Konuyu açarken biraz sıkıntılı bir süreç olduğundan bahsetmişsiniz. Burayı biraz açabilir misiniz? Tam olarak neler oldu. Mesela ağrı sızı mı oldu Ekim esnasında? Saç ektirmeli düşünen biri olarak ben merak ediyorum.
Önce kendimle ilgili sıkıntıları paylaşayım. Anestezi esnasında biraz fazla canım yandı muhtemelen bu benim acı eşiğimle ilgili bir şey. Normalde dayanırım böyle şeylere ama derinin içine sıvı enjekte edilirken fena canım acıdı. Onun dışında kanal açma, kökleri alma, saç ekimi kısımlarında herhangi bir acı yaşamadım. Bir de 1-2 saat aynı pozisyonda kalınca insanın doğal olarak boynu ağrıyor bunu sorun olarak görmüyorum çünkü herkes aynı sıkıntıyı yaşamıştır.
Merkezle ilgili canımı sıkan birkaç durum oldu, ilk gittiğimde Gökhan Bey ile görüştüm, sormak istediğin bir şey yoksa ödemeyi alalım ve başlayalım dendi. Diğer kliniklerde gördüğümden farklı bi durum oldu ve direkt kan alımına geçtik, kanı aldılar (bana göre herhangi bir test yapılmadı) 10 dk sonra geldi ve donör bölge alımı başladı. Donör alındıktan sonra Gökhan Bey geldi ön çizgi işlemlerini yaptı ve gitti, yani şu kadar greft ekilecek falan denmedi. İlk fotoğraflarda gördüğünüz gibi önlere sık yazdı tepeye de bir şeyler yazdı okuyamadım
Ben 4300 greft ekildiğini saçları eken arkadaşlardan öğrendim. Yani benim iş biraz aceleye geldi gibi. Ben biraz ilgi bekliyordum açıkçası. Diğer arkadaşlar ilgiden gayet memnun ama ben pek memnun kalmadım. Böyle şeylere önem verdiğim için benim canımı sıktı eğer siz de önem veriyosanız sizin de başınıza gelebilir. Ama gelmeyedebilir forumda ilgiden memnun kalan çok arkadaş var. Bir de saç ekimi bittiğinde akşam 7'ye geliyodu ve merkezde saçı eken arkadaşlar ve ben dışında kimse yoktu. Arkadaş yanıma gelerek losyonların bulunduğu dolabın kilitli olduğunu, anahtarı da arkadaşların alıp gittiğini söyledi ve ertesi gün adresime kargolayacağını söyledi ben de sıkıntı olmasın, arkadaş tekrar gelmesin diye kabul ettim ama etmez olaydım. Ertesi gün losyonu kargoya verdiniz mi diye sorduğumda hava şartlarından dolayı kargoya verilmedğini, gün içinde verileceğini söylediler tamam dedim. Bir sonraki gün tekrar kargoya verildi mi diye sordum verildi dediler ama gelen giden bir şey yoktu. Daha sonra araya hafta sonu girdi ben de durumu Gökhan beye anlattım, bana pazartesi günü hatırlatmamı istedi. Pazartesi tekrar hatırlattım, arkadaşlara söyledim verilecek dendi. Pazartesi de verilmedi tabii, salı günü artık sabrım taştı ve biraz çıkıştım çünkü 1 hafta oldu ve hala kargoya verilmedi. Nihayet salı günü kargoya verdiler çarşamba elime ulaştı. Yani ilk yıkama ile birlikte toplam 3 yıkamada losyon kullanamadım bu da beni tedirgin etti haliyle. Saç ekimi kısmına hiçbir şey diyemem ama gayet titiz çalıştılar sağ olsunlar. Müzik falan açtılar rahat bir ortamdı
Diğer kliniklerde gördüğümden farklı dediğim kısmı ise şöyle örnek vereyim; Mesela Serkan Aygın'da ektiren arkadaşlara greft sayılarını teker teker yazıyorlar, ne bilim kafaya kaç greft ekileceğini bölge bölge yazıyorlar ondan bahsediyorum bunu da açıklayayım.