazıyımda ne yazarsam yazim boş geçmiyim kafasında oluyor.Bu yüzden belki biraz sert konuşmuş olabilirim.Minoxidil savunucuları hele ki bu forumda çok ama çok fazla.Sanki ilaç firması her ay ücretsiz bunlara minoxidil yolluyor.
Eğer ekimcilerden para alsam emin ol bu foruma zerre katkıda bulunmazdım.Paso sağ sola ekim yaptırmaya ikna ederdim.Ben hep alışıla gelmiş tedavilerin dışına çıkmak isteyen ve bunları gelip sizlerle paylaşan biriyimdir.
Burdaki "sanal" kelimesi ilacı kullandığın süre boyunca geçici olarak saç çıkışı vaad etmesinden ileri geliyor.Nasıl ki kafanı hergün topik sürersin ve hergün saçlıymışsın gibi görünür işte minoxidilin yaptığıda böyle bir ilüzyon.Bilimsel olarak değil mecazi anlamda kullandığım bir kelime.Topiği yıkarsın gider = minoxidili bırakırsın gider.
Pardonda enseden alınan saç nasıl sanal oluyor? Kendi saçını ordan oraya nakil ediyorlar.Hakiki öz kendi saçın.Minoxidil ise kıl köklerinin bulunmadığı yerden bile kıl çıkarıyor.Buda o ilacın gösterişte var olmayan kıl kökünün deriye çapa atması gibi örneklendirilebilir.İnanmıyorsan kılsız bir bölgene hergün minoxidil sürebilirsin.
Şuan kelliği engelleyen bir tedavi var mı? Hayır.O zaman olay şuna geliyor kalıcı çözümün yoksa saç ektirmek kişinin yapabileceği en üst nokta.Bundan öte yapabileceğin birşey yok.Ön bölgende saç mı olsun istiyorsun? Mecbur ekilecek.Yakın zamanda tedavinin bulunması muhtemel gözükmüyor.Saç ekimine bir sanat gözüyle bakman gerekir.Ve bunun arkasında da emekle ve titizlikle yapan bir ekip olmalı.Eğer ekip elinden geleni yaptıysa o saçın çıkması yüksek ihtimal.Ben bu forumda neler gördüm neler.Ama hemen hemen hepsinin ortak bir noktası araştırmadan veya reklamlara kanıp ekim işini basite alıp yaptıranlar oluyor.Bunlarında pişman olması muhtemel.Evet aralarda bilindik ekimcilerinde kötü sonuçları çıkabiliyor fakat nadir.Bunun haricinde herşeyi ekimcilerede yüklememeli.Misal kişi saçlarını korumadan ekime giriyor veya dönör alanı yetersiz çok açıklığı var ama yaptırıp beğenmiyor.Sağlık açısından problemleri olabiliyor şeker hastalığı vesayre.Sonucu etkileyen faktörler var yani.Şöylede düşünebilirsin minoxidil, finansterid veya procapil gibi maddeleri kullanıpta gene olumsuz sonuç alabilir.Var bir sürü örnekleri.O zaman sendemi bunları görmezden geliyorsun? Yani işin özeti kötü taraflarını düşünüp bir anlam çıkarmaya gerek yok.Herşey istediğimiz gibi gitmez zaten.
Ne alaka ya? Minoxidil saç dökülmesini felan önlediğinimi sanıyorsun? Dökülmeyi yavaşlatmıyor.Kılcal damarları açarak ve tam etkinliğinin nasıl olduğu bilinmediği şekilde saç çıkartıyor.Buda kişide dökülmemi önledi izlenimi oluşturuyor.Arka planda dökülme evresi devam ediyor.Ancak sürekli saç çıktığı için dökülsede hacim kaybı olmuyor.Kan gelen yerde kalite tabi artar.Çizgiyi küçütmeside bundan ileri geliyor.Bıraktığın an bak bakim çizgi kalıyormu? Saç ekiminde ise sen oraya gerçekten kalıcı saçlarını koyuyorsun.İyi bir yerde ense bölgenin pert olması gibi bir durum söz konusu değil.Hatta anlaşılmıyor bile.Zaten ense bölgesi sağlıklı bireyde haddinden fazla saç bulunuyor.Alınması problem teşkil etmez.Sen arka saçına fön çekipmi çıkıyorsun sokağa?
