Gönderen Konu: Medeks / 09.03.2022 / 4300 Greft / yaş 31  (Okunma sayısı 4257 defa)

ilhan karaman

• Jr. Member
  • **
Ynt: Medeks / 09.03.2022 / 4300 Greft / yaş 31
« Yanıtla #30 : 21 Mart 2022, 22:04:06 »
İlk yıkamayı az önce evde yaptım. Sol taraftaki kan pıhtısına benziyor peçeteyle dokunduğumda pıhtı şeklinde kan geliyor. Bir de anlaşılabiliyorsa ekim sıklığı hakkında yorum yaparsanız sevinirim. Bu arada her ne kadar sırt üstü yatsam da sıvı alnıma indi
Cok dert etme bende medekste yaptirdim
Dedigin gibi bendede kan pihtisi kurudu
Bende ayni sekilde yuzum sisti
Surec bana gore daha temiz

Zahnarzt

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 21 Mart 2022, 22:26:04 »
Açık alan; greft kalitesi; ekim açısından çok müsait. Ancak ekim planlamanız var olan saçlarınıza göre yapılmış bu saçları korumalısınız. Ekim sonrası saçlarınızı önemsemezseniz sizi üzecek bir durum oluyor. Bende dört sene sonra oldu :(
Ekiminiz hayırlı olsun.
Ekim sonrası saçlar korunmalı😔

RaulGonzales

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 22 Mart 2022, 18:09:46 »
Konuyu açarken biraz sıkıntılı bir süreç olduğundan bahsetmişsiniz. Burayı biraz açabilir misiniz? Tam olarak neler oldu. Mesela ağrı sızı mı oldu Ekim esnasında? Saç ektirmeli düşünen biri olarak ben merak ediyorum.

Önce kendimle ilgili sıkıntıları paylaşayım. Anestezi esnasında biraz fazla canım yandı muhtemelen bu benim acı eşiğimle ilgili bir şey. Normalde dayanırım böyle şeylere ama derinin içine sıvı enjekte edilirken fena canım acıdı. Onun dışında kanal açma, kökleri alma, saç ekimi kısımlarında herhangi bir acı yaşamadım. Bir de 1-2 saat aynı pozisyonda kalınca insanın doğal olarak boynu ağrıyor bunu sorun olarak görmüyorum çünkü herkes aynı sıkıntıyı yaşamıştır.

Merkezle ilgili canımı sıkan birkaç durum oldu, ilk gittiğimde Gökhan Bey ile görüştüm, sormak istediğin bir şey yoksa ödemeyi alalım ve başlayalım dendi. Diğer kliniklerde gördüğümden farklı bi durum oldu ve direkt kan alımına geçtik, kanı aldılar (bana göre herhangi bir test yapılmadı) 10 dk sonra geldi ve donör bölge alımı başladı. Donör alındıktan sonra Gökhan Bey geldi ön çizgi işlemlerini yaptı ve gitti, yani şu kadar greft ekilecek falan denmedi. İlk fotoğraflarda gördüğünüz gibi önlere sık yazdı tepeye de bir şeyler yazdı okuyamadım :D Ben 4300 greft ekildiğini saçları eken arkadaşlardan öğrendim. Yani benim iş biraz aceleye geldi gibi. Ben biraz ilgi bekliyordum açıkçası. Diğer arkadaşlar ilgiden gayet memnun ama ben pek memnun kalmadım. Böyle şeylere önem verdiğim için benim canımı sıktı eğer siz de önem veriyosanız sizin de başınıza gelebilir. Ama gelmeyedebilir  forumda ilgiden memnun kalan çok arkadaş var. Bir de saç ekimi bittiğinde akşam 7'ye geliyodu ve merkezde saçı eken arkadaşlar ve ben dışında kimse yoktu. Arkadaş yanıma gelerek losyonların bulunduğu dolabın kilitli olduğunu, anahtarı da arkadaşların alıp gittiğini söyledi ve ertesi gün adresime kargolayacağını söyledi ben de sıkıntı olmasın, arkadaş tekrar gelmesin diye kabul ettim ama etmez olaydım. Ertesi gün losyonu kargoya verdiniz mi diye sorduğumda hava şartlarından dolayı kargoya verilmedğini, gün içinde verileceğini söylediler tamam dedim. Bir sonraki gün tekrar kargoya verildi mi diye sordum verildi dediler ama gelen giden bir şey yoktu. Daha sonra araya hafta sonu girdi ben de durumu Gökhan beye anlattım, bana pazartesi günü hatırlatmamı istedi. Pazartesi tekrar hatırlattım, arkadaşlara söyledim verilecek dendi. Pazartesi de verilmedi tabii, salı günü artık sabrım taştı ve biraz çıkıştım çünkü 1 hafta oldu ve hala kargoya verilmedi. Nihayet salı günü kargoya verdiler çarşamba elime ulaştı. Yani ilk yıkama ile birlikte toplam 3 yıkamada losyon kullanamadım bu da beni tedirgin etti haliyle. Saç ekimi kısmına hiçbir şey diyemem ama gayet titiz çalıştılar sağ olsunlar. Müzik falan açtılar rahat bir ortamdı :D Diğer kliniklerde gördüğümden farklı dediğim kısmı ise şöyle örnek vereyim; Mesela Serkan Aygın'da ektiren arkadaşlara greft sayılarını teker teker yazıyorlar, ne bilim kafaya kaç greft ekileceğini bölge bölge yazıyorlar ondan bahsediyorum bunu da açıklayayım.