Bu söylediğin kişiden kişiye değişebilir bir durum zaten.Fakat problem şurda nereye kadar ilaca mahkum bırakıcak vücudunu? Birgün istemesede bu durumdan vazgeçicek ve o gün geldiğinde tüm kazanımlarını kaybedicek.Söz konumuz minoxidil, antiandrojenler değil hatırlatırım.Tek başına minoxidil yetersiz bunu sende bildiğinden antiandrojenleride katıyorsun.Hani diyorsun ya 200 TL şu şartlarda değersiz.Hayır hala daha 200 TL aylık yoktan yere çıkan bir mebla.Bir kere kişinin aklında şu olucak ya kalıcı olmayan bir tedaviye ben neden aylık 200 TL veriyorum? Sallıyorum 5 ay gidiyor sonra 2 ay döngü yaşıyorum tekrar toparlanıyor.Her sabah akşam bunuda sıkıyorum.Millet bir kere ektirip kurtuluyor derdinden tasasından.Fatura öder gibi kafaya ilaçmı sıkılır ya
Öğrenci adam 200 TL ayırabiliyor diyorsun emin ol öğrenciler o 200 TL'yi verecek durumda değiller.Hangi öğrenciymiş o ya banada söyle.Ben nediyorum toplu para çeker, bir kere ektirir sonra o borcu ödemek için 200 TL verir.Ayrıca 20k'lık yerde değilde 13binlik yerde ektirebilir misal Medeks.Gayette sonuçları güzel.Ama ektirmezse yakın zamanda onuda bulamıycak hiç etiremiycek.Zaten yıllar geçtikçe kendini amorti eder.Ve minoxidilden kat ve kat yoğun saçları olur.Sadece antiandrojen kullanır olur biter.
Adam kendini ona göre ayarlıycak çim adam gibi 4 sene boyuncamı gezicek sanki yapma Allah aşkına bu nasıl bir kafa yapısı.Sanki minoxidille sürdüğün andan itibaren saçlı olarak devam ediyorsun hayatına.Zaten çıkarması 3 ayı buluyor sen neyi anlatıyorsun? Ve yoğunluğun artmasıda belli zaman alıyor.Üniversite yıllarını asıl özgüvensiz geçirtecek minoxidil.Artık sabah yağlı saçlarla okula gider
Döngüye girincede topik sıkar.Ya bak gerçekten şu söylemlere sinir oluyorum.
Bende problem yok senin anlaman gereken şeyler var.Saç problemi diğer tedavilere benzemez.Çünkü bunun hakkında ilerleme kat edilemedi.Cerrahi müdahale ile tedavi aynı anda ilerletilmeli çünkü yapılan tedavilerin garantisi yok.Hepsi geçici çözümler.İki üç kişi haricinde kimsenin ense saçını bu kadar takacağını düşünmüyorum.Öyle ki ekimler çoğaldı artık gençler patır patır ektiyor fırsat bulunca takılsa onlar takılırdı.Eğer gerçekten bir çözüm bulunmuş olsaydı evet ektirmek yerine doğal saçlarını tercih edebilirlerdi.Ama şuan minoxidil sadece yapay bir saç çıkartıcıdır benim gözümde.
Aslında cevap bile vermiycektim kim ne yapmak istiyorsa, ne kullanmak istiyorsa yapsın.Nasıl tedavi etmek istiyorsa kendini etsin.Sonuçta birçok konu ve bölüm var.