RaulGonzales

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 22 Mart 2022, 18:11:47 »
ekim bölgesi kuru kalırsa arada dediğin gibi olabiliyor sık sık fırsat buldukça alanı nemlendirmeni tavsiye ederim.

Dün tekrar losyon sürerek gazlı bezle hafif ovaladım ve kalan kabuklar da düştü hocam. Şu an herhangi bir iz yok çok şükür temiz görünüyor

RaulGonzales

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 22 Mart 2022, 18:12:53 »
Kabuk sonrası görüntü güzel kardeşim saç yönleride güzel duruyor
Normal gün ışığında çekip resim payaşman yeterli flaşlı resim den bir şey anlaşılmaz

Tamam hocam teşekkür ederim yalnız sıklıkla ilgili bir türlü yorumunu alamadım :D ön taraflar nasıl olmuş sence

RaulGonzales

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 22 Mart 2022, 18:14:01 »
Cok dert etme bende medekste yaptirdim
Dedigin gibi bendede kan pihtisi kurudu
Bende ayni sekilde yuzum sisti
Surec bana gore daha temiz

Şu an herhangi bir sıkıntı kalmadı çok şükür. Dün tekrar gazlı bezle ovdum temizlendi kalan kabuklar. Şişlik de indi, normal hayata tamamen döndüm artık şok dökülme ve çıkışları bekleyeceğim :)

RaulGonzales

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 22 Mart 2022, 18:17:57 »
Açık alan; greft kalitesi; ekim açısından çok müsait. Ancak ekim planlamanız var olan saçlarınıza göre yapılmış bu saçları korumalısınız. Ekim sonrası saçlarınızı önemsemezseniz sizi üzecek bir durum oluyor. Bende dört sene sonra oldu :(
Ekiminiz hayırlı olsun.

Anladım hocam teşekkür ederim. Şu an Perfectil kullanıyorum, daha sonra da Prp ve mezoterapi yaptırmayı düşünüyorum. Daha önceden mezoterapi yaptırmıştım sanki işe yaradı gibi, kalan saçlar mezo sayesinde kalmış olabilir :) Finasteride'e hiç bulaşmak istemiyorum açıkçası, neden olduğu da az çok tahmin ediyorsunuzdur. :) onun dışında önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

monoblok

• Hero Member
« Yanıtla #37 : 22 Mart 2022, 18:43:03 »
Senin saçların ince ve dökülme devam edecek sen finas kullanmıyorsan kullan dostum
  • Ekim Merkezi ismi Asmed 5000 GREFT

RaulGonzales

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 26 Mart 2022, 20:07:43 »
Bugün saç ekiminin 17. günü, fotoğrafı bugün paylaşmadım 20. gün paylaşacağım. Sormak istediğim 3 şey var;

1-) Her gün 1 kere düzenli olarak yıkıyorum ve yıkamaları biraz sert bir şekilde yapıyorum. Yıkamalara her gün ve sert bir şekilde devam etmeli miyim?
2-) Dökülmeler yavaş yavaş başladı yıkarken elime saç teli geliyor. 17. gün şok dökülmeler başlar mı?
3-) Dökülmeler aşağıdaki şekilde ( ı şeklinde) oluyor sizce bu normal mi? Cevaplarsanız sevinirim.

RaulGonzales

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 29 Mart 2022, 19:46:25 »
20. gün fotoğrafları

The Cebelebettin

• Hero Member
« Yanıtla #40 : 29 Mart 2022, 20:02:55 »
Her gün yıkamak zorunda değilsiniz hocam ,sert yikamanjn  ne zararı olur bilmiyorum tirnaklamadan yapılırsa bisey olacağını düşünmüyorum,  3. Hafta civarı xok başlıyor ztn normaldir şuanda sorun görünmüyor şekillerine takılmayın
  • Medikal Tedavi Proscar (1/4)

RaulGonzales

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 29 Mart 2022, 20:09:47 »
Hocam teşekkür ederim öncelikle. Sert yıkamak derken elimin içiyle ovalayarak yıkamaya başladım aşırıya kaçmıyorum

mıstık

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 29 Mart 2022, 21:22:32 »
sık ve guzel bır ekım olmus donor  bolge de cok ıyı durumda begendım ekımınızı

RaulGonzales

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 15 Nisan 2022, 12:51:39 »